Yup, helt korrekt.

 
 
 
 

Plötsligt händer det...

Tja, vad ska man säga?
Vi fick inga påskägg av mamma i år, utan varsin trisslott istället. Har ju hört det där snacket om att ta tag i sitt liv istället för att sitta på röven och vänta på att nån tar tag i det åt en, och det tjänar ingenting till att ens hoppas på att vinna på en lott, för det händer ju bara inte. Och så vidare och så vidare...
 
Kan bara säga att plötsligt händer det. Rätt som det är så vinner man. Så jag är ganska nöjd med att inte ha fått det traditionella påskägget faktiskt. Detta var mycket roligare.

Vårkänslor och skinnjackor

Jupp, det hade jag idag, och plockade till och med fram min rosa skinnjacka. Det var lite väl optimistiskt, för det var inte så varmt som jag hade hoppats på. Svinkallt, rent ut sagt. Men vad fan, skinnjacka och mina gamla trasiga jeans med leggings under fick det bli ändå. Till och med håret samarbetade, helt utan vax. Konstaterade dessutom att jag verkligen måste sätta mig och tillverka ett par raggsockar till mig själv också, så att jag kan börja använda mina Dr Martens snart igen, utan risk för att få fötter helt utan skinn. Inte så skönt. Och det ser bättre ut med Dr Martens till jeansen och skinnjackorna, än vad det gör med mina blåa kängor. Måste ta och lämna in den midjekorta för byte av blixtlås, och så får jag leta fram Biker-jackan. Och fixa knapparna på Cheap Monday-jackan. Fy fan, man kan nästan tro att jag samlar på dyra skinnjackor... Hehe... Men skulle väl gissa att just Biker-jackan är ganska unik. Var fan har jag gjort av den??? Ja, när våren kommer så kommer också det nödvändiga behovet av skinnjacka. Yup, that's me... Tycker att vädret kan börja bli mer skinnjackevänligt snart. Annrs får jag skaffa en tjock sak med lamullsfodring, så kan det ju vara hur kallt det vill.
 
Och om en tre kvart är det hög tid att röra sig hemåt stan igen, för ikväll blir det movietajm. Django står på menyn. Folk säger ju att den är bra, så det ser jag fram emot.
Fast känner mig trött och frusen redan nu, så det lär väl vara ännu tröttare och frusnare när jag väl är hemma igen.
 

gott gott

Nu blir det påskbord!

Fredag. Och miss i nassen!

*Jädra katt till att skita när man har bäddat ner sig i sängen. Usch! Luktar illa.
*Jädra jycke till att äta konstiga grejer och sen spy upp det på sovrumsgolvet.
*Förbannade jädra snö som måste komma ner från skyn precis hela tiden.
 
*Toppen med sällskap på jobbet.
*Toppen med antalet producerade antikroppar i förhållande till antalet förkylningsbaciller.
*Toppen att Linus börjar bli bättre.
*Toppen med långa telefonsamtal med folk man tycker om att prata med.
 
Nämen titta! Fördelarna överväger nackdelarna med den här dagen. Så trevligt. Betyder det att dagen har varit bra?
Vi har dessutom tittat på Atlantis 2 ikväll och käkat massa massa påskgodis. Och pratat lite mera i telefon. Och så är det påskmat hos päronen imorrn.
 
Just det, beställa simkort var det ja. Lika bra att gå ut på halebops hemsida så fort jag är färdigskriven här. Så ska lillungen äntligen få ett telefonnummer som inte försäljare och annat löst patrask ringer till. Berörda personer kommer att få hans nummer med tiden, och han kommer inte alltid ha pengar på telefonen att kunna ringa för, men han kan bli nådd iaf. Så det så. Och så är det kanske läge att börja komma ihåg mitt eget nya nummer. Blir hjärnsläpp så fort jag ska lämna ut det. Fast jag hade ju det gamla i väldigt många år, så det tar lite tid innan det nya sätter sig.
 
 
Här ovan ser vi två av mina fem trötta grabbar, och i skrivande stund befinner sig bara dessa två här i sängen. Disel är som gladast när han får kura ihop sig tätt intill någon, helst ska det vara kroppskontakt också. Och kudde. Och täcke. En toppenhund, trots sina dumma idéer och matvanor, och vi är väldigt glada för att han är här. Jo, Spike är ju garanterat förbannad, och hade han fått bestämma hade terrierbacillen förpassats långt härifrån, men oavsett hur illa Spike tycker om Disel, så är han inte sen att utnyttja fördelarna med att ha en stor och stark och inte lika snabbtänkt kompis.
Och den lilla älskade sonen... Så underbart fin och söt där han ligger och sover... Mammahjärtat sväller. Och mammaöronen drar en lättnadens suck, för så länge parveln sover pratar han inte om datorspel, militärer, vapen och ännu mer vapen. Blivande vapengalning det här.
 
Och till sist kan jag inte låta bli att skriva Dagens Lärdom: Ibland är det faktiskt riktigt bra med massa snö på vägbanorna... Även om vi helst vill ha vår nu.  But really, snow can actually come in pretty handy sometimes....
 
Nä, sov gott, gott folk. Är väl inte lönt att skriva folk och fä, tomatar och troll, för häxorna har väl farit till Blåkulla nu, och vi kan hoppas de får körförbud på kvasten och blir kvar där ett år eller tre.

Hörru katten, det svänger ju!

 

Hm...

Fördriver tiden lite fram till det är dags att jobba, och hittade det här. Usch och blä. Det hade jag nästan glömt...
http://wildcat79.bloggspace.se/1488057/Javla-helvetes-dag/
 
 
15.18
Då är man på jobbet och väntar på kollegan. Han ringde å sa att han var på gång, så han är här så fort tåget lämpat av honom i stan.
Chefen hade dessutom lagt två påskharar i skåpet åt "dig och grabben". Trevligt. Jag gillar min chef. Är väl inte så vanligt att ens chef inkluderar de anställdas barn när de ska ge presenter till personalen, och min lille grabb får till och med vara med på aktiviteterna för de anställda. Nä, bra chefer finns det ont om, så jag behåller den här ett tag till. Och skulle han bli utbytt har jag ju ingen vettig att umgås med på firmafesterna. Hemska öde! Haha
Men påskhararna var en glad överraskning. Det tackar vi ödmjukast för. Dessutom gör ju sådan spontan uppskattning att man lägger lite extra krut på jobbet. Win-win situation. Bra personalpolitik måste jag säga.
 
Dax att jobba!

Glad Påsk!

 
Helt plötsligt fick påsken en mycket mer intressant innebörd. Sitta och ha tråkigt och tänka på Jesu lidande och död är inte direkt upplyftande, så detta var ju helt klart mycket bättre. Tror de flesta håller med mig. Haha.
Sen är det kanske inte helt sant att det var som ovan skrivna text förtäljer, men det var nog knappast bibeln eller Koranen heller, och då duger det som religiös sanning för min del.
Så att jag kan nog tänka mig att bli lite religiös över påsken faktiskt... :D

:-D alltid lika söt!

 
Kungen av sköna ställningar... Haha

Yup, så var det kanske...

Hittade den här bilden. Kanska borde man låta den tala för sig själv... Eller så borde man förtydliga tankegångarna lite. Eller så säger man bara att det var lite ironiskt att man skulle se den just där. Det går inte att fixa något trasigt som aldrig varit riktigt helt från början. Och är det bara en billig kopia av originalet är det heller inte mödan värt att laga det. Det är bara det som är riktigt äkta som det finns något värde i.
Vad restaurerar man helst? En plansch från Gallerix  eller en äkta Roslin?
 
Jag vet ju vad jag hade valt. Och det hade inte varit något platt, mångproducerat utan själ...
 

Gött!

Blir snart till att ta en promenad med doggarna, och sen kanske lite middag. Sen blir det fasen till att böka ner oss i sängen och titta på film och trycka i oss massa godis. Har massa film att kolla på, helt suveränt detta ju. Sömnlösa nätter kommer hädanefter tillbringas med att titta på film, om inga bättre alternativ erbjuds så klart. Fast en vecka i månaden så är ju filmalternativet ganska oslagbart. *host host*
Och på lördag blir det hem till päronen och äta påskmiddag. Får se om man blir kvar där eller om det händer något roligare nån annanstans. Spela lite biljard lär det väl bli oavsett, och om knät vill samarbeta så blir det en längre promenad dessutom, i gott sällskap. Och så fort knäet och vädret tillåter det, ska jag ta mig en långpromenad runt sjön också, det är alldeles för länge sedan sist.
 
Om solskenet kan få komma fram på allvar snart... Blir väl en strålande fin dag när vi ska på föreläsning, bara för att det lika bra hade kunnat regna den dagen. Men men...  Strunt samma. Vi kommer ju att bli ett stort och glatt gäng iaf, och det ska bli jättekul och lärorikt. Ämnet är aggressiva hundar, och det kan knappast skada att lära sig mer om det. Det har man alltid nytta av.
 

ja, just det...

