Ta det lugnt en stund

Då var man hemma ifrån jobb, så nu blir det en kopp te och lite fika, samt ett avsnitt av Hell on Wheels, innan det är dags att jaga lite dammråttor, bada hundarna och kamma katten. Och förhoppningsvis hinna med ett träningspass med ena jycken också.

Duktiga hundar och tävlingstankar

Är sjukt nöjd med jyckarna efter promenaden idag. Vi gich upp till parkeringen vid gamla Autoliv så att hundarna skulle få springa lite lösa idag. Disel fick ett längre koppel bara, och inte vara helt lös från början. Men allt eftersom tiden gick började jag tycka synd om honom, och kopplade loss och började träna lite lydnad med honom. Spike blandade sig i och ville vara med och några andra hundar ville också vara med och leka. Man kunde ju få godis!
 
 Ja, träning ger färdighet, och Disel var superduktig, verkligen! Med full fokus på mig med lösspringande hundar överallt, utan att dra iväg. De enda gångerna han drog iväg var i platsliggandet, och då var det mig han skulle efter. Lyckades till och med platsa både Spike och Disel bredvid varandra, och köra separat inkallning på dom, så att den ene låg kvar och väntade tills den andre kommit fram till mig, och jag kallade på kvarvarande hund. Det var Spike som ligga kvar längst, man ska ju helst inte utsätta hundar för situationer där de med all säkerhet kommer att misslyckas, och jag kände mig osäker på om Disel skulle klara frestelsen att följa med om jag kallade på Spike först. Kanske om några månader att jag vågar testa och se om det funkar, men jag vill att han ska kunna ligga kvar lite längre först, och helst även utan att kunna se mig hela tiden.  Jaja, vi får se... Han är väldigt glad för att jobba ihop med mig, Disel alltså, så jag borde nog kolla upp om den lokala brukshundsklubben har nån rallylydnad på programmet, och kanske kolla vad som ingår i de tävlingsmomenten. Kunde vara  kul att testa på att tävla. Det ger ju en kick när man tävlar, och jag har redan tack vare tiden med hästarna, kommit fram till vad som är viktigast med tävlingar och vem man tävlar mot. Det är inte de andra motståndarna man möter, man utmanar bara sig själv. Med hundsport och hästsport jobbar man i team. Jag och hunden är ett team. Eller jag och hästen. VI tävlar mot oss själva, för att förbättra resultatet ifrån förra tävlingen, för att själva bli bättre, få bättre procent, bättre tid eller färre fel. Det är teamets gemensamma arbete som är viktigt, och det är våra egna gränser som utmanas. Skulle man sedan råka lyckas lite bättre än nån annan är det bara en stimulerande bonus, men inte det primära målet med tävlandet i sig.
 
Jag tror att många glömmer bort det idag, både inom hundsport och hästsport. Men det handlar faktiskt inte alltid om att vinna, utan om att utvecklas och kunna prestera under press, vilket man absolut kan säga att tävlingssituationen är.  Man kan låta sig sporras av andra teams framgångar, och tänka att ett sådant bra samarbete vill jag att vi också har. Att däremot tänka att vi ska slå dom, är fel. Då har man fel tänk, fel attityd gentemot sin teampartner och kommer sannolikt aldrig att nå några större framgångar. När man jobbar ihop med djur gäller det att vara ödmjuk och att vara en lagspelare. Det är då man lyckas bäst. Det är inte jag som gör det här, det är VI som gör det här. Jag vann inte, VI vann. Eller VI kom sist, eller VI fick högre procent än förra gången, så att VI har nog förbättrats lite sedan sist.
Det är DET tänket man måste ha. Och likaväl som att jag kan ha en dålig dag så kan hunden också ha det, sånt händer ibland, och det är så det är när man har med levande varelser att göra. Det enda man kan försöka vara är en dynamisk duo av samarbete och respekt.

Gott gott

 
Två såna här tjusiga solroslimpor blev det, och det är bara sååå gott! Ganska bra bröd för oss som tillhör den kategorin av folk som inte  behöver tänka på vad vi stoppar i oss, eftersom solrosfrön består av väldigt mycket fett.
Så jäkla skönt att kunna äta vad jag vill utan att behöva oroa mig för att se ut som en smällfet kossa på grönbete. :-P

Full rulle!

Boppar lite Jerry Williams, lagar mat, bakar bröd och kärleksmums. Gäller att smida medan järnet är varmt heter det ju. Kan säkert vara väldigt sant, och lika bra att hålla igång så länge lusten finns. Kommer nog lite bilder senare om det blev något resultat att skryta om. :-D

Sötnos!

Linus var ju bara tvungen att prova mammas inlines, och rejsade runt en hel del här hemma. De var bara liiite för stora, men eftersom färgen var ganska bra så kunde han ju få dom sen när han vuxit i dom?
 
Haha, jo, vi kan väl turas om lite grann, eller så får han ett par egna när han fyller år. Är så hopplöst med skodon till växande barn... Det blir för litet alldeles för fort tycker jag, men det är väl bara att gilla läget. Liten blir stor.
 
 
Vi poppade popcorn och skulle titta på film, men så somnade lillungen. Stackarn var trött. Det är jobbigt med helg. Man vaknar så tidigt då. Eller nåt. Har inte riktigt förstått varför ungar alltid vaknar så tidigt när de inte behöver det. Men han är ganska morgonpigg av sig, och verkar inte behöva sova så mycket, för oavsett hur sent han lägger sig, så vaknar han ändå alltid tidigt.
 
Och soffpotatisen Disel gick och la sig att sova i buren ikväll igen. Har han slagit i huvudet? Man börjar fundera... Och katten har velat ligga och sova bredvid mig varje natt i snart en vecka nu också. Har han också slagit i huvudet nånstans? Han och Disel har kanske skallat varandra...

ser inte helt ok ut alltså....

 
Nåja... Får ju hjälpa renoveringen lite på traven, och det är billigare med inlines än att skaffa häst, så ett par nya inlines är nu införskaffade, med förhoppning om operation inom en överskådlig framtid. Vad gör man inte för att underlätta för våran briljanta läkarkåren? Haha!

Fredag

Den här dagen närmar sig sitt slut den med.
Råkade ut för ett par störda ungar när jag var ute med dogsen. De var jätterädda när jag skulle gå förbi, och så fort jag hade passerat så började de följa efter oss precis bakom hundarna, och hetsade dom genom att skälla och pipa och studsa runt. Klart hundarna undrade vad som pågick, och så fort dom skulle vända på sig och titta efter så blev det kackel i hönsgården. Jag sa till snorungarna att lägga av och inte förfölja oss, men vad hjälpte det? Efter att jag stannat och hötte med näven åt dom, och pekade åt ett annat håll, och rutit "jalla jalla" åt dom så droppade de av.
Antar att det hade varit lika effektivt att koppla loss Spike så han hade fått undersöka dom och morra lite åt dom. Om inte effektivare...
 
Nu är det te och mackor som gäller, och lite filmmys och en chokladkaka med lakrits som står på schemat. Ska bli riktigt najs det faktiskt.

Trööött!

Jo, det känns att sömnen blev lidande i natt...  *dubbelgäsp*

En smula avis kanske...

Linus klass har visst vunnit nån tävling, och priset var en klassresa till generalrepet av ESC. Fasen vad tufft att se det live. Vilken upplevelse. Är glad för hans skull, och samtidigt lite avis. Hade också velat se det.  Men men... Hoppas dom får en kanondag, ungarna.
 
Har jobbat, haft tumme med bussföraren, och haft två trevliga fikastunder, fått en bukett blommor bara för att jag är en sån underbar och snäll människa, och officiellt blivit inbjuden till ett poolparty/grillfest i sommar. Med min respektive, kanske är bäst att tillägga.
 
Vädret har varit väldigt skönt, förutom nu ikväll, fast det var faktiskt ganska skönt ute på balkongen ändå, trots regnet, så jag får nog allt säga att det har varit en heeelt okej dag. :-) Och imorrn är det fredag, inte dumt det heller. Dessutom blir det till att träna på förmiddagen och skaffa lite träningsvärk igen. Om inget viktigare dyker upp, men kalendern såg tom ut för imorrn förmiddag.
 
Men det mest underliga idag är att Disel har gått och lagt sig i sin bur för att sova. Frivilligt. Kryss i taket! Haha!

Hallå eller?


Gästbloggare

Jag kan ha fått en gästbloggare på min gamla blogg, så vad som än må publiceras där, frånsäger jag mig allt ansvar för eventuellt skitsnack eller provocerande innehåll.
Hoppas personen har roligt bara, och dyker det upp något där så blir det polisanmälan direkt.

Tisdag

Jag hittade min kalender! Mycket riktigt hade jag glömt den på jobbet. Tur det, så jag inte tappat den. Var lite orolig där ett tag, men det ordnade sig.
Har väl inte hänt så mycket av allmänt intresse idag, men får nog snart baka fler kärleksmums. Märkligt vad allt ska vara försvinnande gott... Måste bara fylla på lite i skafferiet först bara, annars blir det svårt med ingredienserna.
Blev akut sugen på solrosbröd också, så det får jag väl ta och baka det med.  Nybakat solrosbröd med smör, ost och ett par gurkskivor... Riktigt gott. Måste till apoteket också imorrn kom jag på. Får inte glömma det.
 
