ommöblering

Efter att ha tillbringat gårdagen i glada vänners sällskap och käkat God mat, blev det då dax att få lite ordning på torpet igen. Tur jag hade lite bärhjälp, annars hade det blivit smått tjurigt att flytta på grejerna. 
 
Långt ifrån klar, men en bra bit på väg, och detta kommer att bli bra. Det känner jag på mig.
 
Efter att ha promenerat jyckarna lite är det nu dax att ta nya tag och även smöra lite för tvättmaskinen. Från ingen tvätt alls till sjukt mycket tvätt på nolltid. Strunt samma, det blir bra. Och jag kan lika gärna fixa lite nu så slipper jag det sen. Dessutom blir det en roadtrip imorgon. Kanske till och med idag.
 
Imorgon blir en toppendag på nästan alla sätt och vis. Och snälla,inget regn...
 

håll tummarna

Och en tur till djursjukhuset så här på morgonen... Hoppas det inte blir svindyrt.
 

Nytt in, gammalt ut.

 
 
Ny soffa. Jävla massa bärande blev det, vilket inte är optimalt med massa ajaj i kroppen. Dessutom var bommen stängd, så det blev till att ta fram en skateboard och köra delarna på, så vi slapp bära så mycket. Vi är tillräckligt slitna ändå.
 
Antar att det kommer bli en massa soffmys nu eftersom nya soffan är riktigt bekväm, både att sova i och mysa i. Hoppas bara inte jyckarna tycker samma sak... Fast å andra sidan så är det bara att torka av soffan med fuktig trasa och pälsen är borta. Inte som den trista plyschsoffan jag precis kastat ut. Den var inte ens skön att sitta i, om jag ska vara ärlig, och absolut inte bekväm att ligga i. Längtar till ikväll då man kan gosa ner sig där med film, filt, godis och bara slappna av...

oj då!

Nästan rekord på både besök och sidvisningar. Folk är helt klart väldigt nyfikna på mitt liv. Smickrande faktiskt. Antar att folk ville läsa smaskiga detaljer om midsommarens bravader. Jag hade trevligt. Jag drack två glas vin och en grogg under hela kvällen och mer dramatiskt än så var det inte.
 
Undrar vad folk hade hoppats på att få läsa. Nån rövarhistoria om underbart hit och älskling dit? Eller vilka ställningar man inte somnade i under natten? Ja, det är klart det kanske hade varit spännande, men då krävs det ju att man har gjort något värt att skriva om. och nåt man vill delge hela världen. 
 
Lovar att jag ska uppdatera bloggen precis efter att jag har haft kul mitt på torget miss i nassen... Så det blir till att vänta länge på, för det lär aldrig hända. Skulle gissa att sängen är mycket skönare, och definitivt mer privat. 
 
Och på tal om sängen, så är det dags att krama täcke och kudde och vad för ludet som nu har lust att mysa kudde ett tag.

Haft det trevligt

Midsommaraftonen blev jättetrevlig. Inget regn, partytält, god midsommarmat med nypotatis och gräddfil, jordgubbar och trevligt folk
Linus busade runt med andra barn och lekte, badade och hoppade studsmatta, jyckarna skötte sig exemplariskt och vi hade till och med lajvmusik. Det gör ganska mycket för stämningen när någon plockar fram en gitarr och det blir sång. Jag sjöng också lite faktiskt, och tydligen uppskattades det. Var ju tur, hade varit illa om folk hade lämnat tältet.
 
Idag blev det sovmorgon i den mån det gick för barnens skull och så blev det en del städande och diskande. Resten av maten käkades upp och ungarna badade och hade sig igen. Sen fick jag ju snilleblixten att göra fläderte. Så det blev ut för att plocka massa fläder, och nu doftar det fläder i hela omgivningen. Ska plocka ännu mer fläder vid tillfälle och göra lite saft, och kanske lite vin också. Har aldrig gjort vin, så det kunde vara kul att testa. Det kanske till och med blir drickbart, vem vet?
 
Och jag får ju lov att säga att det var en lyckad fest, för jag fick tips om jobb och en referens, och beställning på nålbundna strumpor. 3 par... Najsigt värre.

glad midsommar

Riktigt fin liten stång Vi fick gjort. God mat, glatt sällskap med massa skratt, och massa ungar överallt.
 