Äpplet faller inte långt från päronträdet, men att kalla det awesomness är ju skrattretande. "...desto starkare blir vi". Haha, ja, uppenbarligen. Vilka "vi"? Beror ju iof på hur många sidor folk har av sig själva. Gollum benämner också sig själv som "vi". Och gör ingenting för nån annan, utan sätter sig själv och sina mål före allt annat.
Tolkien har i Gollum verkligen lyckats beskriva en riktigt träffsäker sida av den självcentrerade mänskligheten. Som faktiskt är ganska sorglig om man tänker efter.
 
Näpp, in till läkare nu. Hej svejs!

Onsdag och sjukstuga

Min stackars lilla pojke är fortfarande sjuk, och hostar som värta sanatoriepatienten. Så det fick bli en rejäl hutt med hostmedecin med morfin i till honom, och nu har hostan gett med sig lite så att han förhoppningsvis kan sova lite. Blir nog ingen skola för honom imorrn heller. En annan ska jobba och klockan elva sen har jag läkartid. Får bli att stressa på rejält på jobbet, så man hinner i tid till sjukan. Känns inte helt optimalt att stressa med förkylning i systemet, men vad fan... får lägga mig och sova en stund när jag kommer hem sen istället. Lär nog behövas, för oavsett hur trött jag än är nu  på kvällen, så är det skitsvårt att komma till ro och sova. Jäkla måne, kan den inte försvinna snart och sluta terrorisera oskyldiga lilla mig på nätterna? Jag är varken vampyr eller varulv, och vill inte bli störd av fullmånen. Enda gången jag gillar fullmåne är i slutet av sommaren när den är jättestor och jätteorange och man festar loss natten lång på kräftskiva
 
Nu verkar det lilla grynet ha kommit till ro iaf, det hostas inte nånting och han ser sovande ut. Och värktabletterna jag tog själv börjar också hjälpa lite grann, det känns inte lika mycket i kindbenet längre, men bihålan är fortfarande fylld med blod,
Så fick jag till min förskräckelse se mig själv i spegeln. Deprimerande syn faktiskt. Psoriasis i halva ansiktet. Det får vi göra nåt åt. Hade behövt lite mera solsken och lite superkräm för att få det att gå ner. Undrar om det är förkylningen som gör att det blossar upp så pass mycket. Har ju känt att det varit en del i hårbotten nu, men det syns ju inte på samma sätt. Och eftersom jag vet att jag ser helt okej ut, behöver jag inte titta mig i spegeln titt som tätt för att kontrollera sminket eller håret eller vad fan, och det har ju såklart gjort att jag inte varit medveten om att psoriasisen blivit så pass synlig. Ser ut som om jag ömsar skinn, i flera lager. Hm... Spännande. Eller inte. Tur det inte gör ont, utan bara kliar lite ibland. Men det ska bort, snabbast möjligt. Eller i största möjliga mån. Det är ju inte helt enkelt att bara bli av med. Solsken gör underverk, så mer sol åt folket tack!
 
Och bakat blev det. Och gott blev det också. Lilla pyret slickade glatt vispar och skålar och doften av nybakat spred sig i köket, vidare ut i hallen och överallt. Muffinsen blev precis lagom kladdiga och gick åt som smör i solsken. Åt nog ett par stycken för många, med tanke på äggen, men vad fan, skit samma. Lite gott får man unna sig ibland. Och imorrn tänker jag göra omelett på resterande äggen. Skinkomelett. Ska inget viktigt på fredag, så jag har tid att ligga pall med äggallergin. Man ska ju äta ägg på påsken, och nu vill jag ha omelett. Det betyder att jag får hoppa över de kokta äggen på påskbuffén, men det är lugnt. Det gör jag så gärna, bara jag får min skinkomelett. Hade jag haft skinka hemma hade jag fan ställt mig och fixat det nu med en gång. Det är totalt livsfarligt att börja tänka på nåt gott som man inte kan äta igentligen. Man blir besatt av tanken på att äta det. Men jag ska iväg imorrn och då finns det inte utrymme för ägg ikväll. Skit också.
 
Lägger in en bild på muffinsen... :-)
 

Baka

Om man skulle komma igång med att göra de där kladdkakemuffinsen snart kanske? Helst innan hela dagen har gått.
Var precis ute på en skön promenad i solen, och jyckarna busade runt som ystra kalvar på grönbete. Disel hittade en pinne som han prompt skulle bära med sig i säkert 200 meter, och den blev mindre och mindre och mindre, för han kan ju så klart inte låta bli att tugga samtidigt. 
 
Så blir det ovälkomna utgifter framöver också känner jag. Verkar som det får bli ett tandläkarbesök, för en tand känns inte helt okej. Tror en lagning har släppt, och det värker långt upp i kindbenet. Och när sånt väl börjar kännas har det ju oftast gått ett tag, och billigare ju längre man väntar blir det inte. Det har vi ju erfarit förr. Hade helst bara velat dra ut eländet just nu, men nä. Ska vi inte göra. Min superduktiga tandläkare får fixa detta. Ska bara spara ihop lite pengar först. Har jag en svinaktig tur är det bara bihålorna som spökar och lurar till mig lite tandvärk, men det ska jag inte räkna med...
 
Nä, muffins var det ju...

något långsamt

Datorn talade om att den behövde startas om för att konfigurera Windows-funktioner. Ja visst, då startar vi om då. Vad den inte hade lust att meddela var att det sannolikt kommer att ta resten av dygnet. Och jag som tänkte lägga mig i sängen och titta på film!
 
Linus har redan somnat, han mår inget vidare och blir hemma imorrn med. Och jag trivs bäst i stillhet, utan att belasta knäet, som stramar och gör skitont så fort jag böjer på benet. Så länge jag är still och håller knäet rakt känns det inte så mycket. Så då får jag väl vara så stilla det går. Ser inte riktigt fram emot hundarnas kvällspromenad och alla trapporna. Ibland saknar jag att bo på markplan. Men det kunde varit värre. Behöver inga kryckor, vilket är en jävla tur. Det hade blivit cirkus att hålla ordning på kryckor och två korkade byrackor som ska dra runt, hit och dit och överallt. Haha.
  
Kanske därför jag känner mig lite rastlös och lite off. Ingen aning...

måndag

Snart dax att sova. Det blev att jag följde med på hundpromenad ändå, men det var ingen riktig njutning i det. T var snäll och tog.en av mina jyckar, och det blev lite lättare att bara hålla reda på en. En ny hund var med idag, och.en som inte varit med på evigheter. 10 hundar var det idag. Sen blev det som vanligt fika efteråt och hundsnack.
Så fick jag ett samtal jag väntat på, men av olika anledningar blev det blandade känslor. Vet inte riktigt hur jag ska göra än, men det ordnar sig.
 
Nu innan jag hoppade i säng, tog jag en titt på knäet igen. Jävla skit. Fast det går väl över det också. Som allt annat. Förr eller senare. Annars får jag se till att det går över tills jag gifter mig. Haha. 
 
Godnatt folk och fä, tomtar och troll, kända, okända och ökända...

Kvitt!

Eftersom inget byte mig veterligen gjordes igår, så är vi nu kvitt. Jag kommer lägga bilderna på ett usb och skicka, och minnet vill jag sen ha tillbaka. Det funkar bra att lägga det i ett kuvert direkt i brevlådan hos mina föräldrar. Och jag antar att jag ska skicka minnet till dina föräldrars adress?
 
Då var den saken ur världen. Bra bra. Och personen kan snart förpassas till glömskans hörn, och blekna till ett avlägset minne av någon som försökte förstöra, men som inte lyckades göra något bestående intryck.
 
Epic fail.
 
Och vi andra får lugn och ro, att utan vidare inblandning, ägna oss åt de personer som betyder något för oss, istället för att irritera oss på obetydligt folk som inte har vett att hålla sig utanför andras liv, försöka skrämma fram känslor och hota med saker.
 
Sååå skönt detta ska bli. Skulle vilja säga: Tack för din medverkan, var god lägg på luren. Gästlistan är fulltecknad, och ditt namn finns inte med längre, och kommer aldrig att göra det igen, oavsett hur mycket det bölas och skrivs på nätet. Inte heller är det lönt att fortsätta sprida skit om mig, eftersom vi vet att lukten av koskit brukar hänga tung på landet, och någon som kör gödselspridare har ju inte direkt luktsinne kvar till att plocka smultronen längs vägkanten.
 