 
Och så håller vi alla tummar och tår för lite soligare vårväder imorgon, och lite mindre blåst. OK?

Måndag

Då var det väl dax att sammanfatta dagen... Haft möte, kommit på att jag inte har den blekaste aning om var min kalender har gömt sig. Förhoppningsvis är den på¨jobbet... Och såklart hade vi ju promenaden med Ljungdalas Hundar. 10 hundar tror jag det var, och två av hundarna var rookies. Det var en skön promenad i skönt väder, och prat om lite allt möjligt, men kände att jag inte hade så mycket att säga idag. Svarade mest på tilltal bara och gick och njöt av promenaden.
Efteråt blev det fika, och jag hade med en burk nybakade kärleksmums. Det var gott minsann. Och så tränade jag lite "fotgående" eller snarare kontakt med Disel, och han gick lös bredvid mig mellan de andra hundarna. Han var riktigt superduktig. Det var kul att testa hur det gick med störningsmoment i stil med hundkompisarna, men man måste våga testa nån gång, och det blev idag. Vilket jag inte ångrar en sekund. Måste ju tillägga att detta var efter promenadens slut och när jag hade fikat klart, och de andra hundarna satt uppbundna. Gjorde två platsningar med inkallning också, och han tvekade inte en sekund, utan kom rakt fram till mig utan smärre "genvägar" via de andra hundarna. Toppenduktigt!
 
Så har jag kollat film idag också. Den första var Drillbit Taylor, med Owen Wilson, och han är ju alltid kul att titta på. Ganska lättuggad film. Nästa film var Cockpit, om en pilot som gjorde vad som helst för att få ett jobb. Den var helt klart underhållande att titta på.
 
Och imorgon är det jobb som väntar... Så det kanske är likabra att stänga igen locket på znarkofagen för idag. Snart i alla fall.
Godnatt och sov gott, folket!
 
Ps! Slänger in en bild på Spikes prisrosetter. Fick äntligen upp dom på väggen igår. :-)
 

Söndag, sol och utomhus



Jyckarna fick sig en genomkörare ute i skogen, och de roade sig av hjärtans lust. Efteråt var de både trötta och törstiga, och sjönk ner på golvet och somnade.
 
Imorgon blir det måndagspromenad igen, och jag har funderat ut vad jag ska baka för tilltugg också. Det blir snoddaskakor med strössel istället för cocos. Om nu inget enklare och smaskigare dyker upp såklart. Men det tror jag inte det gör. Funderar på om man inte borde kunna trycka ner hallon i dom också. Älskar hallon!!! Eller testa med nån slags hallonglasyr. Jag menar, hur svårt kan det vara att svänga ihop hallonglasyr? Ja, vi får se... Nåt mumma blir det iaf.

mera sol!

Än så länge håller dagen måttet. Blå himmel och solsken och lite äventyr.  Och även en inbjudan till en stor grillfest i sommar. Inbjudan inkluderar dessutom en respektive och hundarna. Hade varit kul att gå.
 
Och nu sitter man och avnjuter en kopp kaffe och hembakta bullar, och anstränger man näsan lite kan man känna doften av vin som tappas mellan tunnorna. Ganska hemtrevligt faktiskt, även om jag är rätt säker på att jag kommer att föredra kaffet framför hembryggt rödvin. :-)

Solsken!!!!

Kan inte annat än jubla över dagens underbara väder! Helt underbart att sitta och dricka te ute i solen, lyssna på fåglarna och snacka skit.
Jycken gjorde ju bort sig lite genom att bajsa på lite konstiga ställen, men vilket asgarv det blev. Djur alltså...
Katten verkar må lite bättre också, för jag har finkammat lyan och inte hittat en enda kattspya. Han kräkte, hostade och hade sig i förmiddags, och det han fick ur sig såg allt annat än trevligt ut. Men trots att han är bättre så verkar han ändå lite medtagen, och nu ligger han och sover i sängen så sött.
 
 
Plockat årets första fästingar också. Inte på mig, utan på en utekatt. Tyvärr lämnade hon av en kravlande blodsugare till mig också, men jag hann ta den innan den bet sig fast.
Haft en bra dag med solsken och trevligt sällskap, och kvällen har också varit bra.
 
Imorgon blir det en tur till landet och hoppas att man inte trampar i en komocka eller känner en massa skitlukt, och det kommer nog också att bli en trevlig dag. Min lilltå säger det till mig, och den brukar ha ganska bra saker att säga, när den väl säger nåt.
 
 
 Fler sådana här dagar önskas tack! Nån som vet var man kan beställa det? Och så håller vi alla tummar och tår för att det blir lika vackert väder imorgon, okej?
 
Nu blir det en nattmacka känner jag, blev lite akut sugen på något att sätta tänderna i, så det är väl lika bra att förflytta mig till köket en sväng, och sen är det sängmys med my hairy lover som gäller. ;-)

haha


Duckface

Vad ska man säga? Har djurvärlden kommit ifatt oss nu med läppförstoringar, läppglans och allt sådant? Eller är det så att det är djurvärlden som sätter idealen?
 
 
Fast orange läppstift var ingen direkt höjdare faktiskt...
 
 
Tja, modet är ju lite olika...  
Eller vad man ska säga...
Äh, heja heja, noshörningen!

Nya gränser på gång?

NASA har alltså äntligen hittat planeter som skulle kunna vara möjliga att bo på, på rätt avstånd från en stjärna och med massa sten och vatten. Frågan är alltså bara hur långt borta dom är, och hur långt tid det skulle ta att åka dit.
Samtliga tre upphittade planeter är större än jorden, och två av dom kretsar kring samma stjärna.
Spännande. Man undrar vad som kommer att uppdagas när dom får möjlighet att undersöka planeterna lite mera. Fast allt de kommer med är ju baserat på kvalificerade gissningar och matematisk sannolikhetslära, och kanske inte riktigt överensstämmer med verkligheten. Det behöver man inte vara raketforskare för att begripa.
 
 
Tycker ändå det är ganska fräckt att de hittat något som borde kunna hysa liv, och kan ju säga att om det gick att resa dit hade jag gärna gjort det. Hade varit ett riktigt häftigt äventyr det. Emigrera från jorden... haha. Ja, varför inte? Det lär säkert bli möjligt nån gång i framtiden, för de som har så gott som obegränsade resurser. Antar att det redan nu finns tankar på att skicka iväg folk, för att säkerställa fortlevnaden av den mänskliga populationen, även när det här klotet är totalförstört och inte duger att leva och frodas på längre. Eller om den där asteroiden inte går att göra något åt.
 
Skulle det bli så att en liten del utvandrar, känns det lite konstigt att framtidens variant av homo sapiens sapiens lär vara direkt besläktat med jänkare, kineser och ryssar. För kommer de att bry sig om att ta tillvara artens mångfald och olika varianter? Och med ett mindre genetiskt urval kommer det att bli en framtida människoart som inte är uppdelad i olika typer. Har en känsla av att det blir mörkt hår, mörka ögon och en hudton som är lite mer gyllenbrun än vad vi är idag. Det asiatiska arvet kommer att bli det mest framträdande. Men det är ju bara mina egna kvalificerade gissningar och förutsägelser. Det behöver inte för den sakens skull vara sant. Eller är det lika sant som NASAs förutsägelser om att planeterna de hittat skulle vara jordlika med rätt förutsättningar för att hysa liv.
 
En fundering till. Vilket språk skulle bli dominerande? Vilket statsskick? Skulle det bli en amerikansk koloni eller en helt ny värld? Och vad finns det att upptäcka när delegationen väl kommer fram? Är planeten redan koloniserad och mänskligheten förpassas till ett utomjordiskt Area 51?
 
På ett sätt hade det varit rätt åt denna destruktiva livsformen att förintas innan vi lyckas förstöra ännu en planet, fast rymden är stor, och arten är extremt anpassningsbar, så det lär väl knappast hända...

Torsdag

Veckorna går ganska fort tycker jag. Snart helg igen, och vädret verkar ha kommit på lite bättre tankar än kyla, snö och is. Okej att det har blåst som sjutton idag, men la ni märke till att vinden faktiskt inte var isande kall?

Har inte sett röken av ett enda irritationsobjekt idag, vilket var väldigt skönt.

Linus ville diskutera vad som har hänt i Boston, och han var visst ganska insatt. Märkligt vad den grabben känner till saker och har kloka funderingar och åsikter om det som händer i världen. En grabb att vara stolt över på alla sätt och vis.

Och jag funderar på om jag skulle sticka och träna i morgon förmiddag. Det får bero på dagsformen helt enkelt... Men det hade varit lite gött att glida ner i bubbelpoolen och relaxa lite när man tränat klart iof... Beach -13 hägrar, och snart är det ju dax att börja grunda lite på solbrännan dessutom, så inte skinnet trillar av när solen börjar lysa på allvar.

