bilder

Satt en stund hemma hos en kompis igår och snackade om allt och ingenting. Även om bilder. Om vad som var bra respektive mindre bra bilder. Det fick mig att fundera lite.
 
Vad är en porrbild, sensuell bild eller sexig bild? Vad är en vanlig bild? Kan en bild vara flera olika saker?
Vad är naket och inte naket? Om samma mängd hud visas på två olika bilder men miljön är olika, är det då samma slags bild?
 
Vad är okej och inte okej?
 
En random strandbild är oftast okej. Även om det visas så gott som hela nakna kroppen. En bild i skumt ljus blir mer mystisk ochdärför mindre okej. Mer mot det porriga eller sexiga hållet.
 
Alltså spelar miljön en stor roll. Det som är omkring. Inte bara objektet. Samma fruktkorg, olika rum, inte samma bild.
 
Ansikte eller inte ansikte?
Tja, det beror väl på resten av det synliga. Och om man kan stå för det eller inte. Det handlar ju mycket om att visa sig själv men inte vem man är. Via omvägar eller rakt på.
 
Så som jag ser det personligen, är något som ändå kan beskådas på stranden en fin sommardag inte särskilt speciellt.
Det kan vara fint eller fult att titta på men är ändå synligt för alla.
 
Så finns det sådant som kanske inte beskådas så ofta på vanliga stränder, utan snarare nudiststränderna. Upp till tycke och smak om vad som är fint och fult. Men de flesta är nog överens om att de privata delarna är just privata och inte bör visas hur som helst.
 
Men är det då så illa med offentlighetsprincipen från den vanliga badstranden fast med annan bakgrund än sand och vatten?
 
Bjuder på den här. Visar ingenting som inte redan syns en dag på playan. Vad är så farligt med en sån här bild? Om man tänker efter lite alltså. Bakgrunden. Handduken. Vetskapen om att det bara är en handduk. Men... Vetskapen om nånting gör det till något annat. Intressant. Är det alltså inte bilden i sig som kan väcka anstöt eller intresse, utan något som ligger utanför bildens ramar, i folks tankar istället? Men är det verkligen en olämplig bild trots att den inte visar ett skvatt av kroppens ytterst privata delar? Eller beror det på var den hamnar, vilket forum och i vilket syfte den hamnat där? Jag vet inte... Ordet är fritt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0