Framtiden ser bra ut.

något förvirrad och hemliga sällskap

Tur huvudet sitter fast, då kan jag inte glömma det nånstans. På väg in till stan och ett möte jag höll på att glömma och missa. Inte bra. Får väl skylla på att jag har huvudet fullt av sjuka barn. Linus är hemma med feber idag. Sabla förkylningar...
Kände igår att ena knäet var lite skumt, och idag är det tjockt, svullet och fullt med vatten. Lagom irriterande, så vi får väl se om jag kan fixa det under eftermiddagen, annars får jag nog hoppa över promenaden ikväll. Hade behövt kamferliniment och benlindor till häst att blistra knäet med. 
Jaja, löser sig. Först möte och sen får jag fundera på vad jag har för spännande grejer hemma att experimentera med. Nåt liniment har jag ju...Mötet gick bra och var givande. Sen råkade jag så gott som halka på ett bananskal och snubblade över lite synnerligen intressant information, som jag givetvis inte kunde låta glida mellan fingrarna. Det finns ett hemligt sällskap här. Ett sällskap som i likhet med de flesta ordnar, inte delar sin verksamhet med utomstående. What happens in Vegas, stays in Vegas. Man kan endast bli medlem genom inbjudan från någon, och sedan ska sällskapet fatta beslut om personen ska väljas in eller inte. Jag fick en inbjudan. Spännande. Jag fick även veta att sällskapet brukar träffas någonstans i stan, och har en stor takvåning. Exakt var fick jag inte veta, och inte vilka medlemmarna är, men blir jag invald så får jag ju svar på det. Någon därifrån kommer att återkomma via telefon för att meddela mig om svaret, så fort de har bestämt sig. Spännande. Kan ju bli ett ganska exklusivt tidsfördriv det här, men jag skulle gissa att det ändå är lite klubben för inbördes beundran-stil på det hela. Alternativt frimurarekomplex. Sak samma. Vi får se hur det går, men jag har iallafall en inbjudan, vilket är en god start.

Att göra sin egen väg

Nu snöar det ju ännu mer ute. Usch och blä... Jag som fick lite somriga tankar på stränder, jeepar och lite annat trevligt. En jeep är ju så mycket mer praktisk än en sportbil, och man slipper bekymra sig om att repa lacken... Jeep får det bli, och många turer till spännande platser. Lågväxeln i och sen tuffar fram över och igenom vilken terräng som helst för att komma fram till avskilda platser. Man behöver inte ens någon väg att följa, utan man gör sin egen väg dit man vill ta sig. Man gör sig en väg som inte passar för onödiga märkesskor och märkeskläder. Sånt är bara att kasta bort. Det är helt onödigt och betydelselöst, inte mödan värt att tänka på. Som påfågelfjädrar på en panelhöna.
 
Stanna någonstans, hoppa ur bilen och skratta åt lerstänken och hjulspåren, kanske behöva vinscha sig loss från något surhål ibland och skratta så tårarna sprutar om man råkar skvätta ner någon sämre vetande person som inte har vett att hålla sig undan, med kaskader av lera när man tar en sväng ner i leran för att ha lite roligt.
 
Man gör en egen väg med lite blod och små skavanker, äkta hederlig svett och salta tårar, både från skratt och gråt och med några hektos lufttryck i däcken tar man sig galant över stenar och stockar med samma lätthet som man trampar ner obetydliga myror på en skogsstig en varm sommardag, utan att ens behöva fundera på om man ska få punktering.
 
Frihet att göra vad man vill, utan att följa vägarna. Smäller det så smäller det, men jeepen står pall för det mesta, tar sig fram överallt, över allting som har fräckheten att envist stå ivägen. Dessutom i en helt lagom takt för att man ska kunna njuta av livet och inte bara hålla i hatten, få tunnelseende och förfäras över den höga farten. Dessutom så hinner man med att lyssna på fågelsången, höra vinden susa i säven och man kan stanna precis var man vill. Man behöver inte krampaktigt hålla i ratten, trycka ner gaspedalen och försöka hinna fram till nästa rastplats innan man kissar ner sina dyra moderiktiga linnebyxor. Som dessutom inte ens sitter snyggt...
 
 
Jeep. Four wheel drive power. More than a lifestyle. A winning religion, on it´s way to overdrive any tiny, useless obstacle stupid enough not to make way.

haha

 
 
Och ibland så hittar man verkligen lite humor där man minst anar det. Det värmde verkligen i hjärtat att hitta min gamla blogg länkad med orden min bästa väns blogg, läs och njut.. och jag gillar gamla bloggportalen bättre än den här, och nu när jag har en sprillans ny dator behöver jag inte hålla på med blogg.se bara för att bloggspace inte funkar så bra i mobilen.
Men just det där "läs och njut"... obetalbart. för det har jag verkligen gjort. och inte bara den bloggen... Ja, hjärtat klappar verkligen glatt och njutningsfullt av all intressant läsning jag har fått på sistone. Underbart!

Funderingar och magic moments

Livet kan vara underbart. Eller vackert. Eller fruktansvärt. Ensamt. Kärleksfullt. Vad som helst. Livet kan delas upp i olika bitar. Allt från år till sekunder, händelser, minnen, tankar, fantasier, farhågor, rädslor, känslor, blickar och uttryck.
 
Vissa ögonblick stannar kvar längre i våra minnen än andra ögonblick. Vissa stunder vill vi bara glömma, förtränga, sudda ut. Vissa stunder plockar vi fram ur minnet som en godisbit när vi blir sugna på något gott.
 
Vi har även stunder, minnen om man så vill, som ingenting någonsin kan besudla. Små magic moments som är beständiga mot allting annat, oavsett vad. Oftast är dessa magic moments  något som gör oss glada eller ger oss en speciell känsla. Av exempelvis upprymdhet, stolthet, mod, glädje eller vad man vill nu vill. Det kan vara vackra stunder, roliga stunder, gripande stunder, det kan till och med vara sorgliga stunder. Man kan hämta kraft ur väldigt många olika saker, både positivt och negativt. En negativ kraftkälla behöver inte nödvändigtvis generera negativ energi, utan vi kan faktiskt vända på steken och få något positivt ur det negativa.
 
Ett sådant här magic moment kan involvera en annan person. Det kan vara en vacker situation, som utan för den sakens skull behöver vara nämnvärt bildskön. Skönheten ligger innanför ramen för tavlan, men inte i detaljerna, färgerna eller penseldragen.
 
Jag har några sådana här magic moments. Några olika. Och det jag tänker på just nu, det som dök upp i huvudet först, är en väldigt vacker situation. En oförställd situation, där det inte finns något annat än sanning och enkelhet. Det finns frid men paradoxalt nog även frustration. Det finns skönhet i det enkla, oförställda, och ingenting kan förmörka detta. Ingenting. Det är en situation som berör mig, och som jag vill se och uppleva igen och igen och igen, bara för att kunna njuta av skönheten, ärligheten och glädjen i att se detta.

något seg idag

Kan inte påstå att gårdagen blev en besvikelse direkt. Tvärt om. :-)
 

Fredag kväll

Det var filmen det. Och malacos kolasnören. Gott gott! Till och med hundarna har varit ute på sin nattrunda, och allt är lugnt. Alla ligger och sover på sina respektive platser, med undantag för mig. haha
Kan ju säga att det fortfarande är kallt ute, och att man bör hålla sig inomhus. Men jag lär inte frysa i natt heller, för jag glömde stänga elementet, så nu är det svinvarmt i sovrummet så klart. I-landsproblem, jag vet... Och det är heller inte det enda ilandsproblemet jag har. Har fortfarande inte kommit på varken vad jag ska ha på mig imorrn eller vad det ska bli för middag. Funderar på tacos. Eller kanske ett försök till att göra nåt som liknar mammas biffar i sås.
 
Det står några tomtar och babblar precis utanför mitt sovrumsfönster. Vilka jäkla typer! Jag begriper inte vad de säger heller, så jag får ingen lajvunderhållning genom att tjuvlyssna. Dålig stil tycker jag.
 
Känner att jag borde släcka och försöka sova så att det kan bli lördag nån gång. Taggad? Oh yes... Gonna be aws!
 
Natti natti, folk och fä, tomtar och troll...

Filmkväll

Japp, det blir det idag. Eftersom jag ska ut imorrn så får det bli lite kvalitetstid med sonen min ikväll. Och så blir det filmkväll med en kompis lite framöver, efter påsk och Göteborg. Kompisens plan hade nog varit redan ikväll, men nej, vi tar det senare istället. Och när vi pratade om filmkväll så blev jag ju så dödligt sugen på grönsaker och dippa, men jag har redan gottis så det räcker här hemma. Får bli dippa en annan kväll istället. Och så hittade jag fyra actionfilmer i bokhyllan idag. Jag hade inte ens en aning om att jag hade dom filmerna, och jag har inte sett dom, så då har vi ju att titta på ikväll.
Det blir mys och godis i sängen bestämde jag mig för. Och jyckarna får inte vara med i sängen ikväll heller. Det var ju lite sura miner ifrån dom igår kväll. Dom tyckte inte alls att livet var rättvist ifrån ett golvperspektiv. Så synd om dom då... haha.
 
Tid för morgondagen är också bestämd nu, så det blir upp hyfsat och iväg till jobbet. Sen hem och fixa lite käk och så får jag ju börja fundera på vad jag ska ha på mig, och sen iväg. Ska bli så kul! Dessutom så har jag vissa aningar om att jag inte behöver frysa allt för länge efter att jag kommit hem och in i värmen igen. Alla förutsättningar för en bra lördag med andra ord.
 