Har ett styck amstaff här som stirrar på mig med ett extremt sårat uttryck i ansiktet just nu. Från sin plats på golvet. Men jag anar ju att så fort jag somnar kommer han att förflytta sig till sängen och glömma bort att jyckar ska vara på golvet. Katten å sin sida har svårigheter med att ta sig förbi Spike utan att få ett tjuvnyp, eftersom den gamle schnauzern har fått för sig att katten inte ens får titta på gammelhundens korg. Kommer katten för nära smäller det. Jag börjar misstänka att jycken har lite PMS eller nåt. Ja, dessa underbara djur. Aldrig händelselöst med dom i närheten. Även om de inte hittar på något speciellt så är det ändå intressant att bara observera dom.

Nä, nu är det ett försök att hinna med tåget till drömmarnas land som gäller. Natti natt, folket!

Onsdag

Då var denna onsdag snart slut den med. Hänt idag? Inte så mycket spännande grejer... Tog en längre skogspromenad nu ikväll, vilket var hur skönt som helst. Bra med hundar, man kan skylla på att man måste gå ut en längre runda när man känner för att bara vara en stund. Fast knät tyckte inte samma sak, så det fick bli en paus, sittande på en bänk och vila lite innan vi fortsatte.
 
Vädret idag alltså... Så underbart. Fast det har väl hela landet noterat vid det här laget. Haha. Och sonen har varit ute större delen av dagen han med. Inte undra på att han var så trött när han la sig. Och så blev det väldigt sent för honom igår kväll också, då han inte ville lägga sig innan filmen han tittade på var slut. Halv tolv lyckades jag få honom att stänga av den fördömda tv'n... Men han var pigg och glad i morse ändå. Om hans morgonpigghet kunde smitta av sig lite så hade det varit mycket bra.
 
 
 
 
Och en kommentar till ovanstående text... Har vissa väl flippat, blir de aldrig normala igen, utan fortsätter vara totalt utflippade. Ganska hemskt ändå, men det är kanske nåt fel i ledningscentralen, eller nån större härdsmälta. Eller felaktiga råvaror i tillverkningsprocessen. Och inga garantier finns det heller att få. Livet är inte lätt alla gånger...

Tisdag

Hänt idag?
Tja, jobbat lite, haft mamma på besök, lagat middag och avnjutit den i trevligt sällskap och varit iväg en sväng nu på kvällen och haft mig. Snart är det dags att sova, men innan dess lär det väl bli lite kvällsmys fastän klockan är sent.
Varit och fått en guidad visning backstage på ett café också, vilket faktiskt var lite kul.
Sett en film idag också, men den var en riktigt B-film, så den talar vi inte högt om. Riktig B-skräckis. Inte ens otäck, bara lite äcklig. Jaja, blir säkert ny film imorrn.
 
 
And you'll never be as cool as me... The force is with me!
Peace out!

världen är sjuk

Man ska vara glad att man bor där man bor och inte i Boston exempelvis. Usch! Man blir rädd för människors sinnessjuka idéer. Det är inte klokt. Och värre lär det säkert bli.
 
Och den här världen har man satt barn till? 
 
 
Jepp, då var det dax igen för att fasa för alla trappor. Nästa gång får det bli nosgrimma på Disel så han inte rycker sönder knät ännu mer. Märks att hundarna älskar måndagspromenaden och blir helt spattiga... 
 
Fick ett efterlängtat samtal i förmiddags. Om en vecka är det dax och jag fick ett tema att fundera kring och skriva något om. Nästan så man får prestationsångest, men jag kan skriva, så jag borde inte bli nervös. Jag vet att jag kan det...
 
Och på tal om ångest så har jag glömt ta medicinen nu i två dar. Kom på det nu. Tja, lite kryper det, men ändå ganska okej. Det går på rätt håll. skönt det.

Måndag

Vilket toppenväder det har varit idag, och nu ikväll var det helt grymt att vara ute och spatsera med jyckarna. Synd bara att Disel och Spike drog som idioter så jag vred till knät igen. Men men, shit happens...
12 hundar tror jag det var idag, varav två nya. Trevligt. Och eftersom några av oss ibland byter hundar med varandra så blev det att jag fick gå och mysa schäfer en stund. En enda stor trams är vad han är, och faktiskt ganska mysig att gå med.
 
Efter promenaden blev det fika, och jag slank upp för att hämta tilltugget. Tja, blev lite misslyckat, men fullt ätbart, med sked iof. Haha. Får finslipa tekniken lite grann där känner jag, så att det inte blir samma sak nästa måndag. Äh, löser sig.
Under tiden vi fikade så fick hundarna sitta uppbundna och titta på, men en viss amstaff tyckte att vaktmästaren inte skötte häckarna ordentligt, så han gav sig på att tukta häcken lite. Eller snarare likvidera den, slita sönder den och försäkra sig om att den var riktigt död och inte kunde angripa någon igen.
De andra jyckarna var lite smartare än så, och fattade att häcken var ofarlig från första början och satt eller låg för det mesta tyst och snällt.
 
 

Här ovan har vi Yoxen, Spike och Steffi som funderar på varför de inte får smaka på våran fika.
 
Sen såg jag en kul bild, eftersom dagens och gårdagens väder leder tankarna på att det snart är Beach -13... :-D Kanske dags att komma i form snart eller?
 

Paint the future

I see my reflection on the surface I am not what I used to be Something has changed I do not look the same I do not feel the same It's the pieces of the new me Not something better Not something worse It's just something different

Would I be the same if I could? Should I go back if I would? The winds are still chilly and cold The nights are still darkest of all Not for better Not for worse Paint the future in reverse

I wish for things I can not see Hold on to thoughts I can not hear I walk on paths I do not know I hope for things that just won't show The darkness is my  new best friend Sleep at day and walk at night I turn my head for looking back All there is one single track On the way to something different

Would I be the same if I could? Should I go back if I would? Seeking answers too well hidden Hidden deep down inside my soul Not for better Not for worse Paint the future in reverse

Time goes easy Time goes fast Time goes slowly To the last

Would I be the same if I could? Should I go back if I would? Seeking answers to be found Buried deeply in the ground Not for better Not for worse Paint the future in reverse


Vaddå segt?

Linus klagade på att den lille datorn var seg, så jag lovade att ta en titt.
Sätter mig således och kikar runt men hittar inga fel mer än dom jag redan kände till sedan innan, och som inte gör datorn särskilt mycket trögare.
Funderar på när en defrag gjordes senast, och det verkar jättelängesedan. Ok. Då gör vi det.
 
Efter en stund piper datorn till och talar om att det finns för lite minne kvar för att det ska gå att göra en defrag. Jaha? Hur gick det till, undrar jag. Diskrensning då kanske och se om det hjälper?
 
Jo...
 
Den tar 6 minuter på sig bara att fundera ut hur mycket plats som kan frigöras. Ok. Blir bra. Frigör den platsen då.
 
Jepp jepp... Efter tio minuter har den kommit 3 procent. Och den låter som en a-traktor på jetbränsle. Eller kanske inte, men nästan. Jag förstår varför Linus inte tyckte den var samarbetsvillig. Och det var inte nätet heller en stund. Fast med den här takten lär inte diskrensningen vara klar förrän i mitten av veckan, och sen har vi defragmenteringen på det. Lär ta sin tid ja. Man får inte ha brådis här inte.
 
Blir att skaffa lite små pilliga verktyg i veckan och pilla och skruva lite grann så den kanske låter aningens bättre sen. För hur jäkla lätt är det att ta sig in i och plocka isär en netbook utan pyttesmå mejslar eller nycklar? Nä, precis. Men det blir säkert bra om några veckor, när datorn har defragmenterat färdigt. Och sannolikt är precis lika slö ändå... Haha.

Trötta hundar idag

Haha, var iväg en sväng i det helt fantastiska vädret och hade jyckarna med mig. Så klart blir de upprymda av att åka bil, och väl framme var de ju inte direkt sömniga. Nu när vi är hemma igen ligger de pall bägge två och sover. Det är lite ansträngande att vara iväg, man kan ju inte ligga och sova på främmande ställen, utan måste hålla koll på vad som händer i omgivningarna. Men nu har de slappnat av och sover sött. :-)
 
Är på väldigt gott humör idag. Vädret gör en hel del, och sen finns det så klart annat som gör sitt till det hela. Ja, det är nice.
Igår blev det film på kvällen, men tittade inte klart på den. Hade tankarna på annat håll och då var det ingen mening med att ha filmen rullande. Funderar på om man ska titta klart på den ikväll eller nåt. Får se hur det blir.
 
Var och tittade på lite hus idag också. Ganska intressant faktiskt. Men dom man fastnar för är ju såklart inte till salu eller i helt fel prisklass eller så är det way too much att göra vid. Av husen sedda idag, så vet jag vilket jag skulle vilja vässa klorna på. Ett stort vitt hus med tre längor. Hade varit perfekt. Tre längor kan man lätt ha nytta av. Förråd i en, stall i en och i den tredje garage såklart. Måste ju ha någonstans att ställa in min Veyron. Eller iaf skruttbilen jag kommer att ha så länge, innan jag skaffar en drömbil. 
 
