nedräkning

Tisdag och onsdag kvar till födelsedag, och dagen efter så drar jag! Äntligen!!! Kan inte tiden gå lite fortare? Kan det inte bli torsdag redan imorgon? Just det ja... Leta fram passet också. Tvätta och packa. Går inte att beskriva hur skönt det ska bli. Det kommer att bli helt suveränt. Drömmer mig bort hela tiden i väntan på att det ska bli dax. Och allt är fixat med barnvakt, hundvakt, vikarie på jobbet, lägenhetsvakt och vad mer som behövs. Linus är iof lite putt över att inte få följa med, men gillar snällt Läget och tycker att jag behöver komma iväg lite. Världens bästa lillunge!

seg

Frusen, trött och väldigt seg. Det blir tända ljus, morgonrock och nålbindning en stund. Håller på med en sak bara till mig själv, och det känns ganska kul att göra något till mig själv som omväxling. Bara fyra dagar kvar! Börjar bli dags att fundera ut vad jag ska packa och leta upp passet... Längtar.

hålla kväll

Kalas avklarat. Hundarna kvällskissade, men får bli en vända till med pansarvagnen som tydligen är kass i kistan igen. Men innan det är dax tänker jag mysa ner mig i soffan framför tv:n och med nål och tråd i nävarna. Trött och ont i magen. *suck* Godnatt, folk, fä, kioskmongon, filurer och ni andra.

Blä...

Gick för att möta Linus som skulle gå hem från en kompis. Usch... Har mer ont i magen och mår illa nu. Inte bra att röra mig helt enkelt. Fan med. Blir så trött på detta. Kan det gå över snart? Och vissa frågor får aldrig svar. Men det anade jag. Lika bra det. Har inte ork att ta tag i något ikväll när jag mår så här. Är faktiskt orolig nu, för vad det kan vara. Varför det inte slutar och för vad det är som händer. Är bara att bita ihop. Det går över. Allt går över. Och det finns dom som har det värre. Så illa är det inte. Jag överlever. Men tankarna är många. Och till stor del privata. Inget man skriver ut helt offentligt. Visst känns det skönt att ventilera sig, men inte om allt med vem som helst. En del är väldigt privat. Och en del vågar jag knappt tänka på själv ens. Räknar dagarna nu. Om mindre än en vecka är det dags, och jag hoppas verkligen att jag mår lite bättre då, men det spelar ingen roll. Jag ska iväg oavsett vad. Och det ska bli så jäkla skönt. Har aldrig behövt något så mycket som jag behöver det här, och magkänslan säger att det kommer att bli bland det bästa jag gjort i hela mitt liv. Längtar som bara den. DEt kommer vara mitt vattenhål i öknen. En chans att andas lite och komma ifrån vardagen lite. Kanske skissa lite på idén och bara varva ner. Kanske till och med bli kompis med mig själv. Jag har höga förväntningar, och jag hoppas verkligen de infrias. Men det blir vad man gör det till. Kommer vara helt underbart att ingen kommer att kunna nå mig heller under tiden. Tiden kommer att stå stilla, och allt som händer undertiden kan vänta tills jag kommer hem igen. Det kan inte hända nåt som jag kan göra nåt åt ändå under tiden, så då kan allt lika bra vänta tills jag är hemma. Det blir som att försvinna från jordens yta ett tag. En tripp upp i det blå och välja att inte titta på allting ens från avstånd, utan blicka ut över helt nya vidder istället. Blir detta lika bra som jag tänkt mig så är det dags att fundera ut nästa stora äventyr i livet. Men innan nästa äventyr så får det ju bli den där solresan jag lovat att göra med världens bästa resesällskap. Det blir i och för sig också ett äventyr, bara det.

kreativiteten flödar...

När man är dålig och inte orkar  röra sig så mycket så kan man ju alltid vara lite kreativ istället. Det blev en födelsedagspresent i form av en nålbunden yllemössa. Hoppas födelsedagsgrisen blir glad.
 
 
 
 
Och så kläckte jag bästa företagsidén igår kväll. Bara så där. Plupp. Tänker inte skriva vad, ifall nån snor den, för så bra var den faktiskt. Ska kolla upp lite saker och sen får vi väl se vad som händer. Big cash att vänta om det blir mer än bara blue prints. Ja, snilleblixtarna kommer när man minst anar det. Och detta var seriöst en riktigt bra grej... Kan man ta patent på företagsideer eller det gäller bara faktiska ting och ritningar?

ajje...

Trött på detta. Det gör ont. Usch... Blir en tidig kväll och hoppas på att det gör mindre ont i magen när jag vaknar. :-(

:-/

Vissa saker går i lås medan andra saker går åt helvete. Ibland går saker väldigt fel, eller lämnar djupa inristade märken i ens själ som tar lång tid att läka. Ibland ljusnar mörkret och man ser vägen ut glimta till och allt känns betydligt lättare.
Idag är en sådan dag som ristar fåror. Trött, ont i magen, nedstämd och ännu tröttare. Vissa saker är nog helt enkelt inte meningen. Allting kändes väldigt bra fram till idag. Antar att det är mitt öde.