Snart söndag nu. Undrar vilket det blir. Pengar eller inte pengar...  Men blir det inget byte senast på söndag så... Hon har ju haft alla världens chanser då att kontakta mig eller genomföra bytet. Och jag är fullkomligt säker på att hon läst inlägget som var till henne. Alltså vet hon ju vad som gäller om söndag.
Så hoppas jag att hon snart förstår att det är dags för henne att söka på annat håll efter sängvärmare, pojkvän eller vad hon vill. Det är inte ens lönt för henne att hoppas på att den hon just nu suktar över, ska komma till henne. Sorry, ex pal, men så är det. Sad but true...
 
Och så snöar det multum igen... Usch. Stackars små vårblommorna!

solsken!

Sovit riktigt gott i natt. Inte en endaste liten mardröm, ingen feber och inte frös jag heller. När man sen tittar ut så här på morgonkvisten och ser hur solen lyser från klar himmel, så känns det rätt bra. 
Om den där hemska snön kunde ta och försvinna snart också,så  vore det ännu bättre. 
Jag hoppas på fler såna här nätter, det var lika välbehövligt som det var själslig rekreation, och det kan jag absolut vänja mig vid.
 
 
Nu har även bloggen fått lite nya färger och lite större text. Hade visst önskemål på lite större text vill jag minnas. Aningens pilligt att sitta och titta på koder och mallar man inte har en aning om vad det är för något, och varje gång jag behöver göra det, så lovar jag mig själv att jag ska ta och sätta mig in i html lite mera. Första gången jag lovade mig själv det var nog för en tolv tretton år sedan. Haha... Tiden går. Och jag blir inte mer intresserad av html för det. :P

natti

Duscha och hoppa i säng... Sova? Nä...
Lär bli en grym helg också nu när febern är borta. Me like alot. 

shoppa online

Tänk vad man kan hitta på eBay... Hemsökta voodoo dockor. Najs! Kan säkert vara både användbart och riktigt roligt.

Produktiv dag

Jobbet klart.
Mötet klart.
Telefonmötet klart.
Teet snart slut.
 
Tja, ibland, vissa stunder, känner man hur vinden blåser på rätt håll. Idag är en sån dag, och det märkligaste är att det har gått i ett hela tiden. Haft att göra hela tiden. Utan en massa aber. Det har bara flutit på. Fy fan vilken skön känsla det är.
Och så var det ju himla trevligt att träffa på en granne i stan. Han har också hund, och vi hade följe hem. Otroligt lättpratad och trevlig människa, och så klart blev vi stående nere på parkeringen och tragga ett bra tag. Varför blir det alltid så så fort vi träffas? haha. Han var lite bekymrad också. Han skulle visst ha hem en dam nästa helg, och hade lovat fixa plankstek. (han ska tydligen vara jävligt duktig på matlagning), och så hade a-kassan strulat till det så han var osäker på om han hade 250 spänn till lyxig oxfilé.
Nä, i nödfall kan han få några paket nudlar av mig, svarade jag. Hahaha.... Funderar på ifall jag ska ta och ringa på och överlämna några paket bara för att jäklas. Det hade varit humor på hög nivå.
 
Nä, dags att vara lite nyttig...

hopp om livet

Ja det kan man verkligen säga. Ingen feber idag, så jag känner mig nästan pigg. Det är ju nästan så man börjar tro att det är rena rama rekreationen att bränna pengar på kul prylar. För det kan ju inte bero på att viruset håller på att ge med sig va? :-P

shoppat lite idag

För att muntra upp mig själv lite i denna elaka förkylning har jag varit och shoppat. Iof bara något jag verkligen behövde, men det kostade pengar i alla fall. Så nu blir det till att äta nudlar en månad. :-P 
 
Kanske inte riktigt en månad, men vad fan! Det är det värt. Lätt! Ska bara bli kompis med den här saken först, sen blir det toppen. Ja, lite shopping muntrade upp kan jag säga. Men så klart glömde jag köpa feberpiller, så jag får försöka stå ut tills imorrn bitti. 
 
Känner också att jag behöver fråga en kunnig person om en detalj gällande dagens fynd, men den jäkeln svarar ju inte i telefonen. Han sitter väl klistrad framför datorn kan jag tro. 
 
Vad mer kan man säga om dagen? Nja, inte så mycket. Haft lite upplyftande telefonkonferens, och så tycker jag ju så klart oerhört synd om mig själv som är så förkyld. Näsan läcker som ett såll, ögonen rinner och så febern... Men nu är det totalt iskallt i sovrummet iaf, hoppas det hjälper. Annars får jag plocka på mig underställ, kläder, sovsäck och dubbla thermotäcke, och sova på balkongen. Det hade nog gjort susen... Men allra helst stannar jag ju i sängen så klart. Särskilt om man har gott sällskap.
Kan dock inte säga att sällskapet är så gott ikväll. En gör att ögonen rinner ännu mer, två snarkar och en försöker bre ut sig över hela sängen. På tvären.
 
Balkongen kanske inte vore så dumt trots allt...

Humor!!!

Leva som man lär? Yeah fucking right...
 

Hej ***!

Jag är ganska övertygad om att du håller koll på min blogg, och eftersom du fortfarande vägrar att prata med mig får jag skriva till dig här.
Vad jag förstått så gick det inte riktigt som du planerat, drömprinsen upptäckte sanningen om prinsessan, som lämnades utan ens en nyckel till kungariket. Väldigt tråkigt för dig, med tanke på din ekonomi.
Därför har jag ett förslag till dig. Du är skyldig mig 800 kr och spikes utställningskoppel och hans valpkoppel. Och jag har telefonen jag fick låna, alaskas koppel och hennes täcke, som du ska ha.
Jag kan gå med på att skicka bilderna i telefonen till dig, och att vi sen låter det vara. Du behöver således inte punga ut med pengar när du har dåligt med det, och jag behåller telefonen.
Detta har dragit ut på tiden allt för länge nu, och vill du trots allt återlämna pengar och koppel ska detta göras till min far senast på söndag.
Har bytet inte gjorts när det är måndag, räknar jag med att skicka bilderna till dig och vi är kvitt. Självklart ska lillan ha bilderna på sig och sin pappa. 
 
Senast söndag, annars låter vi det vara och är inte skyldiga varandra något.
 
Så kan jag även be dig att en gång för alla, slå tankarna på en viss man, ur hågen. Ge upp. Sluta med dina krokodiltårar. Du sa till mig.att man omöjligt kan älska någon efter så kort tid, att det bara var fantasier och att jag skulle släppa taget. Jo, jag skulle väl det för att du behövde en back up om du inte klarade plugget? För man kan ju inte älska nån efter så kort tid, eller hur? Och eftersom du då inte hade träffat honom så mycket, så undrar jag vad det är du kallar kärlek.  Man ljuger inte så som du gjort om man verkligen älskar någon, och så sa du att du bara älskat en enda person. Tänker inte skriva ut hans namn, men inte är det den mannen som du så desperat kastat dig efter, ljugit för och helt skamlöst försökt sno från någon som var en nära vän till dig.
 
Jag förväntar mig i fortsättningen att du lämnar honom helt ifred, och skulle det bli han och jag igen, så ska du hålla dig långt ifrån oss. Det jag känner bygger inte på egoism, ytlighet och ekonomi, som det verkar göra i dittfall.
Låt honom vara, han har haft nog av ljugande människor, manipulativa egotrippade lycksökerskor och annat trassel. Jag har haft nog av lögner jag också, och känner mig riktigt sviken av människor jag litade på och tyckte om. 
 
Bara ditt eget samvete vet vidden av hur mycket du ljugit och undanhållit. Jag har inte serverat en enda lögn i detta som hänt. Det har andra skött ypperligt. Så låt bli oss i fortsättningen, lämna oss ifred. Men skulle det visa sig att du inte klarar av det, kan det bli mig ett sant nöje att ge dig nåt att titta på, en kväll på krogen.
 
Gå vidare, utan att försöka påtvinga folk ditt sällskap. Och utan att utnyttja folk. Gå vidare utan att passera gå. Gå vidare utan folk du lurat och svikit. Va med dom som vill vara med dig, och låt oss andra slippa. Mig kommer du inte förstöra något mer för. Och honom låter du bli. Hade du varit ärlig från början hade du kanske haft en chans att visa din trevliga sida. Så blev det tyvärr inte nu. 
 
Jag önskar lycka till med flytten och med jakten på en ny pappa till hennes bortskämda surhet och hoppas att hon har slutat framkalla kräkningar bara för att få sin vilja igenom.
 
Lycka till i framtiden. Och glöm inte, senast söndag. Du vet var pappa bor. Inget genomfört byte på måndag så räknar jag det som att vi är kvitt. Och ja, bilderna givetvis...

snörvel

Inte det minsta kul med en näsa som rinner lika mycket som en gammal kran med trasiga packningar. Och att frysa som en jag vet inte vad för att en stund senare knappt kunna andas och vara kokhet, är småjobbigt. 
Fick stänga av elementet i natt för det var lättare att andas sval luft. Men då började jag frysa som fan istället. Blev att ta till den levande värmedynan som utan protester kravlade in under thermotäcket för att värma matte.
Vad skulle jag göra utan hundarna? 
 
Blir allt mer och mer sugen på att införskaffa ny dator snart. Jag behöver verkligen en som funkar. Det hade kanske varit något att göra idag. Kolla runt och se vad jag hittar. Får ju inte vara för dyr... Och jag behöver en... Jag gör ju det...
 