Var ju bara tvungen att titta in på Blocket en sväng, och det var väldigt dåligt med just de bilarna jag är ute efter. För att inte säga ganska tomt till och med. Nåja, är ingen brådska, har dessutom ett ganska bra hum om priserna och vad som kan vara rimligt, och det är sjuka pengar vi snackar om. Så det får bli ett renoveringsobjekt helt klart. Sen kan man göra 150 000 i vinst, enkelt, på just de modellerna jag är ute efter.
 
Fan, jag kan till och med känna lukten av damm, olja och bensin. Haha. Blandat med doften av sommarvarm dammig häst på bete. Det har också en särskild doft. Och jag gillar't... :-P
 
Dreaming keeps us alive...
 

That's right, biatches!

 
 
 
 
Natti natti, sov gott! ;-)

Lugn och ro och längtan efter våren

Lördag idag. Skönt med lite sovmorgon och vakna till liv i lite lagom takt. Sovit hyfsat, haft lite smått konstiga drömmar, men det ska jag absolut inte klaga över. Det var ganska okej. :-)
Snart blir det en promenad till stan och jobba lite grann. Tänkte ta grabbarna med mig så de får lite frisk luft också och ikväll blir det pizza och film.
Livet kunde vara sämre faktiskt.
 
Tog en cig på balkongen nyss, och hörde kyrkklockor lite svagt. Det fick mig att tänka på glesbygder, leriga smala vägar med hovspår och vagnshjul, mörkklädda människor och fattigdom. Lite småkylig vind och livet som går sin stilla gång. Folk som lågmält pratar med varandra på kyrkbacken och några raggiga magra hundar som slåss över en tappad brödbit.
 
Har ingen aning varför dessa bilder kom till mig. Ganska dyster bild av det förgångna, men ändå inget ont i sig. Bara som en liten tillbakablick på historien kanske.
 
Men det kan ju vara så att det uttrycker en längtan om vår, solsken, grönt gräs och spirande knoppar. För visst är det lite trist när gräset ligger torrt och visset i någon tråkig grågul nyans, träden är nakna och vinden fortfarande är ganska kall? Jo visst, vårblommorna har kommit fram för länge sedan, men de syns ju inte så tydligt när man tittar ut över landskapet. Det är bara när man tittar närmare som man ser detaljerna, annars ser man helheten. Och den är väldigt tråkig för tillfället. Tråkiga livlösa färger, lera, kyla och gråa moln.
 
Fast det behövs ju bara ett par dagars sol och värme igen för att naturens eget nyår ska  komma till skott, och gräset ska börja spira igen. Och innan man vet ordet av har björken utanför fönstret börjat knoppas. Den brukar vara lite tidigare än de andra. Får hålla koll på den, för när de små musöronen väl börjar synas så går det fort.
Jag är trött på ruskväder nu, och längtar verkligen efter våren på allvar. Synd det ska vara kallt större delen av året i det här landet. Men våren är på väg. Vilken dag som helst så slår det om. Och jag längtar som bara den...

Då var det fredag!

Dags att hålla helg nu. Skönt. Tråkigt med vädret bara, men det är åtminstone inte så kallt idag. Fast jag hade gärna sluppit fukten.
Och nu fick jag samtal från en kompis, så det blir till att lämna datorn igen och diska upp lite muggar och plocka fram fika. Trevligt trevligt. :-)
 



 
Kväll.
Trots fukten så var det jätteskönt väder att vara ute i nu ikväll. Tog en lite längre kvällspromenad än vanligt och agerade kräkhink åt en kompis som behövde kräka av sig om människors dumhet. Eller i allafall människors oförmåga att tänka själva och planera lite.
Jo, jag kan ju bara hålla med att människor är nog inte det mest lyckade som Moder Natur har evolutionerat fram. Det är stört omöjligt att förstå sig på vissa, men här pratar vi ju om individnivå. En del verkar ha allvarliga fel på tankeverksamheten och kanske borde varit födda till något annat än just människor. En ko eller ett får kanske passat bättre, för hur mycket intelligent tänkande krävs det för att producera biff eller kebab genom att tugga gräs? Nej precis. Och då hade det kanske inte blivit lika många konstigheter.
Men hade alla såna blivit biff eller kebab så hade ju inte vi andra haft något att skratta åt och roas av... För en hel del grejer är högkvalitativ underhållning faktiskt. Haha.
 
När jag kom in igen efter promenaden så for ena hunden glad i hågen raka vägen in i min säng och skavde av sig allt grus, vatten och lera på mestadels min kudde, och lämnade en stor blöt fläck brevid, precis där man har skuldrorna ungefär. Trevligt. Hundskrälle. Skällde ut honom ordentligt, och nu ligger han och skäms i buren. Med öppet galler. Han gick in där självmant när han fattade att jag blev arg på honom. Men grisa ner min säng på det viset är inte okej. Jäkla svinpäls!

Gott gott

 
 
Nu när jag har smakat dom så kan jag intyga att det smakade ganska mums faktiskt. :-) Var inte helt fel med lite kvällsfika. Och det är jättelängesen jag drack ett glas mjölk. Det var ganska gott det med.

Snart helg igen

Redan torsdag. Fan vad tiden går fort ibland. Var har den här veckan blivit av?
Sitter här med en dunkande huvudvärk, och väntar ut tvättmaskinen. När den är klar och tvätten upphängd blir det en tur till affären med jyckarna så de får ut och känna på luftfuktigheten lite, och sen blir det till att baka muffins. Är väl lika bra att göra dubbelt så många, så har jag ju klart till måndag också.
 
Jobbade i förmiddags och hade möte i eftermiddags. Båda gick bra. Och i övrigt har det varit en lugn dag nästan helt utan bullshit. Ganska skönt det, fast å andra sidan så är dagen inte helt slut än. Spelar dock ingen roll, vi är överens om hur vi vill göra, så skitsnacket har ingen större betydelse.
 
Nu är nog tvättmaskinen snart klar, för den jobbar för fullt och dönar som jag vet inte vad. Bra. Då kan vi gå vidare till nästa punkt på programmet.


 
 

Väldigt bra dag idag

Idag har varit en väldigt bra dag. Varit iväg en sväng och haft trevligt och slagit ihjäl lite tid i en lägenhet jag trivdes väldigt bra i.
Sen blev det faktiskt pizza till kvällsmat i glatt sällskap.
Och så har jag fått en blomma. Det var lätt dagens höjdpunkt måste jag säga. Linus ringde mitt på dagen och sa att han tänkte ta med en överraskning till mig. Så när jag kom hem efter att ha varit iväg lämnade han över något litet inslaget i sånt där nästan silkigt emballagepapper.
-Öppna försiktigt, sa han.
Blev nästan lite rörd där. Så otroligt gulligt av honom att köpa en blomma eller snarare krukväxt till mig. Mammahjärtat sväller verkligen och dunkar på hur bra som helst av såna spontana uppskattningsbevis. Då kan man nog säga att man har gjort något bra som förälder, när barnet av helt egen kraft och enga pengar spontanhandlar något  till en på det viset. Eller vadå nästan lite rörd? Jag blev rörd... Och jätteglad. Älskade lilla unge, världens bästa lilla pojke!
Den bästa lillungen man kan ha. Älskar honom så enormt så det inte finns ord att beskriva det. Men det är så det ska vara.
 
 
Tänk så glad man kan bli för en liten överraskning ifrån sitt barn.  :-) Den grabben är  ju bara bäst!
 
Just det, har klippt klorna på hundarna och katten också idag. Så nu blir det väl lite mindre rejsande  i soffan ett tag när fästet inte längre är långdubbat... haha
 
 

Tisdag

Tisdag idag. En dag med mycket sol och väldigt isig vind.
Började dagen med jobb, och sen en promenad hem. Missade bussen, och orkade inte vänta i stan en halvtimme. Hemma sen så märkte jag att sonens nya sim-kort hade kommit, så nu har han ett nytt eget nummer från halebop. Och han blev själaglad...
Sen blev det lite disk, tvätt och städ (ska fortsätta imorrn) och så hade jag en polare på middag. Vi tänkte glo på film medan vi smälte maten, men på något sätt lyckades vi tragga oss igenom hela filmen utan att ha fattat så mycket vad den handlade om. Haha.
 
Nu sitter jag i sängen med en kopp te och känner att jag faktiskt är lite trött. Tänk om jag får sova lite mera i natt, eller om fjånen ska skjuta upp fler raketer? Blir väl snarare att jag studsar i morgonrock och tofflor och rycker med mig Biffen och talar om att han får leka hur mycket han vill med apskallarna utanför. Och i farten glömde jag nog kopplet också...
 
Vad mer har hänt idag då? Nä, inget som jag har lust att dela med mig av iaf. Fast jag kan ju säga att det var lite surt att mms-funktionen började kärva igen. Inget att göra åt, och dagen har varit ganska bra.
 
Sov gott, folket!

Jäkla godistjuvar!

Jaha, då var godiset slut. Och det förklarar varför hundarna var så törstiga. Hade ju bara saltisar och belgisk choklad och dumle i påsen. Attans marodörer!
 