 

Tjohej

Och så blev det fel... Pust, stånk och stön. Gör om och gör rätt. En stund till, sen blir det iväg och handla och posta paket. Och fixa mat. Börjar bli tomt i magen känner jag.
 
Och så en bild till på sötnosen... :-)
 
 
 
Kväll nu.
Jodå, så klart blev det skitsnack idag. Intressant. Men vi får väl visa dom helt enkelt. Svart på vitt, att så här är det och så här funkar det. Och att det kommer att bli bra, oavsett vad folk tror, tänker, skvallrar och tycker. För dom kan inte göra ett enda dugg åt saken mer än gnälla och snacka skit. Tröttsamt ja, men de kommer väl att ge med sig med tiden och hitta något mer spännande att skvallra om. Eller kvävas när verkligheten trycks ner i halsen på dom.

livet är orättvist

när man inte får äta sten eller gå dit man vill. Då kan man bli lite gnällig faktiskt. Eller ganska mycket gnällig...
 
 

snart...

Bäst att hoppa in i duschen så man är fräsch när snyggingen kommer... Och sen blir det myyys och midsommarplaner. Lär väl vara tröttare än en död gnu imorrn när det är dags att lämna stan lite och pillijoxa med lite grejer. Men det är det klart värt. Bra kväll och bra dag imorgon, för att inte tala om fredag. En midsommarafton som inte spenderas i Hässleholm stundar.
 
Lär ju dock vara folk som har ont av att jag hänger med imorrn, men det skiter jag högaktningsfullt i. Inte mitt problem. Så håll tummarna för bra väder för oss.
 
Fucking awesome!!!!! & Awesome fucking!!!!!  ;-)

:-D

 

Bedtime...

 
 

 
I do like the options, so let's have some fun!
 
Vilket innebär att stänga ner dumburken nu och uppsöka en myyycket bekvämare plats. Sov gott folket!

Words, pics, actions

 

 
So keep up the great work, it amuses me. Never ever thought I would say this to you, but Thank You so much for amusing me and giving me the luaghter of the day, almost each day! And for free. Wow!
 
Thanks again! Honestly. And I don't lie...

Amen to that!

 
 
And you, my friend, should have been swallowed!

Folk alltså!

Ibland, eller ja, ganska ofta, funderar jag på hur folk är funtade. Folk måste generellt sett vara ena riktiga sopprötter. Varför har en del så jäkla svårt att inse när det är dax att ge sig, lägga ner och tänka efter före? Eller lägga av medans de fortfarande har äran i behåll?
 
Vissa, eller ganska många, verkar jaga en bild av något perfekt, som de har oerhört svårt att uppnå, och slutar aldrig jaga efter det, oavsett hur många misslyckanden de har i bagaget. Eller oavsett hur de då framställer sig själva. Var finns självrespekten? Varför är det så svårt att inse att den vägen de valt att gå inte är framkomlig?
 
Istället för att ta ett steg tillbaka och fundera igenom problemet och kanske finna en bra lösning eller rent av ändra inriktning, väljer de att envist fortsätta stånga sig blodiga mot tegelväggen, utan större framgång. Vad vinner man på att springa med huvudet rakt in i väggen gång efter gång? "Nähä, det funkade inte denna gången heller, jag testar en gång till..."
 
Funkade inte tillvägagångssätt X kanske man måste byta ut X mot Y istället? Vad orsakar detta i det mänskliga psyket? Brist på självinsikt, självrespekt eller kanske bara ren och skär dumhet?
 
Normalt sett lär man sig via försök och misstag, trial and error. Funkade inte det så testar man något annat. Men nä, tydligen inte. Jag antar att dessa personer har en kraftigt bristande intelligens, eftersom till och med ett djur lär sig via försök och misstag. Ska man tycka synd om dom, skratta åt dom eller hjälpa dom? Det kan ju också vara att dom befinner sig ett slags psykotiskt tillstånd så att dom helt enkelt inte begriper bättre. Kan man kalla dom psykopater då? Eller bara allmänt störda eller psykotiska?
 
