Kändis = förebild?

Tillåt mig skratta.

Kunde inte hålla tassarna borta från en av de kända bloggarna nu, utan kollade in morgonens inläggs kommentarer. Sjukt intressant. En trogen svans som äter ur handen på bloggaren, en annan grupp som verkar störa sig en del på bloggaren.
Lovord över utseendet och bilderna. Jo, det är klart, det förstår jag. Pinnsmal med gigantiska bröst och anings konstiga läppar är kanske en väldigt bra sexsymbol. Men är det en vettig förebild för unga tjejer? Många fans verkar ha skrivit och berömt och menat att "fortsätt vara du, du är vacker och var den du är".

Är man sig själv om man måste gömma sig bakom något med samma storlek som amerikanska jättepumpor till halloween? Det är synd tycker jag. Några storlekar mindre hade sett mycket bättre och naturligare ut, men det är inte våran sak att bestämma där. Det är heller inte vi som kan få ont i nacke, axlar eller rygg av för tung eller stor byst.

Många icke-fans hade kommenterat tjejens stavning. Jaha, visst är det störande med massa stavfel, men sånt händer. Att folk är för lata för att kolla igenom sitt inlägg en gång för att därigenom få bort de flesta felen är fullt förståeligt. Särskilt när det finns viktigare saker att ägna sig åt, som tex sminkning innan man kan gå utanför dörren eller en timmes hårvård med lock- eller plattång innan man ens kan ta idolbilder på sig själv. Klart man inte har tid med triviala saker som stavning.


Men är stavningen det viktigaste att störa sig på, eller fundera över om det är medvetna stavfel eller inte? Är det ens lönt att bry sig så länge man fortfarande kan förstå vad skribenten menar? Jag menar, det är ju bara att inse att en sådan stavning inte kommer så långt som till tidningar, artiklar eller böcker. Där filas det bort så länge det inte används som liknande gimmick eller varumärke. Och hur kul är det att veta att folk läser ens grejer bara för att kunna kommentera stavningen, utan att bry sig om innehållet? Tror nog tjejen själv förlorar mest på det. Så att återkommande påpeka detta med stavning för tjejen, som trots det ändå inte stavar rätt, känns ganska meningslöst. Ta det som att det är hennes grej, felstavningar... Och låt det stanna där.

Men vad som faktiskt provocerar mig är denna sjuka och fixerade tankegång om vikt. Helt stört. det borde vara straffbart att propagera för viktminskning när man är så smal att man kan räkna revben på kroppen tydligare än på en vinthund. Och vad som stör mig ännu mer är att någon med bantningsföretag skriver till denna speta till tjej och antyder att hon ska testa hans viktminskningsgrejer så hon slipper tänka på vikten, och kan fokusera på annat istället. Det enda hon behöver tänka på angående sin vikt är att äta lite mer och sluta med dieter och andra inbillade nyttigheter.  Herregud!

Tror man också behöver tänka på att en hel del av dessa bloggtjejer är inget annat än barn, tonåringar, ungdomar. De är som de flesta andra i den åldern, bara det att just de här har blivit kända och har mer pengar att röra sig med. Om random fjortis i bloggen x stavar lite fel eller lägger upp bilder av sig själv med blekt slitet hår är det ingen som bryr sig. Men substansen i bloggen är oftast den samma. Stör man sig lika mycket på Anonyma Lotta? Nej... Hon är inte känd.

Haha...

Nä, nu har jag viktigare saker att göra.
*over and out*


ForHair.se


Kommentarer
Postat av: Amy

Råkar nån av dessa bloggare vara Jaqueline Ferm?

2011-08-13 @ 00:40:59
URL: http://hannahsmorsa.se
Postat av: Alex Fson

Nej, faktiskt inte...

2011-08-13 @ 00:56:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0