Lite kallt ute

Då var man hemkommen efter måndagspromenaden igen. Yoxen, Spike, Disel, Buffy, Egon, Junior, Steffi, Ash och Charlie var med idag, och det var en lugn och trevlig promenad i kvällssolen. Men så fort solen börjar gå ner blir det lite kyligt. Vi valde ändå att avsluta promenaden med kaffe utomhus ikväll, så nu är det ganska skönt att ha kommit in i värmen igen. Jyckarna ligger och vilar, och väntar på sin kvällsmat, och jag sitter och skriver lite samtidigt som jag hjälper världens underbaraste pojke med läxorna.
 
På sätt och vis var det tur att det var lite kyligt, jag har en bad hair day, och enklaste sätt att åtgärda det är att dra på sig en mössa. Är det lite kallt så kan folket inte flina åt att man har mössa på sig. Får nog ta och skaffa en tunnare mössa man kan ha när det blir lite varmare. Fast å andra sidan kanske jag får tummarna ur att äntligen skaffa en sån där westernliknande skinnhatt jag velat ha nu ett antal år. Lite coolare än mössa, och passar ganska bra till skinnjackorna med.
 
Och på tal om skinnjackor! Jag har hittat en person som kan ta och byta blixtlås i jackorna och laga revan i klänningen så den slipper vara vulgärt slitsad. Perfekt! Kanske till och med kan ha en av jackorna på Valborg. Förra Valborg hade jag ju den som behöver nytt blixtlås, och det var en smula kallt att inte kunna knäppa den.
 
Undrar när värmen ska komma tillbaka i kroppen? Fortfarande kall känner jag. Nästan så jag känner för att krypa ner i sängen under täcket, men det kan vänta en liten stund till. Är ju snart kväll och dags för att lägga sig ändå. Linus ska i säng så snart hans läxa är klar, och dagens läxa går ut på att skriva olika sätt att spara el. Vi har inte riktigt samma formuleringar, men i stort sätt så har vi samma idéer, och det är ganska kul att sitta och resonera med honom. Klok pojke det där.
 
Fått lite trevliga meddelanden idag också, och det gillas. Och så är en fika på onsdag inbokad. Det gillas också.

natti natti

 
Tur man har stor säng så att alla får plats. Så kan det gå när lillen vaknar av en mardröm, då får man packa ihop sig lite. Som tur var så somnade han på två röda igen, bara han fick lägga sig i mammas säng. Och givetvis måste ju Disel lägga sig brevid för att hålla koll på barnet. Å eftersom det nästan uteslutande är hundarna och sonen som är med på bild så kan jag väl bjuda på två extra idag. Som inte är varken sonen eller hundarna. Inte ens katten...  
 

What would you like to play?


Snyft och snörvel? Och ett tack...

 
 
 
 
Hen skulle aldrig ha lagt näsan i blöt från första början, eller ljugit värre än en bunke medelålders män i en bastu. Eller gått bakom ryggen på en av sina bästa vänner. Eller fortsatt ljuga för folk hit och dit. Hen skulle kanske ägnat lite mer tid åt studierna istället för den dolda bloggen, och kanske fått lite bättre studieresultat också.
Och så sitter hen där och tycker uppenbarligen väldigt synd om sig själv. Ja, så kan det gå när man inte är ärlig.
För att citera hen: "Trist."
Eller nä, inte så trist tycker jag. Det är nog på tiden att hen lär sig hur världen funkar, men det är svårt att lära sig det om man inte vågar veckla ut vingarna och flyga, och lämna boet och äggskalen.
 
Men med tanke på hens väldigt medmänskliga och väntrogna (ja, jag var ironisk!) handlingar, tror jag en kvast hade passat bättre än vingar faktiskt.
 
Fast jag kommer ju på nu att jag skulle ha gillat statusen innan jag stängde igen den dörren... Fan med, alltid är det något man glömmer. Får göra så här istället: *GILLA*
 
Får än en gång uttrycka min förtjusning över gratis underhållning så här på slutet av helgen. Det var jättespännande och gav ett antal skratt. Det är bra, fortsätt så. Det är precis så jag vill ha det, so just keep up the good work. Då behöver ju inte jag göra jobbet själv. Och ett gott skratt förlänger livet säger man ju. Shit vad gammal jag kommer att bli!
Men ändå, så bär det mig emot lite grann att be hen fortsätta, eftersom det just är hen det handlar om. Men så tänkte jag att vad fan, för gammal vänskaps skull så go on! Underhåll mig! Det är bara intressant och levererar goda skratt. Men jag tror ju inte att hens avsikt var just den. Skit sak samma, det var så det blev iaf.
 
Nu är det sängmys som gäller, och jag skulle tro att det kommer att fortsätta småfnissas lite en stund till. För att inte tala om hur mycket det kommer skrattas imorgon. Kan det bli mer underhållning kanske???? Spännande detta ju!
 

Intressant dag idag

Varit på föreläsning. Var inne på en djupdykning i aggressivitet och rädsla bland hund, men det kändes lite mer allmänt om hundars beteende, signaler och kroppsspråk. Även vårat egna. Det var väldigt intressant och föreläsaren var oerhört duktig och kunde föreläsa på ett bra sätt, med varierat tonläge och hastighet, och givetvis powerpoint som hjälpmedel.
Var väl inte så väldigt mycket ny kunskap jag fick, men mer gammal kunskap i nya tankebanor kanske man kan säga, eller en ökad medvetenhet om att det är ganska bra att ha koll på sin hunds signaler så man förstår vad den säger.
 
Att ha koll på djurens egna språk och signaler har jag vetat länge att det är a och o för lyckad träning, det märkte man ju med hästarna, och så stor skillnad på häst och hund är det inte. Förutom att det kanske är aningen lättare att träna häst med negativ förstärkning än vad det är med hund, samt att det är lättare att tvinga en häst till något. Varken hund eller häst vill slåss som förstahandsalternativ, utan gör det bara om ingen annan utväg finnes, men jag tror ändå att hästen är ett flyktdjur i större utsträckning än vad hunden är.
Oavsett vilket så var det intressant.
 
Har precis kommit in efter en promenad med jyckarna, och är väl nästan lyrisk över dom. Så duktiga och lyhörda dom var idag. Såna dagar när allt flyter får man ju passa på att träna lite, så det gjorde vi. Tränade följsamhet, koppelvett (varför är det alltid en av de stora sakerna man behöver träna på?), gick runt i åttor med en hund på var sida och så vidare. Mötte en dam med en foxterrier, och eftersom den skällde och morrade helt rabiat på oss så föreslog jag att damen skulle ta och följa med på måndagspromenaderna. Nja, hon hade ju redan hunden på dagis hela dagarna, så den var ju van vid att träffa andra hundar... Jo, men då ska den ju inte skälla och morra åt oss, tyckte jag, och så kom hon på att jo, det kunde ju kanske vara trevligt att följa med oss ut och gå och socialisera hunden lite. Men hon nappade inte helt förrän jag sa att det är ett jättebra sätt att få fler kontakter i området, och att undvika fördomar om varandras hundar som man kan tänkas möta ute på sina promenader. Med mer kunskap om de andra hundarna i området så minskar ju rädslan man eventuellt har för någon specifik hund eller situation, i bägge ändarna av kopplet. Så hon skulle leta sig bort till oss någon måndag sa hon. Jag hoppas hon gör det, för jag tror hennes hund hade behövt det. Och hon också. Dessutom verkade hon lite ängslig för min amstaff, medan surskägget inte var farlig alls. Och hon trodde för övrigt att schnauzern jag har var en sorts terrier, så jag fick tala om att nej, det är en schnauzer, men biffen brevid är terrier.
Haha, möten med människor är intressant. Man vet aldrig vad det är för folk, hur dom bemöter en eller om de är mottagliga för konstruktiv kritik eller intresserade av att lära sig mera. Men den här damen var trevlig iaf. Hoppas hon kommer med nån måndag...

Snart sova

Nu är det snart dax att släcka ner och sova. Vi har haft filmmys här ikväll, och tittade på The Dinosaur Project. Precis samma stuk som Blair Witch Project, fast med dinosaurier och Afrikas djungel istället. Helt okej för att vara B-film, och bitvis var den faktiskt lite spännande. Linus tyckte den var ganska otäck bitvis, men en annan har nog inte speciellt svårt att sova i natt.
 
 
Letade lite till efter benlindor, utan att hitta någon. Så irriterande att det inte finns nån ridsportsbutik här. Nästa gång jag är på Eko ska jag fan köpa med mig ett par, just in case. Så jag fick ta vanligt bandage avsett för människor istället, och det hjälper ju inte alls lika bra. En rejäl klick hästliniment och sen bandage. Gör fortfarande ont, men det känns stabilare och ger ju faktiskt lite stöd åt knät också.
 
Så får jag gratulera far min till nya jobbet också. Dom hörde av sig i helgen som var, anställningsintervju idag och han börjar på måndag, och får ett totalt osorterat kaos att reda upp efter någon som tydligen inte skött sitt jobb. Han ska jobba som gymnasielärare sa han. Väntar med spänning på att få höra hur det går och om han lyckas reda upp kaoset efter den andre. Fast det är jag ganska säker på att han  kommer att klara av. Vi skojade lite och kom fram till att stridsledning har han ju gjort förr, så detta borde vara en baggis. Det blir säkert hur bra som helst. Glad för hans skull.
 