Ja, Vi får se hur det blir. Har ärenden in till stan idag också, och det ska bli så snart jag lyckats uppbåda lite mer energi. Typ till sommaren... Nä, idag. Men man drar sig för att gå ut i det här jäkla vädret. Det är något kallt och vitt som yr omkring i vinden. Synnerligen onödigt måste jag säga.

konsten att rensa en snorig näsa

Man tar sina två sista febernedsättande piller.
Dricker lite vatten.
Går ut med hundarna.
Dricker en kopp te hemma hos någon.
Går ut igen.
Tänder en cig.
Börjar hosta.
Öppnar magmunnen på vid gavel.
Och vips har allt snor i näsan sköljts bort av teet.
 
Funkar klockrent.  Eller???

Usch usch!

Lite skämtsamt kan man säga att jag har ont precis överallt, förutom handflator och fotsulor. Märkligt vad feber kan göra med kroppen. Är inte ett dugg piggare nu än när jag kom hem. Linus har iaf tack och lov fått experthjälp med läxorna, så det tackar jag för.
 
Noterade att en tjej tagit bort sin civilstatus helt och hållet, och när jag frågade om det blockerade hon mig. Jaha, det var visst känsligt det där. Jo, eller hur? Och headern till bloggen var visst borta också. Det var ju på tiden, den kändes ju en smula inaktuell kanske... Med bild på nånting jag ska ha pengar för. 
Hon kanske faktiskt blivit dumpad, annars hade det väl snarare varit bättre att säga att de fortfarande är ihop. Vad vet jag, vad vet jag...  Men det är ju klart, att är hon dumpad så lär det väl svida ganska bra i kassakistan, och för hennes ego. Hjärtat hennes svider nog bara över henne själv, och tillintetgjorda planer för en glidsam framtid. 
 
Och återigen, inga koppel och kontanter än så länge. Men då blir ju heller inte telefonen med bilder på dottern och dotterns far återlämnat.
Vill hon nu inte ha telefonen och ge mig pengarna så kan jag ju skicka över bilderna till henne och så har Linus större nytta av luren än vad hon har. Och det hade ju varit fint om hon kunde meddela något om, så jag vet hur det blir... Men det kanske är för mycket att förvänta sig av någon som även tidigare visat en total okunskap om hur man besvarar även de enklaste frågor...

så var det dax igen...

För feber och muskelvärk. Dessa baciller! Så skönt att vara på väg hem från jobbet nu. Ska slänga mig i sängen och vila...
Hade hoppats på att förkylningarna kunde hållt sig på minimum så jag kunde träna på fredag, men det känns inte riktigt som att det blir så. Nä, man ska aldrig planera nåt i förväg, utan ta dagen som den kommer istället.  

Dåligt av NSk

Det dök inte upp nån reporter idag. Ganska dåligt av dom att säga en sak och sen strunta i det, men det kommer fler måndagar, och det vore väl fan om vi inte skulle lyckas dra dit tidningen nån annan gång. Jag vet dessutom en person som skulle kunna frilansa. Till och med en som fotograf och.en som reporter. Kanske skulle testa frilansare istället, då ordinarie reportrar kanske tyckte att vädret var i ruskigaste laget.
 
Men oavsett väder så måste hundarna ut ändå, och det blir lite roligare när man är flera.
 
Nu har vi kommit till ro här hemma, fullt i sängen, och till och med i soffan, men vi är allt för trötta för att vara sociala. 
 
Hoppas verkligen inte det blir snökaos också. Ingen mera snö nu tack! Sol och värme är vad vi vill ha. Skulle bli bittert ilsken om jag vaknar upp till en vit värld imorgon.
 
Och just det ja, dagens kommentar: Ljungdala, där solen aldrig går upp.
Nästan lika bra som kameruns avbytarbänk faktiskt. Blev ett antal asgarv ikväll. Me like.

Hundväder för promenaden

några måsten gjorda. Känns rätt skönt. Några fler måsten kvar, men det får bli en annan dag. Förutom lite städning. Bäst att passa på när schnauzern inte är hemma, så slipper han oroas av dammsugaren.
 
Sen är det måndagspromenaden med Ljungdalas Hundar. Attans mög att vädret ska vara så ruskigt nu när vi ska få besök av lokalpressen. Sen får vi se vilken dag man kan läsa om oss i tidningen. Om nu reportern vågar sig ut i blåsten, vill säga. Man ska nog inte räkna med det. Är så typiskt att vädret ska vara så här... Varmare och lite sol hade varit mer inbjudande, så kanske några nya medlemmar vågar sig hit och joina oss efter att ha läst om oss. Gruppen växer ju så sakteliga, och snart är det dessutom väder för att ta med kaffetermosen och avsluta varje promenad i det fria över en fika. Nu under vintern har man ju inte direkt haft lust att sitta stilla utomhus mer än nödvändigt.
 
Hoppas det blir högt deltagarantal ikväll nu bara, vädret till trots.
Har du som läser det här hund, och inget vettigt för dig ikväll, så kom förbi. Vi samlas vid Mötesplats Ljungdala kl 18. Det kostar gratis, och många skratt utlovas, oavsett väderlek.
 
Ses vi där?

here we go again...

Jaha. Så länge varade den friden. Tack. Verkligen. Linus pratade om nåt skumt igår, och nyss rasade något ner från diskbänken. Ingen av oss var ens i köket. Hade gärna velat veta varför saker helt oförklarligt trillar. Och varför gatlampor slocknar när jag går förbi dom, det kan väl inte vara slumpen varje gång? Vad är sannolikheten för det? Nåt matematiskt snille som besitter kunskaper inom sannolikhetslära och statistik som kan räkna ut detta åt mig?

Söndag kväll

Pengar överförda till lillebror och nu har jag 800 kronor att handla på H&M för. Kan ju säga att det inte blir här i hålan, utan nånstans där utbudet är lite större. Malmö kanske, om jag har vägarna förbi nån gång. Vore ju bra om de hade nån trevlig klänning till juni, men man ska väl inte hoppas på för mycket. Får fråga de jag känner i Malmö å se vad de kan rekommendera.
 
Sitter och tittar på Star wars med sonen min. Har sett dom filmerna så många gånger att det, Han Solo till trots börjar bli en smula tjatigt. Antar att man kalla oss för Star warsnördar... Eller nåt. Fast filmen får gärna sluta snart, har lite smått skallebank och börjar längta till sängen. Kan ju vara hostan och nya förkylningsbacillerna som har ett finger med i spelet. En teori så god som någon annan.

Kan det bli lördag snart?

Vore ju trevligt om tiden kunde gå lite fortare än vanligt nu, att tråkveckan går fort. Ser fram emot lördag och är ganska säker på att det blir en toppendag med massa trevligt sällskap, god mat och skratt. Ska bli skönt att komma ut lite och ha lite roligt. Ska bara fixa barnvakt åt sonen också. Han kanske kan vara hos mormor och morfar under tiden, eller så får det bli nån som kan passa honom här hemma. Inte så mycket att passa på iof,snarare hålla honom sällskap. Men det ordnar sig. Är ju en hel lång tråkig vardagsvecka kvar till dess. Ska iaf fråga päronen om de vill. 

nalle och pengar

Fortfarande inte fått hundens koppel eller pengarna. Hur lång tid ska det ta? Verkar som att det inte var så angeläget att hämta tillbaka telefonen. Ganska slött av henne faktiskt, när det var så viktigt innan. Eller var det bara för att vara besvärlig. Jag har gott om tid, tycker bara det är dålig stil att inte få saken ur världen, så som hon gapade innan. Då verkade det livsviktigt att ta tillbaka telefonen, men efter att jag skaffat en ny, så var det inte lika intressant längre. Vad drar man för slutsatser av det?
 
Spelar ingen roll. Hon kommer aldrig in i min vänskapskrets igen, tyvärr. Men kan man inte lita på sina vänner så klarar man sig bättre utan dom. och detta var ett lysande exempel på ensidig lång vänskap som uppenbarligen bara betydde något för den ena parten.
 
Det var hennes val att göra så. Att kasta bort en lång vänskap. Och det är hennes samvete. Inte mitt. Men hon har väl rätt i sin blogg. Att hon aldrig nånsin gör något som inte gagnar henne själv. För att inte är det dottern hon sätter främst, det är klart och tydligt bevisat. Men som sagt, hennes samvete. Om hon hade haft nåt, vill säga. Det har nog tagit semester sen ett tag tillbaka. Verkar så iaf.

Hejsan hoppsan

Då har hostan kommit tillbaka med full kraft. Och stopp i avloppet som jag får ta å fixa imorrn. Hade ju helst sluppit båda ovanstående sakerna, men det är bara att stå ut. Värre saker kan hända. Bara lite långtråkigt... Fast det kanske kan vara roligt att leka rörmokare och se vad man hittar för spännande fynd i rören. Lär ju inte vara löständer, griskultingar eller marsvin iaf. Hoppas jag...