Oavsett vilket så tror jag de här människorna saknar något viktigt i självaste huvudknoppen och bidrar väldigt negativt och destruktivt till sin omgivning. Det är människor man ska ta sig en djup funderare på om man verkligen vill ha omkring sig. När de upprepade gånger smackar rakt in i väggen, trots andra har berättat för dom att det inte funkar och att de borde testa något annat, är de kanske inte direkt några man borde hålla nära sig själv. Känns som att deras upprepade misslyckanden har stor risk att påverka omgivningen, och man bör nog tänka efter både en och tio gånger innan man bestämmer sig för att man orkar med en sådan person i sin närhet.
 
Sådana människor blir man trött på och försöker undvika efter ett tag. Vad vinner man på att fortsätta umgås med dom när dom envist vägrar förstå att livet inte funkar så? Dom blir en börda, och så länge man inte är Moder Theresa eller Gandhi så slår det tillbaka på en själv förr eller senare. Och det är svårt att tycka synd om dom när dom gör som dom gör hela tiden, och vägrar inse faktum. Det är inte ens roande att stå en bit bort och se dom stånga tegelväggen gång efter gång. Det kan vara intressant ett tag, men sen släpper tjusningen och det blir endast pinsamt. Och inte ens det begriper dom. Ännu mer pinsamt.
 
Ja, det är synd om människorna, var det någon filosof/författare som sa en gång för länge sedan.
Och det är lika bra att sluta bry sig om dom medan dom är pinsamma, för steget efter det är ju bara rent patetiskt på alla sätt och vis.
 
För att inte tala om väldigt tragiskt.
 

Kommande projekt

Jupp. Det blir att riva motorn i en bil. Får se när det blir av bara. Och detta enbart för att jag är snäll och hjälper till, samt tycker det är kul att skruva. Och när motorn ändå är nere så ska toppackningarna bytas också. Lika bra det, så man slipper riva i eländet igen när det andra är gjort.

Linus fick en grej av morföräldrarna igår, och den gick ju så klart sönder idag. Efter lite pillande, skruvande och muttrande, och en hel del olja överallt så lyckades jag faktiskt fixa motorn i snurran så den funkade igen. Dvs plocka isär, laga det som gått sönder och sätta ihop den igen och se att den faktiskt funkade perfekt igen. Hade behövt en klick silikon vid ett av hålen bara så att en liten drivlina inte halkade ur. Men det får bli en annan gång. Eller nästa gång den behöver fixas. Men jag gjorde det helt själv, utan hjälp eller tips från någon mer kunnig i meckandets ibland obegripliga konst.

Och så lyckades jag med konststycket att faktiskt få en dator att fungera igen med lite HDCP och TCP/IP inställningar. Känner mig sjukt duktig idag.

Man har sina dagar när det känns som att allt funkar, och idag är en sådan dag.

Invincible!!!


Trevligt trevligt

Varmt, skönt och solsken.
Och kan man inte sova på nätterna så finns det fullt med andra aktiviteter man kan ägna sig åt. Man kan baka bröd, duscha, göra lite bizniz och vara totalt otrolig. Blir mer av den varan idag och hoppas på samma respons. Det vore så jäkla underbart faktiskt. Vissa saker är jag bra på, och det vore enbart dumt att inte ta vara på det.

Toppen!

Då har dessa nålbundna sockar bytt ägare, och fler sockar har jag på lager. Roligt att ens hantverk uppskattas, måste jag säga. Och roligt att faktiskt vara en av få som behärskar denna uråldriga textilteknik. :-)
 
 
 
Trodde dom skulle bli svårsålda, då det är storlek som passar en större karl, men det tog inte många minuter innan det nappade. Kanske borde göra fler i herrstorlek. Verkar ju finnas en marknad för det. Dessutom var det en annan som ville köa om förste tjingaren ångrade sig. Antar att det blir lite mer nålbindning framöver...
 

Taggigt värre

Disel fick en spännande upplevelse nu på nattrundan. Han kommer nog aldrig mer att kissa på en igelkott! Han gick med nosen i backen och huvudet fullt med spännande dofter, så han såg inte igelkotten. Gick rakt på den, och den fräste till ordentligt innan den rullade ihop sig. Byrackan hoppade högt och gned sig om nosen, så jag antar att det inte kändes så skönt. När han hade landat på backen igen gick han några meter bort och fortsatte demonstrativt att nosa, och ignorera igelkotten. :-) Ett gott skratt blev det vill jag lova.
 