Sen måste jag ju säga att jag tycker det är ganska kul att en hyfsat stor bloggare i landet har hittat just lilla mig på Instagram, och skickade en följdförfrågan. Och dessutom bemödar sig med att gilla fotona...  Det var jag liksom inte så beredd på, men det är helt okej. :-)
 
*over and out*

Avskyr trappor!!! Och sjukhus...

Varit ute en sväng med hundarna, och fick som tur var hjälp av Linus med den ene hunden. Trapporna är hemska att gå i nu, och ja, jag vet det gnälls lite, men...
Blir till att ringa vårdcentralen igen på måndag och boka tid, och sen får det nog tyvärr bli operation av åtminstone ett knä. Vill inte, vill inte, vill inte!!! Men det funkar inte att ha det såhär med trappor, hundar och kassa knän, eller ett jobb som kräver att man måste röra på sig. Får rejäla obehag bara av att tänka på sjukhus och operationer. Usch! Sjukhusfobi eller vad?
 
Men som sagt, det funkar inte... Och eftersom vätskan återkommer regelbundet så är det väl dags att reda ut exakt vad det är som orsakar det. Vissa kvalificerade gissningar efter telefonkonferens med kunnigt folk lutar åt lösa benbitar som orsakar det hela. Annars är det ju fan så gott som kronisk inflammation i knäleden, och det låter inte direkt så trevligt. Läkare har ju redan påtalat misstanke om lösa benbitar tidigare, men jag har inte satt det i samband med vatten i knät förrän nu. Så sannolikt behöver skrotet plockas bort och även ledbanden kollas till lite. Tjohooo! :-(
 
Får hoppas att det blir bra om jag låter en läkare rota runt lite och fiska efter benbitar... Och att det inte gör allt för jävla ont!

Eftermiddagstankar

 
 
En låt som jag gillar och som funkar hur bra som helst att diska till. Och det ska jag straxt ta och göra. Diska alltså.
 
Dagen så här långt då? Tja, varit på stan, sett en skymt av Sveriges konung, och fikat på Lövet ihop med G. Det var trevligt. Gillar att fika. :-)
Promenerat till och från stan, och ja, det tar en himla tid när man inte kan hålla samma tempo som man är van att göra. Knäet är fortfarande svullet och gör ont, promenaden gjorde inte saken något bättre, men det hade jag inte väntat mig heller.
Måste kolla upp hur dags föreläsningen börjar imorgon också, men det borde nog stå på NSKK's hemsida. Ska bli intressant, och så kanske man lär sig en hel del nytt, vilket aldrig är fel. Man är aldrig för gammal för att lära sig nya saker, och är ämnet dessutom intressant så lyssnar man ju och tar till sig innehållet mycket bättre än om det var en lektion i fysik eller nåt man skulle på.
 
Det handlar nog bara om motivation. Hur pass motiverad man är att lära sig. Och vilken ambition man har. Många använder de två orden som om de har samma betydelse, men det är inte riktigt så. Inte enligt psykologins underbara värld i allafall. Men det är ju väldigt många ord som folk använder utan att begripa betydelsen av. Komiskt faktiskt.
Folk skäller på barnen att inte använda ord de inte begriper när barnen kommer och frågar vad det eller det betyder eller innebär. Men sen gör vuxna precis samma sak, fast kanske inte riktigt samma typ av ord. Barn gör det för att passa in, verka coola och för att alla andra gör det. Vuxna gör det för att verka smartare, vilket i sig är ganska kul att lyssna på. En person som använder massa ord på fel sätt, utan att förstå innebörden av dom, bara för att verka mer intelligent eller bildad, framstår ju kanske inte direkt som någon raketforskare, om man synar dom under luppen.
Kan inte påstå att jag behärskar alla ord i encyklopedin, och jag kan absolut inte stava till dom alla heller, men jag vågar hävda att jag trots detta, faktiskt har ett synnerligen godtagbart ordförråd, av ord jag känner till betydelsen av. Ehuru jag alltid använder mig av krångliga och ovanliga ord vill jag låta vara osagt. :-P

Hm...

det här är alltså mitt knä. ser lite smått konstigt ut, men bilden är inte så tydlig. det ser värre ut irl. och ont gör det. bläää!



Natti

-Men han får ju ligga i sängen...



me want!!!




What's the price of a mile?

Det lönar sig bättre att vara ärlig. I längden. Vissa människor kanske skulle ha varit det. Men alla är vi olika.
En del är ärliga, andra är oärliga.
En del är goda och andra är onda.
En del är drivna, andra är besatta.
En del är omtänksamma medan andra skulle kunna sälja sin mamma till slakt bara det fanns något att vinna på affären.
Vissa visar vilka dom är medan andra gömmer sig bakom ord utan substans.
En del lagar, andra tar sönder.
En del älskar, andra hatar.
Vissa är älskade medan andra är avskydda.
En del ställer upp för sina vänner, andra offrar dom istället.
En del ler mot en medan andra smyger upp bakom och hugger i ryggen.

En del människor sjunker oerhört lågt för att nå det dom vill ha. Så lågt att dom inte längre bryr sig om vilka dom offrar på vägen dit. Ändamålet verkar helga medlen, precis som folk sa om korstågen. Det är bara det att korstågen hade en så mycket större mening. Det handlade inte bara om en enda individs välgång och ve.
Förr var det viktigt att kunna hålla ord. Ärlighet och pålitlighet var bra egenskaper. Det verkar inte vara lika viktigt idag. Nu för tiden säger människor ofta en sak och menar en annan. Låter bli att berätta hela sanningen, eller hittar på en egen sanning. Säger man den tillräckligt många gånger för sig själv börjar man tro på den. En del människor verkar ha en besatthet, ett vansinne, lika stort som korsriddarna hade när de gav sig av. Att ta sig till målet till varje pris. Även om priset blir för högt.

Vad blir kvar när man sitter med detta höga pris? Var det värt det? Hur mår man? Vad förlorade man längs vägen? Vad offrade man medvetet för att komma fram?

Vad blir kvar om man inte riktigt kommer fram till målet, utan tvingas fly när man trodde segern var inom räckhåll? Har man offrat samma saker som ovanstående person gjort, men ändå blivit utan det dyra priset? Vad finns kvar då? Hedern? Äran? Kamrater? Och i vilket skick befinner man sig? Är man stolt över sig själv?

Kunde man lagt denna tid och energi på något annat än att ärras på det blodiga slagfältet, utan att ens veta om man skulle komma hem igen? Kunde man stannat kvar där hemma och tränat, tills man var stark nog att svinga svärdet innan man kastade sig hals över huvud in i ett fälttåg i okänt land?

Eller skulle man ha stannat hemma och fortsatt bruka åker och äng i väntan på den sanna uppenbarelsen och övertygelsen?
Utan den sanna övertygelsen är det svårare att lyckas, och man visar inte heller uppriktigt vem man är. Med den sanna övertygelsen helgar inte ändamålet medlet. Med sann övertygelse hittar man olika vägar för att nå sitt mål, utan att behöva anfalla med en skvadron bågskyttar, utan att behöva förgifta brunnarna eller bränna broar.

Med sann övertygelse kanske det bara tar lite längre tid.

Helt underbart väder!!!

Konstaterade att det var sjukt gott att sitta på balkongen och sola. Det tyckte Virus och Disel också. Vilket väder va! Känner att det snart är dags för en tur till skogen för att grilla korv och baka pinnbröd. Man ska ju bara hitta en helg då alla kan, för detta året tyckte vi att ungarna skulle få följa med också. Förra året passade vi på när dom var på scoutläger. Haha.
Får snart bli en tur ner till affären och handla lite middagsmat också. Och så ska jag baka lite fler kladdkakemuffins, för dom är ju försvinnande goda. Och bråka lite med tvättmaskinen. Spännande...
 
Blev dessutom lite sugen på att plocka fram vävbrickorna igen och väva lite. Är väl vädret som inspirerar, antar jag. Men jag har ingen aning om vad jag ska väva. Kanske lika bra att låta bli att plocka fram det där innan jag försöker rita upp ett nytt mönster och få det att funka. Är ju en aning tidskrävande att pilla med det. Och så behöver jag ju ett par raggsockar. Bättre att göra dom först.
Väva skosnören? DET kunde varit något... Då är det ju något användbart dessutom. Men ack så pilligt! Men jag vet att det går, eftersom jag har sett folk som gjort det. Med sytråd... Shit vad många brickor det lär krävas om det ska bli nånting av det. Men det är ju chans till pyttesmå med invecklade mönster då. Ska jag, så ska det bli i tunn bomullstråd, men inte så tunnt som sytråd, för det har jag garanterat inget tålamod med. Skosnören ska ju vara lååånga... Ju tunnare tråd ju fler inslag per centimeter, och ju längre tid tar det.
Jaja, blir nog bra det med. Som med det mesta annat.
 
Nu blir det ut i solen en sväng. Denna underbara sol!

Ghaaaaaa!