@ work

Då var Linus lämnad på kalaset, och för en gångs skull var han på plats i riktigt god tid. Annorlunda upplevelse kan jag säga. 
Disel var allmänt pinsam genom att ha ränneskita mitt på torget, där halva Skåne samlats för att titta på Robin som skulle ha nåt uppträde. Och så springer man ju givetvis in i en av de personerna man hellre vill möta i en mörk öde gränd, utan vittnen. Hade lite tur och nästan tappade kopplet just då, så personen råkade få en rejäl knuff. Inget jag tänker be om ursäkt för eftersom det faktiskt inte var med flit, och personen kan gott ha det för den delen också.
 
Nu har jag tre timmar att fördriva på jobbet, så det känns inte så där jättestressigt. De har dessutom själva snyggat till i köket, så jag får lite tid över till lite pappersarbete. Det var ju snällt av dom...
 
Låter nästan som om det var festivaldax här utanför. Enda skillnaden är att festivaldax är så mycket roligare. Jaja, Vi vinner inte ESC detta året. Haha. Tack och lov för det...

snart iväg

Snart dags att åka in till stan. Det ska handlas present, sonen ska lämnas på kalas och jag ska jobba. Sen blir det handla lite och så kanske det går nån bra film på tv ikväll. Får hoppas på det. Annars tänder jag nog lite ljus och lägger mig i badkaret en stund. Kan vara skönt det med. 

tack och lov!

Den förlorade sonen är återfunnen och blir hemskjutsad snart. Vilken lättnad, och så orolig jag har varit. Så när han kommer hem blir det ett allvarligt men lugnt samtal om att bestämma planer i förväg, höra av sig och sådant.
Sån tur att det inte hade hänt något...

Hmm....

Inte en lika bra dag idag. Två rejäla irritationsmoment och en parvel som slutade skolan för två timmar sedan men ändå inte har kommit hem. Jag börjar undra var han blir av. Har inte hört ett ljud, och han brukar alltid höra av sig. Får ge det lite mera tid innan jag blir orolig på allvar, men jag börjar allt undra redan nu. Inte likt honom att bara utebli utan att höra av sig... 

Blåbärssoppa

Ja, det måste man ha när man varit ute i snön. Så nu har jag fyllt på i kylen och skafferiet.
 
Plockade med mig jycken och hade ett vanligt fast halsband på honom. Ingen sele och inget strypkoppel. Och det gick jättebra. Lite dragande då och då, men inget som upplevdes som jobbigt. Skönt att jag vågade prova trots snö och halka. Och ännu skönare att han gick så fint. Träningen går verkligen framåt, och det är såna här stunder man gläds åt och kan plocka fram ur minnet de dagar inget funkar och hunden och jag har vitt skilda åsikter... Sen hjälpte det ju lite att den lilla odågan inte var med.
 
Massa tankar i huvudet. På allt möjligt och omöjligt. Men dom tänker jag inte lufta här, utan tar det i den privata bloggen istället. Det är skönt att skriva av sig lite ibland.

äckelväder och gofika

Det här jäkla vädret blir man ju djupt olycklig av! Det är dags för vårsolen nu ju. Folk tjatar ju om klimatförändringar och förhöjda temperaturer, så då kan det ju lägga av att snöa tycker jag! Men det hela lovades ju upp lite av att nån stannade till på en kopp kaffe efter jobbet. Saken blev ju klart inte sämre av att det medföljde munkar doppade i vit choklad heller. Gott gott, och alltid trevligt att tjöta lite skit över en fika. Sen är det ju så att dygnet inte alltid har tillräckligt med timmar,.annars kunde det nog ha blivit både tretår och en ny balja lut. Haha

en rätt hyfsad dag faktiskt

Får jag väl sammanfatta dagen med. Fika och trevligt sällskap, en samarbetsvillig hund och en bra pratstund med världens bästaste pojke. Men däremot var jag för lat för att ge mig ut och handla, så nu är ciggen slut. Tror jag har nåt paket med nån halva i, om jag letar, och skulle jag inte hitta det så får jag ju helt enkelt skippa morgonciggen och vänta tills jag kommer till stan. Får väl se hur pass ilsken jag hinner bli imorrn. Just nu är det rätt okej och så här under täcket har jag inget sug efter en snöig och kall balkong och en cig. Godnatti med er alla! Har ju sjuka siffror på besöksantal och sidvisningar. Helt otroligt! Det trodde jag aldrig jag skulle få uppleva utan att bli nån sämre B-kändis. Sov gott, för det ska vi göra här. Så gott det går nu när inte hela flocken är samlad.

ett måste i livet

Jaha... Näe... Vad ska man skriva idag? Har ju faktiskt inte hänt nåt upprörande än så länge.
 
Kan ju berömma min hund lite grann. När vi traskade hem från kompisen passade vi på att träna lite allmän lydnad och koppelvett. Han var jätteduktig och slet inte iväg med mig för att nosa på allting. Okej, han gick ju inte fot heller, men med tanke på att jag inte hade nåt godis på mig så kunde jag ju inte heller kräva det. Jobba gratis är inte så populärt. Använder selen mindre och mindre, i takt med att kontakten mellan oss ökar. Han är urstark när han får för sig att dra iväg och nosa, och att dra iväg och nosa är just en stor del av livets fröjder för en hanhund. Därför har det varit lite mindre tungt att ha honom i sele, och eftersom det börjat bli väldigt smidigt, är det också dax att öka kraven, både för hunden och för mig. Man får inte fastna i behovet av tillfälliga hjälpmedel om man har förmågan att komma vidare. Så var det med hästarna, och så funkar det med hundarna också. 
 
Han har gjort jättestora framsteg sedan han kom. Nu kan man ju tycka och tänka lite vad man vill om framsteg. Men det behöver inte alls betyda att tidigare hem varit dåligt, bara för att det är en omplacering. Tvärtom. Men att gå från ett hem till ett annat är en stor omställning, och tar tid innan saker faller på plats till fullo. Och det tar ju lite tid att få hunden att forma och anpassa sig till det nya hemmet och livet. Man ska dessutom lära känna varandra ordentligt, och bli trygga med varandra.
 
Disel har förändrats mycket sedan han kom. Det känns som att det är två olika hundar. I början var han ett stort kräkmedel som var tvungen att vara totalt slut varje kväll för att jag skulle få lugn och ro på natten. Det var en maktkamp mellan honom och min andra hund, och Disel hade ganska dålig kondis. Hans mentala uthållighet var satt på sparlåga den också, samtidigt som behovet av aktivering var väldigt stort. Detta krockade och resulterade i en väldigt stressad hund som inte riktigt kunde varva ner på rätt sätt och vara avslappnad på rätt sätt.
 
Idag är han väldigt tillgiven, vill gärna jobba och han har hittat rätt balans på stressnivån. Han kan koppla av på ett helt annat sätt än tidigare, han har blivit väldigt mycket bättre på hundspråk och varken päls eller öron behöver någon särskild specialbehandling.
 
Han hade ett bra hem tidigare med människor som kärleksfullt tog hand om honom och försökte finna tid och energi till honom. Hans matte har gjort ett fantastiskt jobb för att stärka honom efter några tråkiga upplevelser under hans uppväxt. Han var högt älskad. Men oavsett hur mycket man älskar en hund så kommer alltid ens barn före, och ibland har dygnet för få timmar, trots att hunden ändå har det väldigt bra.
 
Jag har inga småbarn, och har haft möjligheten att vara hemma ganska mycket med barn och djur, och då har jag också kunnat studera djuren mer ingående. Hundens stressnivå har minskat betydligt, även om han är djupt olycklig ibland. Som när farbror schnauzer vill åka på vilohem och vila upp sig ifrån terriern. Eller som när katten är taskig eller inte vill leka. Eller om det är äckelväder ute. Eller när matte släpar bort honom från sängen för att det visst är dax för kisserunda. Maken till morgontrött hund har jag aldrig skådat. Vill han inte gå upp så kan man stå där och ropa. Då är det in i sovrummet, leta fram hunden bland täckena, koppla och så gott som släpa med honom ut som gäller.
 
När jag mådde som sämst såg han även till att vakta mig, erbjuda mer kroppskontakt än vanligt och ingen av hundarna bråkade med varandra. Han skulle helst ligga med minst en tass på mig och höll koll på omgivningen så att inget farligt hände.
 
Han kom in i mitt liv väldigt plötsligt och oplanerat, men han dök upp i precis rätt tid. Jag tror det var meningen på något sätt, att just han skulle hamna hos just mig, just det året... 
 
Han och Spike är väldigt olika, Har olika styrkor och svagheter. Där den ene är svag är den andre stark och de kompletterar varandra på ett perfekt vis. Och tillsammans kan de vara riktiga kräkpulver om de känner för det. Vilket är precis som det ska vara, eftersom de är levande varelser, inga robotar.
 
Hund måste man ha. Jag skulle inte kunna tänka mig att vara utan hund. Speciellt inte de här två filurerna...

Tjohoo!

Svårt att inte vara lite glad idag... :-D Vad kul! Får hoppas det blir så med bara. Men det blir det nog. 
Nu blir det iväg en sväng och vara lite social. Också najs. :-)
 
En bra dag detta.