Spike vet ju sedan gammalt att igelkottar inte är särskilt leksna av sig, så han noterade bara att kotten fanns där och gick förbi den.
 
 
Nu är det hög tid att fortsätta kvällen i horisontellt läge i znarkofagen och hoppas på att man blir lite mindre sparkad på i natt.
 
Sweet dreams till dom som förtjänar det och mardrömmar till er andra!

Glad grabb

Äntligen sommarlov! Så det är klart att lillen är glad som en lärka. Dessutom fick han två nya spel idag. Ett PC och ett PS. Tog oss iväg en sväng och kollade in en bunker på eftermiddagen för att avläsa exakta koordinater. Fråga mig inte varför... Tydligen var det viktigt att ta reda på exakt vad det är för en slags bunker, så det var in bland nässlorna och promenera. Alla iklädda shorts. Smidigt! Fast jag lyckades undvika alla nässlor och endast råka ut för en miljon spindlar med feta bakkroppar som krälade överallt där jag gick. Men, ledsamt nog för vissa kanske, så överlevde jag det med. Dom var väl inte hungriga... När vi kom hem var jyckarna utsjasade och la sig rakt ner på köksgolvet som var svalt och skönt. Kvällens agenda blir lite käk, köttet håller på att tina för fullt, och så blir det att måla lite tror jag. Hade inte varit fel att få tummarna loss till det faktiskt. Alternativt sätta mig med nål och garn och göra dom där raggsockarna jag fick beställning på. Fast då måste garnet nystas och tvinnas dubbelt först, vilket inte är lika kul som själva nålbindandet. Får se vad det blir... Skulle kunna kolla på film samtidigt om det blir garn istället för färg och pensel.

egoboost

"Vad har du jobbat med tidigare? Har du jobbat som fotomodell?Du har verkligen den looken."


Öööh... Näe... Tack eeller nåt.


"Vill du jobba som fotomodell?"


Tja, kan du fixa ett sånt jobb så kan jag väl fundera på saken.

Men nä, det gick ju inte. Lika bra det. Tror inte jag orkat med att bli kändis å ha massa stalkers smygande precis överallt. Och jag hade garanterat slarvat bort solbrillorna.

Skolavslutning imorgon.

Japp. Och det ser sonen fram emot med glädje. Han ska till och med sjunga i kyrkan. Så han ville inte att jag skulle jobba imorrn förmiddag, vilket innebar en del krångel ikväll. Men det löste sig tack vare goda vänner. Så efter att ha letat och letat efter drivrutiner och sådant datortjofräs, och även råkat komma åt en grannes router, (vilken jag givetvis loggade ut ifrån så fort jag fattade att det inte var mitt nätverk) så blev det en hundpromenad med goda vänner. Sen blev det lite Linusmys och gonatti av honom, och en av vännerna stannade kvar här med honom medan den andra vännen hängde med till jobbet och pratade lite skit. När jag kom hem så hade givetvis Linus sovit hela tiden, och sover fortfarande sött. Kläderna ligger framme till imorgon och allt är fixat inför avslutningen. Skönt. Då ska man bara sova lite också, men det blir säkert inga problem det heller, bara jag slutar knattra på datorn och släcker lampan. Lite väl svalt ute för en filt på gräset i natt känns det som. Godnatt gott folk, och mardrömmar till er andra. Hähähä...

inte fel alls

Fler såna här kvällar och nätter tack. Många fler, ofta och mycket.Det går liksom inte att misstycka. Det behövs inte filmmys i soffan eller nåt. Det räcker väldigt bra utan film, med en dusch och en säng. Och någon speciell person som man vill vara med. Och som vill vara med mig. Sen gör det inget om man har djupa känslor för varandra heller. Blir så mycket bättre då. Tack för igår, snygging. Detta vill jag göra om snarast möjligt. Märkligt vilka besökssiffror och sidvisningar det var då! Undrar varför. Är omvärlden så instresserad av vad jag hittar på? Spännande! Kanske till och med läge att sitta i en buske med mörkerkikare för att se vilka stalkers som vallfärdar hit för att titta på mitt hus också. Kunde ju vara lite intressant kanske. Och så har vi ju nåt att skratta åt. Liveunderhållning ska inte föraktas inte. Eller är det så att folk tycker att vi ska go public så de kan se själva hur och vad vi gör? Filt ute på gräset kanske funkar om någon vill smygtitta. Jag hoppas bara inte dom som vallfärdar hit nattetid har små barn, för det skulle nog inte soc tycka om ifall barnen lämnas ensamma under natten, eller skuffas undan till barnvakter var och varannan natt, eller till och med dras ut i mörkret och kylan bara för att föräldern verkar ha lite felkoppladfe synapser. Men jag ska hålla koll och se vilka det är. Kan inte låta bli att tycka det här är riktigt underhållande.