Hade ju tänkt ta en längre promenad med dogsen nu efter jobbet, men det är nog inte värt. Knäet börjar bråka igen. Totalt onödigt tycker jag, och synnerligen irriterande. Blir ju att ta en kortare runda så man slipper stå där, 7 km hemifrån och med ett knä som inte vill vara med. Man behöver ju inte plåga sig själv i onödan, så kul med ajaj är det ju inte.
 
Nån som vill byta knä med med mig? ;-)

Måste kollas!!!

Säger bara wow, fan vad fräckt!!! http://www.facebook.com/photo.php?v=492143267507045

I Won´t Back Down

 

KRAM!

Vilken tur det är så mysigt att kramas då. :-)
 

Fullträff va?

 
Tja, vad säger man? Inte röra några rester av död gris? Och så firar vi Jesu födelsedag med griljerad skinka...  Seems legit.
 
Det där med kläder i ett enda material är ju också lite kul, eftersom folk hade kläder i både ull och linne samtidigt. När bomullen kom in i bilden vet jag inte, men jag har för mig att ull och lin har används mycket längre att göra kläder av.
 
Närsyntheten då... Jag tror jag har sett minst en präst med glasögon. Hur går detta ihop? Till och med prästerskapet bryter mot reglerna då ju. Eller de håller sig i andra änden av kyrkan för att predika, och låter korgossarna sköta altaret där oxen ska brännas? Men vänta nu... Man fick inte arbeta på söndagarna ju... Men självaste prällen är ju anställd av Svenska Kyrkan som vill att det arbetas på söndagar klockan elva... Men...
 
Äh, jag håller mig nog till den gamla tron. Då är det bara att slakta en gris och hänga en sotig träl i ett träd, dricka alkohol och slå folk på käften. Verkar mycket roligare tycker jag.

Till varje pris...

Här om dagen såg jag nån delning på facebook om någon herrelös katt som ett katthem hade plockat in, och nu tiggde pengar till. Den var sjuk och hade fått åka till kliniken och bli inlagd, och var väl i princip okontaktbar.
 
Jag undar vad det kan kosta att ta en oförsäkrad katt till veterinären, låta den stanna i ett par dagar och sedan rehabilitera den igen. Och sen ska det hittas ett nytt hem åt den.
 
Finns det inte tilräckligt med katter i omplaceringssvängen utan att man ska behöva lägga ofantliga summor på så gott som döda krakar?
 
Hade sjuka katter avlivats istället hade katthemmen haft mer tid och pengar över till att omplacera de friska katterna, för tro mig, det finns gott om friska katter som behöver nya hem. Eller katter med lite mindre allvarliga åkommor.
 
Det är vi människor som har makten över liv och död. Vi har ansvaret för att avsluta djurens lidande, och jag personligen tycker inte att man gör det genom att lägga in en förvildad tamkatt på djursjukhus, rehabilitera den och sätta den i ett nytt hem. I ganska många fall hade det varit mycket bättre med avlivning direkt. Det blir en lägre kostnad och överskottet av pengarna kan läggas på redan befintliga katter eller katter som har en bättre chans att bli friska.
 
Har märkt att just kattfolket tenderar att vara lite väl nitiska mot avlivning. Allt ska sparas, räddas och omplaceras. Men ändå så är varje katthem överfullt, det är kö för att lämna in katter och ändå plockas vildkatter upp och ska ges svindyr veterinärvård. Jag får inte riktigt ihop det, och det gör att jag aldrig skulle donera pengar till ett katthem. Är väl risk att folk blir vansinniga på mig nu, men skit samma. Jag får lov att tycka vad jag vill, och jag tycker inte det är lämpligt att försöka rädda precis allting på bekostnad av friska djur som måste flytta från sitt gamla hem.
 
Jag tycker det är stor skillnad på att plocka in lösspringande förvildade katter och försöka ge dom ett hem, och på ren omplacering av katter från ett hem till ett annat. Är djuret allt för vanvårdat eller skadat, anser jag avlivning vara det humanaste alternativet. En död katt lider inte.
 
Eller så får det bli någon slags uppdelning. En avdelning för "vildkatter" och en avdelning för katter mellan två hem. Och så fall skulle min donation gå till katter mellan två hem, inte till att betala en svindyr veterinärvårdsräkning åt en vildkatt någon ägnat tre veckor åt att fånga in. Sorry, men så är det.

Klockrena betraktelser av Havrepappa

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/

Kapitel 1. Att träffa en hästtjej

Den som vill träffa en hästtjej och som tror att det bara är att åka ut till ett random stall i Sverige och presentera sig för att få napp är helt fel ute. Inte heller så kommer det förmodligen att funka så speciellt bra att anmäla sig till en ridskola för att ragga utan att vara ett dugg intresserad av hästar och ridning. Ridskola handlar, i det här fallet, om ridning på hästar.

 

Nog för att det råder en brist på killar i hästvärlden, och visst kommer du få en eller annan pluspoäng som kille för du ens funderar på att bli en del av hästvärlden, men regel nummer ett för en hästtjej är att hästen alltid, alltid kommer att komma första hand. Från denna regel finns inga undantag.

 

Om jag skall ge ett exempel så skulle det (i princip) kunna stå femton halvnakna brandmän i stallgången utan att hon skulle sluta upp med att rykta hästen. Möjligen skulle hon fråga om det brann någonstans, men när hon fick veta att det inte gjorde det så hade hon lugnt fortsatt med att rykta. Först när hästen var färdigompysslad så skulle hon ägna brandmännen någon annan uppmärksamhet. Förmodligen skulle hon då skälla ut brandmännen eftersom de förde oväsen i stallet, och i ett stall skall det vara lugnt.

 

Jag vågar påstå att hästtjejer rent generellt är mer praktiskt än romantiskt lagda. Det innebär att om du har spanat in en hästtjej som du är intresserad av och är beredd att lägga ner lite jobb (och då menar jag fysiskt jobb) för att få lära känna henne så åk ut till stallet där hon håller till och fråga: - Vad kan jag hjälpa till med? Det skulle faktiskt kunna hända att du blir tilltalad av hästtjejen du är intresserad av efter att ha flyttat en gödselstack, eller två, för hand.

 

De flesta hästtjejer har två stora brister i livet. Dessa saker är tid och pengar. Detta helt enkelt för att deras intresse för hästarna tar nästan all vaken tid i anspråk, och för att de där djuren dessutom kostar ofantliga mängder pengar att äga och sköta om. Detta innebär också att det blir lite svårt att träffa en hästtjej på ”vanligt sätt”.

 

Att gå på krogen är både dyrt och tar tid från hästarna så detta sker ganska sällan för hästtjejer. Å andra sidan så verkar de gå ”all in” när de väl tar sig tid och råd att besöka en bar eller nattklubb. Få människor kan festa som hästfolket gör. Vart för det här resonemanget oss? Jo, om du har turen att träffa på en hästtjej på krogen vid ett av de sällsynta besöken så kan du skratta dig lycklig.

 

Alla hästtjejer har en dator med internet för att kunna anmäla sig till olika hästtävlingar, hålla koll på de senaste hästnyheterna och spana in hästannonser. Förmodligen har de även Facebook där de postar bilder på sina hästar och kommenterar andras hästar. Du hittar få, eller inga, hästtjejer på någon av nätets alla dejtingsajter eftersom detta är en tidskrävande sysselsättning (se ovan).

 

Så om man skall försöka sammanfatta ovanstående resonemang till någon slags slutsats så måste denna bli: Det är förbannat svårt att träffa en hästtjej och för att lyckas med den bedriften så kommer det att kosta blod, svett och tårar eftersom det bästa knepet förmodligen är att arbeta sig in till hennes hjärta.

 

 

Kapitel 2. Att dejta en hästtjej:


Att dejta och uppvakta en hästtjej kräver en helt annan uppsättning av färdigheter än att dejta en vanlig tjej. Tvärtemot vanliga tjejer så kommer du förmodligen komma undan med att tala om för din hästtjej att hennes mamma är konstig, men gud nåde dig om du säger något nedlåtande om hästen. Den första gången du träffar hennes häst så säger du: -Så sööööt han är! Detta måste göras med en stor beundran i rösten. Om du är osäker, öva hemma innan du åker till stallet.

 

Det är dumt att säga någonting annat än meningen ovan om hästen, men om du känner dig extremt vågad så kan du möjligen sträcka dig till att säga att hästen har snälla ögon eller att den har en vacker färg. Jag är medveten om att nittionio procent av alla hästar har någon nyans av färgen brun, men det spelar ingen roll. För en hästtjej så kan färgen mellanbrun vara minst åtta olika färger, så ge dig inte ut på den hala isen genom att försöka namnge den bruna färgen på hästen, nöj dig med ”fin färg”, punkt.

 

Om hästen biter dig när du klappar den, lipa när du kommer hem! När det händer så sväljer du gråten och säger med (spelad glad) röst: -Jag tror att han/hon är hungrig, skall jag hämta en morot? På tal om morötter så är dessa långt mer gångbara att ta med sig som present på den första dejten än blommor. Visst, du kanske ser lite fånig ut när du står där utanför dörren, uppklädd och välkammad med en knippe morötter i handen, men tro mig, att ha med sig en present till hästen kommer att löna sig på mer än ett sätt.

