Nya gränser på gång?

NASA har alltså äntligen hittat planeter som skulle kunna vara möjliga att bo på, på rätt avstånd från en stjärna och med massa sten och vatten. Frågan är alltså bara hur långt borta dom är, och hur långt tid det skulle ta att åka dit.
Samtliga tre upphittade planeter är större än jorden, och två av dom kretsar kring samma stjärna.
Spännande. Man undrar vad som kommer att uppdagas när dom får möjlighet att undersöka planeterna lite mera. Fast allt de kommer med är ju baserat på kvalificerade gissningar och matematisk sannolikhetslära, och kanske inte riktigt överensstämmer med verkligheten. Det behöver man inte vara raketforskare för att begripa.
 
 
Tycker ändå det är ganska fräckt att de hittat något som borde kunna hysa liv, och kan ju säga att om det gick att resa dit hade jag gärna gjort det. Hade varit ett riktigt häftigt äventyr det. Emigrera från jorden... haha. Ja, varför inte? Det lär säkert bli möjligt nån gång i framtiden, för de som har så gott som obegränsade resurser. Antar att det redan nu finns tankar på att skicka iväg folk, för att säkerställa fortlevnaden av den mänskliga populationen, även när det här klotet är totalförstört och inte duger att leva och frodas på längre. Eller om den där asteroiden inte går att göra något åt.
 
Skulle det bli så att en liten del utvandrar, känns det lite konstigt att framtidens variant av homo sapiens sapiens lär vara direkt besläktat med jänkare, kineser och ryssar. För kommer de att bry sig om att ta tillvara artens mångfald och olika varianter? Och med ett mindre genetiskt urval kommer det att bli en framtida människoart som inte är uppdelad i olika typer. Har en känsla av att det blir mörkt hår, mörka ögon och en hudton som är lite mer gyllenbrun än vad vi är idag. Det asiatiska arvet kommer att bli det mest framträdande. Men det är ju bara mina egna kvalificerade gissningar och förutsägelser. Det behöver inte för den sakens skull vara sant. Eller är det lika sant som NASAs förutsägelser om att planeterna de hittat skulle vara jordlika med rätt förutsättningar för att hysa liv.
 
En fundering till. Vilket språk skulle bli dominerande? Vilket statsskick? Skulle det bli en amerikansk koloni eller en helt ny värld? Och vad finns det att upptäcka när delegationen väl kommer fram? Är planeten redan koloniserad och mänskligheten förpassas till ett utomjordiskt Area 51?
 
På ett sätt hade det varit rätt åt denna destruktiva livsformen att förintas innan vi lyckas förstöra ännu en planet, fast rymden är stor, och arten är extremt anpassningsbar, så det lär väl knappast hända...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0