Hm...

Om man googlar på "mytoman", undrar vems namn som kommer upp. Jaja, snart hundpromenad och sen blir det nya bed time stories ikväll. Och vädret är toppen det med. Kan inte klaga faktiskt. :-D

Ännu en helg har gått

och det var bröllop och födelsedag och hej och hå. Gårdagen var solig och fin, och bröllopsceremonin var vacker och inte alls utdragen. Tog inga kort själv, men det gjorde alla andra, och jag har redan tillskansat mig ett par stycken som jag är med på. De ligger dock på datorn och eftersom det spelas minecraft där kommer jag inte åt dom för tillfället. Så istället sitter jag med netbook'en och en mobil hotspot via telefonen, eftersom min netbook vägrar ansluta till nätverket idag. Störande. Men så småningom kommer en bild lovar jag. Och Brostorp är verkligen vackert, så det var inte en dum idé alls de hade om att samla alla och gifta sig där ute en solig dag. Och är man på landet så brukar man allt som oftast gå en vända i kohagen också, så också denna dagen. Och det var väldigt trevligt får jag säga. Träffade massa trevligt folk igår, och trevligt folk, god mat och underbara miljöer brukar göra dagen och kvällen ganska bra. Dansade till och med lite vals. Med betoning på lite. Haha. Linus tyckte det var lite långtråkigt, fick inte igån minecraft och fick nöja sig med att titta på filmer på datorn. Sen somnade han i en säng inne i stugan och var riktigt svårupptäckt när det var dags att åka hemåt igen. blir dock inte klok på vem som är ihop med vem och varför. Lite mormon-varning över det hela. Två tjejer är ihop med samma kille, och killen är inte ihop med nån av dom och strular med en tredje. Hade ju varit intressant att höra vad de hade haft att säga om det. Jag hade inte blivit glad om jag var nån av dom. Men nu är jag tack och lov inte nån av dom, och är inte ihop med någon, utan gör vad jag vill med vem jag vill när jag vill. Utan att bry mig om vad någon så kallad flickvän tycker eller tänker. Fan vad skönt! Men även om jag inte bryr mig, hade det ändå varit intressant att vara en fluga på väggen när sanningen går upp för dom stackars små våpen. Ikväll blev det en hundpromenad med två vänner, och de försöker trycka på att jag ska hänga med ut varje kväll. De går alltid samma tid varje kväll utom måndagarna, eftersom vi har Ljungdala hundars måndagspromenad då. Jo, när jag kan och kommer ihåg det så ska jag följa med dom ut, för det är ganska trevligt att gå ihop med andra hundar och hundägare mer än på måndagarna. Så får vi se dessutom om Disel får en annan förare imorrn eller om jag får ta honom själv. Och jag hoppas att ryggen slutar göra ont tills imorrn, för idag har det inte varit skönt alls att röra mig. Eller snarare,, det har inte varit behagligt alls när jyckarna har dragit iväg i kopplen. Nä, nu är det dags att få sonen i säng så han är fit for fight imorrn. Jag borde också sova lite, då jag har ett mindre spännande möte att gå på imorrn. Men det måste göras så det är lika bra att se glad ut. Det kommer jag göra också, när det är slut och man kommer ut igen i solen.

Morning has broken...

...men jag vill sova! Snart dax att gå upp igen.
 
Ser dock ut att bli en fin dag...