 

När det kommer till saker att göra på den första dejten så är rent generellt sätt alla hästrelaterade aktiviteter bra. Förmodligen kommer hennes tidsbrist ändå att leda till att er första dejt kommer att bli mellan den första och andra klassen i cafeterian på en hästtävling mitt ute i ingenstans samtidigt som hon studerar de som rider medan du pratar och försöker göra ett gott intryck.

 

En hästtjej bränner minst fyratusen kalorier per dag i form av stallarbete och ridning. Att ta henne till en restaurang där de serverar två korslagda sparrisar på ett fat fungerar enbart om ni först har tagit vägen förbi McDonalds eller liknande. Att hålla en hästtjej mätt är en mycket bra överlevnadsstrategi. En varm och mätt hästtjej är en lycklig hästtjej.

 

Som tidigare nämnt så går vägen till en hästtjejs hjärta via hennes häst. Ju mer du intresserar dig för hennes häst, och hennes ridning, desto bättre är det. Var intresserad och ställ så många dumma frågor du kan komma på i ämnet. Din okunskap kommer det första året, eller två, ändå räknas som ”gulligt”. Därefter bör du vara försiktig med alltför dumma frågor eftersom dessa kommer att uppfattas som att du inte har lyssnat på vad hon sagt.

 

Om du vill träffa din nya flickvän ibland så gör du klokt i att åka med henne till stallet. Hon kommer inte att prioritera varken bort eller ner hästen bara för att du har dykt upp i hennes liv. Inbilla dig aldrig att du är jämbördig med hästen i viktighet, det är en dödssynd.
Om hon någon enstaka gång skulle välja att göra någonting med dig istället för att åka till stallet så har du verkligen lyckats. Då är du viktig i hennes liv. Att välja att bort en kväll i stallet är en riktig kärleksförklaring för en hästtjej. Förstå detta och visa din innerliga tacksamhet.

 

Att åka med din hästtjej till stallet är en mycket skrämmande upplevelse de första femtio gångerna. Hennes stallkamrater kan verka otäcka och elaka, men var lugn de kommer inte äta upp dig, hur söt du nu än är. Hästtjejer stjäl inte varandras pojkvänner hur som helst, de är vana vid att välja hingst med omsorg, även om tjuvbetäckningar existerar i hästvärlden.

 

Vill du göra intryck på din hästtjej, vilket kanske kommer löna sig när ni kommer hem igen efter sex timmar (om hon inte somnar på soffan) så erbjud dig att hjälpa till. Det finns gott om saker att göra i stallet som inte tvingar dig att vara nära den stora, och mycket skrämmande, hästen. Att packa höpåsar kan vara den tråkigaste sysslan som gud har uppfunnit (likställd med att sila sand i Sahara), men tänk på att det kan föra bra saker med sig lite senare.

 

I det här tidiga skedet av förhållandet så finns det gott om fällor att falla i som icke hästkunnig nybliven pojkvän till en hästtjej. Regel nummer ett kan du redan vid det här laget: Du är blott en flugskit på väggen i hästens box när det kommer till viktighet. Försök aldrig att spela ut dig själv emot hästen för du kommer bara att torska så hårt att Hitler kommer att framstå som en segrare i jämförelse.

 

Regel nummer två: Ingen häst i stallet är bättre än din flickväns häst och ingen rider bättre än vad hon gör. Det spelar ingen roll om så Tortilas (känd häst) står i boxen bredvid din flickväns feta ponny. Hennes häst är ändå finast och hon rider bäst i hela världen, punkt. Jag vet, vis av erfarenhet att man lätt villar bort sig i förklaringar efter en dum kommentar, så håll hårt på denna regel.

 

Säg inte nej eller ifrågasätt om din hästtjej säger att hon vill köpa en ny sadel, stövlar eller något annat svindyrt. Det är fortfarande flera år bort innan du lite milt åtminstone kan börja protestera emot sådana saker. Du behöver inte uppmuntra henne, men lyssna, nicka och säg något ganska neutralt. Trots allt är det (förhoppningsvis) inte dina pengar som går åt, även om nu er gemensamma semester försvann i ett par nya stövlar.

 

Mitt viktigaste tips i det här skedet tidiga skedet av förhållandet är att följa med strömmen, kämpa inte emot för då kan du bara förlora. Med en hästtjej så följer det (minst en) häst. Det är en del av paketet. Gilla läget och du kommer förmodligen att klara dig fint genom den här första förälskelsefasen i ditt förhållande med en tjej som inte är som andra tjejer. Annorlunda? Absolut, men så mycket bättre!


Måndag

Då var det kväll igen. Linus har kommit hem och gått och lagt sig, hundpromenaden är över, (elva hundar) och jag sitter och lyssnar på Sonata Arctica igen.
 
Linus hade vaknat vid tre i natt och inte velat väcka dom andra, inte fått in några kanaler på tvn och inte kunnat somna om. Han kände sig allmänt olustig och väntade ett antal timmar på att folk skulle vakna. Innan han la sig ikväll så sa han att det var så skönt att vara hemma igen och att han skulle väcka mig om det var något. Stackars liten... :-( Den där känslan av total ensamhet och allmän oro är inte kul alls, och att då inte våga väcka mormor eller morfar, utan sitta där helt själv... Skönt att han är hemma igen och känner sig trygg här. Jag har saknat honom.
 
Men så blir jag av med honom senare i veckan ändå, för han gjorde upp med en kompis att sova över. Men skulle han vakna mitt i natten och inte kunna sova då, så är han iaf inte ensam. Det är ju faktiskt så att man kan känna sig väldigt ensam även om man vet att det finns folk omkring en. Olika typer av ensamhet.
 
Lite senare...
Ligger i sängen nu och kvällens måsten är avklarade. Kom ju att tänka på en annan sak också. Fick höra av en vän att en annan något mer avlägsen vän, hade pratat om mig. Jag var en underbar person och det var bara gott prat om mig. Blev jätteglad! Kändes otroligt roligt att höra det. Blev lite ego boost där måste jag erkänna. Och det är väl lika bra att ta åt sig av det goda, för det händer nog oftare att folk pratar skit än att dom pratar gott om andra. Rent generellt tror jag nog det är så. Så detta blir en mental slickepinne att plocka fram och njuta av lite då och då. Ja, det var riktigt roligt. Känns bra i kroppen av sånt. Man blir glad av att höra att folk gillar en precis som man är. Särskilt om den som säger det, har sett både ens bra och dåliga sidor, och ändå tycker att man är en underbar person. Det värmer...
 
 
Och så fick jag ju se hur två av grabbarna låg och sov... Det kan man bara inte låta bli att ta kort på. Och vi snackar tårna i ögat på jycken. Närkontakt alltså... Och båda sover. Haha. Ganska gulligt tycker jag.

I Have A Right

 

Hemlängtan

Lilla parveln har visst hemlängtan och saknade mamma. Jo visst, det tror jag vad jag vill på. Han saknar väl sin dator kan jag tänka. Dessutom har jag inte tid att hämta hem honom idag, så han får ta sig hem själv eller vänta tills imorrn efter jag jobbat. Om han inte tar bussen hem imorrn och möter upp mig på jobbet vill säga. Eller att han raggar skjuts hem. Är väl inte helt omöjligt att de tycker synd om honom och kör hem honom.
Men han måste ju lära sig att om man inte vill följa med mamma hem så får man ju finna sig i följderna som blir, och att man inte kan släppa allt man har för händer för att hämta honom i precis just den sekunden det börjar suga i datorspelstarmen...
 
Ikväll är det Ljungdalas hundar och måndagspromenad som står på schemat, och nu när det är riktigt toppenväder och lite ljusare så ska det bli intressant att se hur många som kommer med. En del kanske är bortresta, med tanke på att det är påskhelg, men ändå. Mina grabbar lär ju vara hajpade som vanligt. De gillar verkligen måndagspromenaderna, men det verkar alla de andra hundarna göra också. Kul. Och så lär det väl bli en massa trevligt snack också, som vanligt. Me like...
 
Fick ett erbjudande idag också. Jag behöver lite smågrejer fixat med tvättmaskinen och kranen, och kan få det fixat mot att jag meckar lite bil. Det var för trångt i motorrummet för att polaren skulle kunna komma åt själv, och eftersom jag har mindre händer så borde jag komma åt bättre. Damen vägrar förstöra naglarna genom att rota runt under huven tydligen. Så det får väl bli att plocka fram lite oömma kläder nån solig dag och beväpna mig med skiftnyckel och skruvmejsel och ge mig i kast med något jag inte har den blekaste aning om hur man gör. Något säger mig att det inte är så enkelt som att byta en sprucken topp, och att det inte är en volvo... Jaja, det blir säkert kul, om det blir av, och Linus kan leka med deras ungar under tiden.

trötter

Trött som ett halvt ålderdomshem och ligger redan i sängen. Ska faktiskt ställa nallen på night mood så jag inte hoppar rakt ut ifrån drömmarna om det skulle något pinglande. Annars kan det bli svårt.
 
Natti natti!!!
 

RSS 2.0