Tisdag

Ja... Då var utvecklingssamtalet över. Fröken sa inte så mycket, det var mer jag och specialpedagogen som höll låda. Hon hade upptäckt att hennes metoder inte funkade på min son. Det hade varit lite sjukdom och lite van och det kunde ju klart ha med resultatet att göra, men det var ändå inte så bra resultat som hon hoppats på. Därför ville hon ha tillstånd att göra en pedagogisk utredning på Linus för att bättre kunna greppa situationen. Han läste inte så bra tydligen, och läskurvan följde inte vad Skolverket anser att en tredjeklassare ska prestera.
 
Är det då man säger "vad var det jag sa?" om deras pedagogiska trams? Är det då man talar om att jag, utan högskolepoäng, kan tala om för henne hur hon ska göra, varför det inte funkar och hur hon kan göra sin pedagogiska utredning?
 
Eller är det då man sitter tyst och låter pedagogen själv komma till insikt om vad felet är? Om en månad kommer hon kontakta mig om resultatet av utredningen, och jag kan garantera att det den kommer att visa är samma saker jag skulle kunna berätta för henne här och nu. Grejen är ju bara att dom med sin fina utbildning inte lyssnar på oss som inte är pedagoger. Jag har försökt tidigare, men nej, de kör sitt race, och sen blir det inte bra i alla fall.
 
Felet ligger till stor del att skolan övar upp barnens bildminne istället för att lägga krut på att faktiskt läsa bokstäverna. Orden blir bilder och barnet ser bilderna istället för att läsa. Jag har studerat min son tillräckligt noga för att ha uppfattat att det är så han "läser", och det krävdes fan Inga högskolepoäng för det. 
 
Det finns inga genvägar. Lär man det inte från grunden blir det ju konsekvenser längre fram. Och man måste träna... Och träna...
Han fick iaf beröm för sin engelska, han verkade ha fallenhet för engelska. Tja, inte så lustigt med tanke på att vi har bott i ett engelsktalande land. Och att han spelar mycket datorspel och tittar mycket på film och dokumentärer. Men visst har han öra för språk. Det fattade ju jag med när han som liten tittade på en tysk dokumentär och ändå greppade allting och kunde redogöra för mig vad det handlade om, utan något svenskt tal eller text. Han kunde inte läsa då.
 
Fick äntligen köpt hundmat idag. Fodertunnan var nästan ekande tom, och jag har inte direkt lust att bära 14 kg hundmat hela vägen hem. Men det behövde jag inte göra idag, en väldigt vänlig själ förbarmade sig till att hjälpa mig forsla hem fodersäcken lätt och smidigt. Blev ju så klart kaffe och delicatobollar som tack. 
 
Och så blev Disel förkrossad när lillebror tittade inom för att låna med sig trasselsudden. Hans min när Spike och bror hoppade på bussen utan honom var rörande. Han gnällde och hukande sig, såg så eländig och ynklig ut som han bara kunde, och stirrade långt efter bussen. Sen började han deppa och drog ingenting i kopplet. Stackaren... Men det var inte så synd om honom så länge, för så fort vi kom hem skulle han ta ut frustrationen och övergivenheten på katten. Det tyckte inte katten, och då blev det nästan synd om hunden igen. Arga katter har vassa klor...

vänta vänta vänta...

Känns som att jag inte gör annat än väntar. På folk, på händelser, på information, på värmen och sommaren. Är man som jag är,lite nyfiken, så går man ju och funderar och filosoferar på vad det nu är man väntar på. I detta fallet har jag ingen aning om vad det handlar om. Bara att det nog blir kul och att jag får vänta lite innan jag får reda på vad det är. Men åh!!! 
 
Det kan ju vara vad som helst, allt från en utekväll med vänner till nån blindträff med nån som folk tycker jag borde träffa. Eller en runda Paint ball eller en ridtur. Eller bara vad som helst. Eller nåt med hundarna.
 
Tja, vet ju vad jag hoppas på, men det får framtiden utvisa...
 
Nu blir det vila lite innan det är dags för utvecklingssamtal. 

snart jobba

Väntar på bussen. Ska iväg och jobba lite och i eftermiddag är det utvecklingssamtal med Linus. Är inte helt motiverad för utvecklingssamtal idag, men det är ju dessvärre inte valbart. Undrar om specialpedagoger är med idag. Tja, det märks. Hon hade ju iaf lite bättre idéer än den förra, som förvisso var trevlig, men lite väl insnöad på gamla beprövade teorier. Den nya verkar lite mera fritänkande och uppfinningsrik. Och uppriktig.
 
Vi får se hur det går helt enkelt. Blir nog bra.

hmm...

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Min gamla blogg vill inte samarbeta med mobilen, så jag fick göra en ny här istället. Nåja, värre saker kan ju ske...

Måndag

Idag var det måndag igen, och vanan trogen promenad och socialisering med ljungdalas hundar. När vi stod vid samlingsplatsen kom en reporter från norra Skåne förbi och frågade varför vi stod där med så många hundar. Givetvis berättade vi det, och reportern lovade att återkomma på måndag. Spännande! Så nästa vecka får ni hålla utkik efter oss i tidningen. :-) 
 
Nu är det släckt och tyst här hemma. Hundarna och vi andra har lagt oss, och katten sitter och knaprar torrfoder uppe på garderoben. Och änsålänge har jag heller inte någon armbåge, skulderblad eller tass i ryggen. Lyxig känsla, men ändå lite tomt. Är ju ganska van att någon alltid ska ligga kloss intill mig och snörvla. Men det kommer nog. Har inte legat här så länge än.
 
Bjuder på en bild på tre trötta grabbar, men jag får inte bilden att lägga sig på rätt håll. Irriterande, men det får vara så nu. Det var så mycket lättare när datorn funkade!

Äntligen!

Och där var det avklarat. Jag har lyckats ta mig in på min gamla blogg och ändrat lösenorden till slut. Så nu är det ingen som kommer åt de hemligstämplade inläggen. Ändrat aktuell mailadress där också, eftersom den mailen som var ansluten till bloggen blev kapad, och jag har fortfarande inte lyckats få tillbaka den.
 
Detta gör nu att jag faktiskt kan dela med mig av en del av mina innersta tankar, känslor och händelser på ett säkrare sätt utan att hela världen behöver bry sig. Min andra blogg är lösenordsskyddad, så vid intresse får ni väl fråga mig om adressen dit och vilket lösenord det är på inläggen.
 
Känns bra att ha koll på den biten igen. Gillar inte riktigtnär ens konton blir hackade och eller kapade av andra.

Tidig morgon

Nog för att jag skulle upp ur sängen i tid idag, men var inte beredd på att telefonen skulle börja vråla "primo Victoria" i örat på mig redan klockan sex på morgonen. Men det finns sämre sätt att vakna till liv på, så jag kan nog tänka mig att ha överseende med detta. Blev faktiskt lite glad ändå över det hela. Kan helt klart tänka mig att vakna fler gånger av den trudelutten. Absolut.

Gonattidax

Då var det dax att sova lite. Eller försöka iaf. Lite varmt och trångt i sängen, men ska inte klaga. Gillar sällskap och värme.
 
Har varit lite social i telefon nyss också. Även om vi inte är överens om allt som sägs så är det ändå trevligt att prata lite. :-)
 
Nu blir det till att stänga ögonlocken och dvala tills det blir dags att gå upp igen.
 
Natti natti

ska man äta oxå?

Jo man ska väl det, så nu när det är lugn och ro i stugan igen kanske det är läge att diska och laga lite middag. Blir chili con carne utan bönor och ris till det. Och sen blir det film och sen är det natti natti. Ska upp tidigt imorrn med. Möte klockan nio och sen lite andra ärenden. 
 
Jag är pissetrött redan. Eller rättare sagt, det har jag varit hela dagen. Men men...
 
Och så undrar jag ju när bytet av telefon, koppel och täcke, mot kontanter och koppel sker. Tycker det har dragit ut på tiden nu lite väl mycket. Men å andra sidan har väl personen varit fullt sysselsatt med andra dumheter istället. Vore ju bra om bytet blev gjort snart. Sakerna finns som redan tidigare sagt, för avhämtning hos min far. Adress och telefonnummer dit är jag övertygad om att personen känner till. Då är det bara tiden som ska räcka till också, vilket inte borde vara några större problem det heller så snart personen klarar av att sköta sig själv och inte försöka tvinga sig på andra.
Näe, disken var det!

usch usch och blä!

 
Gick upp i morse, hyfsat tidigt, eftersom jag skulle jobba. Ut i köket för att fixa frulle, och medans mackorna grillade sig i brödrosten så blir jag yr i huvudet, det svartnar för ögonen och jag mår illa. Vacklar till.
Nästa grej jag blir medveten om är att jag ligger på golvet, ont i hela kroppen och att mackorna hoppat ur brödrosten och är iskalla.
 
