Tiden går...

Gått en vecka sedan jag skrev sist, men tiden går fort när man har roligt. Eller iaf mycket att göra. Bror har tagit studenten, Linus har fyllt år, det har varit kalas i dagarna fyra och Linus har fått en lillasyster. Fast lillasystern är vi inte underrättade om ännu. Eller rättare sagt, Linus har inte fått någon information om detta ifrån sin far. Förstår att det är omvälvande att få tillökning i familjen, och det är klart lätt att glömma bort att berätta sånt för redan födda barn. Det är ju så mycket nytt att tänka på.

Veckan som varit var både lugn, stressig, sjuk, ledig, kalasig och... Tja, innehöll väl lite av allting.
Torsdagen firades Linus hos T och P.
Fredagen var själva födelsedagen, brorsans student och skolavslutningen. Mycket på en gång... Regnet öste ner och det blev inget åkande på stan. Tog oss vidare till Vinslöv och firade där. Både födelsedagsbarn och student.
Lördagen blev kalas för närmast sörjande här hemma hos oss.
Söndagen blev kalas hos en av Linus kompisar som också fyllt år.
Måndagen var tillbaka på kursen igen och fick sluta tidigt. Resulterade i en jättepromenad på ett par timmar, hem, fixa käk och iväg till hundhägnet på Hovdala. Träffade två andra hundar där med. Var duktigt trött på kvällen.
Var i hägnet för ett par dagar sedan också, träffade en annan hund då och två trevliga grabbar. Himla kul att vara där och träffa folk. Nyttigt för hundarna dessutom att få gå lösa i detta stora hägn. De ser knappt gränserna och det är fyllt med gräs. Mer som en stor slagen äng istället för en liten rastgård. Det gillar vi. Synd man behöver bil för att ta sig dit bara.

Idag var det kursen igen. Föreläsning på förmiddagen och mindfulness på eftermiddagen. Vi fick testa detta också. Var tänkt som avslappning tror jag, men jag blev sjukt stressad av det hela. Sen hade jag problem med att komma upp igen efteråt. Inte nyttigt att ligga på rygg på golvet så länge. Fick vända på mig med lite gnissel och morranden, och sedan häva mig upp med rak rygg och bara armstyrka. Dum rygg. Kan man reklamera den?

Givetvis har jag lite störobjekt eller saker jag stör mig på idag också.

1. Folk som inte kan prata tillräckligt högt, så att man hör vad de säger.
2. Behöver jag säga mer än "omplaceringar"?
3. Att folk förutsätter en massa grejer.
4. Inställningen till djurs kroppsdelar
5. Pojke/flicka. Vad jag vet heter det hane eller tik. I de här fallen. Säg/skriv det då.

Det där med att förutsätta saker kanske kräver en förklaring. Fick frågan om hunden var blandras eller pitbull. Svarade inget av det, han är skk-reggad amstaff. VARFÖR måste det vara en pitbull? Eller ens blandras? Sen frågade personen om jag inte var rädd att ta en sån hund. Varför skulle jag vara det? Den var uppvuxen i familjemiljö, var inte hotfull och är väl socialiserad. Så varför vara rädd? Är jag rädd för jag bara över min rädsla på hunden som agerar därefter och kan bli jobbigare att hantera.

Angående djurs kroppsdelar så kom samtalet ihop med en annan person in på hundars könsorgan. Hon hade lagt märke till att hennes egen hanhund hade vitt sekret och att min hanhund har det. Hon frågade varför. Inte vet jag, men det kan man inte säga. Man får ju komma på något som låter vettigt. Dessutom är det inte orimligt att anta att det kanske är lite baciller på fel plats så fall och att det kan behövas en rengöring. Så jag vände upp och ner på hunden för att kolla in hur pass det var, klämde och kände lite. Tydligen var det jäääätteäckligt, och hur vågade jag röra där vid...? Usch, dubbelusch! Hon till och med vände sig om. Hennes hund hade jättemycket, sa hon. Hon trodde det var sperma.
Det tror inte jag.
Sa att jag antog det var lite baciller som kommit in där och att det bara var att tvätta rent med nåt bakteriedödande medel. Men nej, usch,  det kunde hon inte tänka sig. Hunden slickade ju sig och höll sig ren, så varför skulle hon göra det åt honom?
Tja, kanske för att hunden inte klarar av att hålla sig tillräckligt ren?

Kanske inte ska ha en hanhund om man inte är beredd på att det kan behövas tvättas lite här och där ibland.
Det fick vi ju göra med hästarna också. Hålla rent i skapet på dom, vare sig det var handjur eller hondjur. (hingst, valack eller sto). Inte direkt så spännande eller sexuellt upphetsande, utan bara en del av den omvårdnaden ett tamdjur behöver.
Blir trött...

Vill heller inte läsa om en liten flikka som söker nytt hem, är så söt så söt, eller allra helst "jag är en flicka/flikka som juh vill komma till ett nytt hem där jag kan..."
Det heter TIK OMPLACERAS PGA... Det var det där med att vara seriös i sin annonsering. *dubbelsuck* Juh? Hör inte hemma i en annons. Det heter "ju", och hör knappt hemma i en annons det heller.

Har nog kräkt av mig lite nu...

*over and out*

Kommentarer
Postat av: Elsa

Kan inget annat än små fnittra när jag läser detta inlägg, fast det bör tas iaf lite seriöst. Haha

2012-06-17 @ 00:29:21
URL: http://melviona.3w.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0