Lördag

Har som vanligt inte varit flitig med att skriva här på ett bra tag, men har haft annat för mig och motivationen för att skriva har varit obefintlig. Tyvärr. Har hänt en hel del grejer sedan sist jag skrev, men känns ganska onödigt att skriva ett mastodontinlägg om allting. Kan ta små tankar som dyker upp istället.
 
På tåget kom en kvinna fram och utbrast att herregud, det såg ju ut som en av hennes valpar! Var han amstaff/amerikansk bulldog?
Näe, verkligen inte, svarade jag. Det är en renrasig skk-reggad amstaff och ingen blandras.
 
Var på en trevlig fest och firade en kompis födelsedag, och hade hundarna med mig. På väg hem från stan mitt i natten fick vi möte. En man med en collie-liknande hund och en kvinna med cykel som stod och pratade med varandra. Jag gjorde som jag alltid gör, ser till att den mest arga hunden går längst bort och att den lugna går närmast mötet. Spike längst bort och Disel närmast. När vi passerade pustade kvinnan märkbart och sa med lättad röst att tack och lov, det var bara en boxer!
Dum som jag är så stannade jag och vände mig om och förklarade vänligt att nej, det var ingen boxer, det var en amstaff. Då fick jag en rungande utskällning om att såna hundar inte skulle få finnas, och hej och hå. Där tog en väldigt bra kväll slut och jag blev uppriktigt ledsen. Kan inte förklara varför jag blev så ledsen, men det blev jag. Det kändes orättvist och att hon tvunget skulle bli så jäkla arg på mig när min hund inte ens hade tittat på henne. Kände mig totalt tillintetgjord och likgiltig inför allting när jag vandrade vidare hemåt den kvällen.
 
Jag och Linus har varit på Botaniska Trädgården i Lund och hade en toppen dag, var hur mysigt som helst att gå där bland alla växter och titta. Det är sådan jungelkänsla att gå i deras växthus. Älskar stället! Skulle kunna åka dit ofta ofta och bara sitta där. Inte för att jag är överintresserad av växter, men jag tycker det är mysigt att gå där.
 
Så igår var det 40års fest. Det var trevligt att träffa massa folk man inte träffat på hur länge som helst, men det blev verkligen en heldag. Var jättetrött när jag kom hem. Smällar man får ta för att ha trevligt.
 
Ännu en annan sak är att ett par vänner till mig ska gifta sig, så nån gång nästa år stundar bröllop. Blir en del bröllopsprat och jag ska försöka rycka upp mig själv och se vad jag kan göra för att hjälpa till med det hela. Är säker på att det kommer bli toppen.
 
Har också nålbundit en hel del nu, och gått igenom hela lagret av garner, sorterat och paketerat. Har gjort klart en beställd mössa, gjorde även en mössa till en vän som fyllde år, gjorde torgvantar och mobilfodral till en annan vän som fyllde år, och det var helt i ullgarn och medeltida färger så att det ska passa ihop med personens medeltidsklädnad. Har nålbundit ett par babysockar också och håller påa tt nålbinda ett par raggsockar till mig själv. Fick klart mitt projekt som bestod av en virkad ullväska, som bara legat i säkert två år eller mer. Äntligen! Och så har jag virkat en mindre väska av restgarner, att ha det jag hålle rpå med för tillfället i, så att man lätt och smidigt kan bära det med sig utan att trassla in nystan och nålar i allt annat som man har i sin ordinarie väska.
Sen har jag minst tio olika ufon i korgen med påbörjade grejer. Måste ta tag i det där och minska ufo-högen...
Har även en idé om att en sak per vecka ska vara klar. Får se om jag lyckas med det... Allt jag gjort nu de senaste två veckorna kanske kan räknas in under någon vecka framöver? haha.. Så att pressen inte blir lika stor menar jag. Nja, vi får se hur det blir.
 
Har lite tankar i skallen som jag inte kommer tillrätta med, men antar att jag får gilla läget och låta det vara, trycka undan dom och tänka på något annat. Det tar dock en del tid och energi detta, och känner mig väldigt håglös stundtals. Men det går väl över...
 
Så kom jag och läkaren överens om att byta ut en medecin mot en annan samt att dubbla dosen av en annan medecin. Får se vad som händer nu. Fick ju en del roliga bieffekter av den. De kanske stannar kvar eller så försvinner de. Det märks nog vilket det blir.
 
Nu ger jag upp bloggandet för idag, men bilder på en del av de grejer jag gjort klart kommer så småningom.
 
*over and out*

RSS 2.0