Ja, det var ju bara till att försiktigt resa mig upp, grilla nya mackor och ignorera allt aj-aj. Och promenera in till stan. Jobba och promenera hem igen. Har kallsvettats hela förmiddagen också. Det är fan otäckt att bara svimma så där. Känner mig lite konstig fortfarande, men det går väl över snart. Men man blir faktiskt lite rädd när sånt händer. Måste ju legat där en stund, eftersom rostebrödet hade kallnat helt igen. *ryser*
 
Nä, det vill jag inte vara med om igen tack...

Mello

Är jag den enda människan som inte har tittat på Melodifestivalen ikväll? Kände att jag hade intressantare saker att fördriva tiden med faktiskt.
 
Men eurovision är ju en annan sak. Det kan vara lite roligare att titta på, och bara för det så lär jag väl missa det.
 
Förresten, nån som vet när det är dax att ändra till sommartid igen? Lär väl missa det också...

lösenord

Ett lösenord är knäckt. Ett lösenord och ett inloggningsnamn kvar att knäcka. Hopplöst att ha saker sparade på en dator som inte samarbetar och att man ska behöva hacka sina egna konton på grund av detta är mer än irriterande faktiskt. Men det lär väl gå det med till slut om man är envis. Har ju lyckats förr. 
 
Jäkla äckelväder det ska va ute också. Totalt onödigt med all blåst när man vill ha lite varmt och gott. Nästan som om man var tillbaka på Irland igen, fast minus den varma brasan och den irriterande sambon.
Inte ens hundarna tycker det känns riktigt motiverande att vara ute, utan följer snällt med in igen efter gjorda behov.
 
Lagom trött och seg idag, men kanske inte så konstigt. Glömde dessutom att ta ett sömnpiller igår, så sömnen blev ju ganska lidande. Nåväl, får försöka komma ihåg det ikväll istället, och ikväll är det mer normala rutiner igen, så det ska nog inte vara nåt problem. Och så hoppas jag att jag slipper vakna upp av att inte kunna andas. Inget kul med ångest, men börjar kunna kontrollera det mer och mer, så det går väl på rätt håll. Hoppas jag. 
 
Snart blir det att palta på mig och trotsa väder och vind igen. Vissa dagar hade det varit smidigt om hundarna vore pottränade. Haha. Men träningen med Disel börjar ge resultat nu iaf, tack och lov. Mer och mer lydnad och koppelvett. Men det är ändå lite tungt att hålla emot när båda två får för sig att dra iväg mot samma tuva. Tack och lov att det bara är Spike som försöker dra iväg mot andra hundar och spela Allan.

Bio

Då har man varit på bio. Filmen var okej och sällskapet var toppen. Men fy fan vad kallt det var ute! Usch! Kan säga att det är skönt att krypa ner i sängen och mysa under täcket.
Blir nog snart varmt, och så fort telefonerna är färdigknappade på så kan man ju trängas lite. Tyvärr tycker ju hundarna att de också ska vara med och mysa. Eller tyvärr, nä, det är fel ord. Blir att putta ner dom, för dom kommer ändå att kravla tillbaka så fort det blivit tyst och lugnt igen.
 
Fast utan hund kan man inte vara. De ger så mycket hela tiden, finns alltid där, har alltid tid och visar alltid sitt rätta jag.
Men det är ju iofs inte bara hundar som visar sitt oförställda jag, även om det är extremt ovanligt att folk gör det. Så hittar man folk som faktiskt är ärliga, kan det ju vara en idé att kanske utveckla bekantskapen. Patrask och lögnare har vi nog alla tröttnat på. Skulle personligen aldrig kunna leva i en lögn någon längre tid. Näe, nu får natten fortsätta i mysandets tecken.

Orka...

...kasta pärlor åt svinen! De tar vad de kommer över, glufsar glatt i sig och blir feta på andras bekostnad. Och även om svinet klär upp sig och gör sig fin, så kommer det ändå alltid att lukta svin.

fredag

Hade ju tänkt komma igång och träna idag, men det sket sig duktigt. Så jäkla typiskt, men inget att göra åt. Fan med.
 
Funderar över människors ondska. Måste vara riktigt fel i huvudet på en del. På allvar alltså. Helt osannolikt stört vad folk kan göra mot andra människor och djur. Ofattbart. En del människor hade det varit en välgärning att befria mänskligheten ifrån.
 
Jaja, ser iaf fram mot ikväll. Tänker inte låta något hindra mig från att ha en trevlig kväll med gott sällskap. Ska bli riktigt skoj. Jag behöver komma ut lite och umgås och ha trevligt. Sen finns det säkert ett och annat sämre sortens spån som tycker jag trampar dom på tårna, men det är högaktningsfullt inte mitt problem. Jag ska ha en toppenkväll, så det så.

mer roligheter

Har blivit uppbjuden till götet på dartturnering. Hade varit sååå kul att dra iväg på det och ha en helg med gött folk och dart. Massa dart. 
Men att anmäla sig till tävling utan att ha tränat känns lite sådär, med tanke på att darten legat i träda ett tag för min del. Men ändå...
Ja, Vi får se hur jag gör. Har inte bestämt mig än, och så är det ju en ekonomisk fråga också. Måste ha barn- och djurvakt samt ordna vikarie på jobbet. Är nog iofs inga större problem att fIda det om det blir att jag åker.

perfekt

Fick ett jättebra tips av en vän. En app för jobbsök. Helt suveränt att ha i telefonen nu när datorn inte funkar. Tackar allra ödmjukast, vännen! 

fredagsplaner

Då var fredagsnöjet fixat. Trevlig aktivitet och lite sällskap, så jag hoppas på en riktigt trevlig kväll. Jag är ju aldrig ute nu för tiden, så jag förtjänar detta. Behöver lite roligheter efter alla tråkigheter som varit tycker jag.

rekreation...

Å hur gött är inte detta? Behövligt för ryggen och övrigt värkande små muskler. Och vet ni vad? 
 
Jag kom i mina badshorts, och kan knäppa dom ordentligt dessutom!!!

:'(

Någon sitter och gråter inne på toaletten, och det är inte jag. Hjärtskärande är det, och jag blir väldigt illa till mods. Jag kan inget göra i detta fallet, mer än att krama om när han kommer ut igen.

Livet är inte lätt alla gånger, tyvärr.

sova...

Trött. Ögonen går i kors. Men har tillbringat två timmar i telefon nu med en vän. Blev till och.med lite skratt. Mera skratt åt folket!!! Sånt gillar vi. Och för att inte tala om hur mycket man faktiskt behöver det.

Så jag blir nog laddad inför imorrn. Hoppas på mer skratt imorrn, det behövs verkligen.

Natti natti, folket!

sol och moln

Sol ute
Sol inne
Sol i hjärta
Sol i sinne

Yeah right...

våren är på väg.


jisses!

Den här dagen var synnerligen intressant. Lär ju knappast behövas några mardrömmar för att hålla skallen alert.

fattar hon inte?


försök förstå

Att ditt sällskap inte är önskvärt av någon av oss. Gå vidare utan att störa oss mer. Du får leta efter nån annan, nån som kanske har lite känslor för dig.

Låt oss vara.

Låt oss vara!

I bilen idag pratade jag och han om dig. Vi är trötta på dig. Vill inte ha dig i våra liv. Vill få vara ifred med varandra. Utan att du stör och förstör. Han sa att han inte varit ihop med dig och att han bett dig låta honom vara. Att han älskar mig. Och jag honom. Att vi vill att du låter bli oss, och slutar terra oss. Grejerna du ska ha av mig finns hos pappa, i utbyte mot 800 kr i kontanter, spikes koppel och så får jag påminna om utskrifterna du sa du skulle fixa till pappa. Du behöver således inte snoka runt och kolla bilar på parkeringen utanför mitt hem. Dina grejer finns hos min far, och dit hittar du. Låt nu oss få vara ifred ifrån dig i fortsättningen, och du får hitta ett annat offer eller kk eller vad nu du så desperat letar efter. En pappa till din dotter kanske, vad vet jag? Men oss lämnar du ifred. Ingen av oss orkar med dig, och det var inga vackra ord jag hörde om dig efter helgen som var. Ingen av oss vill höra ifrån dig igen och ingen av oss vill ta i dig med tång ens. Lämna oss ifred nu tack. Hoppas du förstår vad vi säger till dig nu. / Din fd vän och mannen hon älskar.
 
Ps! Hörde nåt om att du inte skulle bo kvar. Blev det för dyrt med teneriffaresan så du inte har råd att bo kvar, eller har hunden ylat för mycket så grannarna tröttnat? I vilket fall, lycka till med flytten. Min bror kommer inte hjälpa till igen. Inte din inbillade pojkvän heller. Hoppas du har fått hunden rumsren nu så att den inte förorenar och förstör ditt nya boende. Jag vet inte vart du ska flytta, men jag antar det inte blir dit jag hoppas på. En annan planet. Men det har du nog inte råd med eftersom jag fortfarande inte fått mina 800 kr i cash.

hmm...

Fler skumma samtal. Vilka kompletta fegisar som ringer och sen inte vågar säga nåt. Lite humor faktiskt. Fick ett meddelande innan som var väldigt trevligt. Mer sånt, me like!!! :-D

RSS 2.0