Fredag

Stressigt idag måste jag säga. Men hunnit med ganska mycket ändå.
Varit hos frissan, varit med en kompis och fixat datorn, kollat in en fritidsgård, handlat och planerat och haft mig. Handlat kläder till Linus, och det blev även ett par shorts till mig själv. Tyvärr fanns inte den modellen jag fastnade för i min storlek, så det fick bli ett annat par, vilket Linus snabbt förklarade som "fjortis-shorts" och inte tyckte var passande för hans gamla mamma att ha på sig. Trist för honom, han får stå ut. Jag håller inte med om att det var fjortisstuk. Ingen cameltoe och inte allmän visning av skinkorna heller, och dessutom lite marginaler för viktökning.

Känner ändå att det hade behövts ett par timmar till, men får bli upp tidigt imorrn bitti. Ska ha lite minikalas för Linus imorrn bitti dessutom, han fyller ju hela tio år. Och resten av dagen blir det bröllop för hela slanten.
 
Hoppas verkligen det blir vettig sömn i natt, jag behöver det... Men det känns inte som att det blir så. Nåja, det får gå ändå.

intressant kväll

Blev en totalt oplanerad tur till landet, toppensällskap och riktigt gott kött. Gjorde en ny bekantskap också och upptäckte att engelskan flöt på hyfsat bra efter så här lång tid faktiskt. En väldigt trött pojke somnade i bilen och när jag väl fått honom i säng somnade han så fort han lagt huvudet på kudden.
 
Jyckarna fick inte följa med, och det har jag inget dåligt samvete för eftersom de fått rejäl stimulans under dagen när vi klurade på lite datorproblem hos en kompis. Har även lyckats få en annan nyans på kroppen också. Trevligt, men snacka om vita ränder här och var...
 
Kvällen var väldigt vacker, vilket var tvunget att förevigas såklart, och myggorna höll sig borta. Tänkte ju försöka sova nu, men inte så lätt alltid. En del stress i kroppen och så har jag bara en halv kudde till förfogande. Andra halvan är beslagtagen av en djupt sovande herre som varken är Disel eller Linus. Jaja, lite sömn hoppas jag på att få i alla fall. Behöver det, för imorrn blir det fullt upp med att ränna på stan och lite till. Varför måste så mycket hända samma helg för? Känns ganska onödigt...

sol Sol sol

Sonen är en liten smula bättre nu, så att vi kan vara ute lite. Ingen mening att sitta inne å vänta på ingenting, så därför blir det ut en sväng med fika och trevligt sällskap.
 

ooops...


Vackert

Ibland har man tur och lyckas få något vackert att fastna på bild. Man kan stå där och titta på solnedgången som om det var första gången man faktiskt upplevde den.
Man tänker inte så mycket precis just då, man bara är, och faktiskt njuter av stunden och fladdermössens pipande. Man bara står där, tittar, njuter och andas, känner på kvällsluften och nästan smakar på dofterna vinden för med sig. Det är nästan så man blir andlös av själva naturen och det sista solljuset.
 
 
Stunden blir magisk. Som en annan värld, utan ondska, falska människor, elakheter och måsten.
Och man tänker att stan har ingenting att komma med i jämförelse med naturen. Nånstans sitter en gök och gal, och lite längre bort betar kossorna i det daggvåta gräset.

söndag

En ganska bra dag. Blev en tur till Kristianstad, ett nytt anti-dragkoppel till ena jycken och lite färg och penslar. Här ska målas...
Och så blev det en tur till föräldrarna där vi grillade och gratulerade på deras tolvåriga bröllopsdag.
Och jag har även hittat ett nytt hem åt min fina lilla moped, där den kommer att bli mycket väl omhändertagen och dessutom få motorn totalsörvad. Denna raritet förtjänar att pysslas om och bevaras. :-)

Lördag

Alla utom en är på exakt rätt plats. Man kan inte få allt, så jag är ganska nöjd för tillfället.
Disel har fått ett nytt lila koppel, och han blev jättemallig.
Och det var ingen mening att vandra iväg till apoteket för att hämta piller, eftersom receptet hade gått ut. Duktigt irriterande, så det blir till att ringa och be om ett nytt recept på måndag. Blä, blir mycket på måndag känner jag...

Men nu är det dax att dra oss tillbaka och fortsätta lördagkvällen väl parkerad under täcket. Fast med tanke på hur varmt det är så kanske det blir på täcket istället.

RSS 2.0