Det är lugnt. Jag repar mig nog från detta också. Jag överlever allt, utan att behöva lura omgivningen eller mig själv. Det är tungt. Önskar jag hade nån att prata med, men det går ändå, eftersom jag är den starkare.

Let it sink into oblivion...

Film även idag

Skulle hjälpt en kompis att bära massa grejer idag, men det verkar inte bli något av det. Så jag kollade på film med trevligt sällskap istället.
Bigfoot: The Lost Coast Tapes blev det. Faktiskt hyfsad måste jag säga. Vi tittade på varandra och flinade lite, och ställde den obligatoriska frågan Vem dör först? Och jo, vi fick rätt. Men sen var den inte riktigt given, vilket är kul. Filmer man "vet" på förhand hur de slutar är inte lika intressanta på något vis. Så har man inte något bättre för sig så kan man alltid titta på den.


Oookej...

Atlantic Rim. Trådar som inte knyts ihop. Ställer fler frågor än vad som besvaras. Blek och platt. Om man ska analysera...
 
Timeline. Yup. Me like.
 
Secretariat. En i mängden.
 
 
Två timmars promenad med hundgänget känns i kroppen minsann. Riktigt skön promenad, och riktigt skönt att komma in igen. Nu kan man snart lägga sig i sängen och titta på film med gott samvete. Och börja nålbinda ett matchande par vantar till babysockorna...

Söndag.

Hummingbird. Redemption. Bra. Rekommenderas.
 
Mer höstrusksmys med film och tända ljus och lite gottis väntar. Hösten har bara börjat!
 
Dead mine. Oväntad. Japp, och det gillade jag. 
 

äventyr

 

What...

...happens in Vegas, stays in Vegas. Bättre sent än aldrig.
 
Så var det kväll igen. Trött. Känner av förmiddagens promenad i kroppen, men det var skönt att ut och gå i skogen lite och njuta av vädret. Och så fick jag oväntat besök i eftermiddags. Trevligt.
 
Ha en bra kväll, vänner och ovänner, folk och fä och tandlösa ukulele-spelare.

Bra dag idag

Haft ganska fullt upp delvis idag. Började med att bli väckt straxt innan halv sex av sonen som hade för sig att han var tvungen att gå upp i ottan bara för de hade friluftsdag idag. Sen blev det jobb, och det var ganska skönt att lalla omkring där i lugn och ro.
 
Sen hem, och så satte jag mig och tittade på filmen Dreamcatcher. Faktiskt ganska bra, och så nålband jag ju lite under tiden också, såklart.
 
Lite annat pillande och sen blev det ännu en film, Lawless. Tog en stund att komma in i den och få något intresse för den, då den inte direkt handlade om något jag tyckte var jättespännande, men den tog sig, och jo, den var bra den med. Och mer nålbindning...
 
Så kom en kompis över och fikade lite ikväll, och det blev en del traggande. Mycket trevligt. Och mitt i alltihop får jag massa meddelanden och lyckas bli av med ett par nålbundna sockar. Riktigt najs! Dessutom blev kompisen lite nyfis på liknande sockar som present till någon. Får väl se om det blir något av det intresset... Får fråga. Kan ju göra på beställning om det önskas såklart.
 
Imorgon förmiddag blir det hundpromenad med en hundkompis, och jag antar att de håriga grabbarna blir laddade till tusen. Blir säkert en rejäl skogsrunda och möjlighet att springa lite lösa, nu när Disel har bevisat att han klarar det, och faktiskt kommer tillbaka när jag ropar efter honom och Spike.
 
Nu är jag hur trött som helst, lite frusen och allmänt seg, så det blir till att störtdyka ner under täcket och blunda. Hoppas på att jag kommer att sova gott, för på det stora hela så är jag ganska nöjd med dagen. Och så ska jag kolla hur många grabbar som ligger och sover i min säng nu. Skulle gissa på två...
 
Natti natti folk och fä.

gofika

Jaja, har inte tid att fundera på folks beteende och prioriteringar nu, för straxt blir det fikabesök. 
Både gott och trevligt. :-)
 
 

två veckor och tre dagar

Kvar till resan. Behöver jag säga att jag längtar vansinnigt mycket?

Så jäkla frustrerande att gå och vänta när jag vill iväg nuuu! :-( Helst idag. Med en gång. Jag behöver det verkligen. Komma iväg lite och få annat att tänka på och få lite lugn och ro. Ett totalt avbrott från allting. Från folks bullshit, attityder och värderingar, skitsnack och stolpskott. För att inte tala om utebliven information och osanningar.
 
Man lär sig mer om folk hela tiden, och nu vet jag ju var jag har ytterligare en person, hur den ser på mig och vilket värde som människa jag har för den. Väldigt tråkigt att det var lite lägre värde än vad jag trodde, men man kan inte hjälpa alla. Vissa vill inte bli hjälpta när det väl gäller och om de slösar bort mig som resurs tänker ju jag inte ödsla min tid mer på en sådan person. Jättetråkigt att det skulle visa sig vara så här trots allt.
 
Fan, kan inte tiden gå lite fortare???

Måndag kväll

Det kom en ny tjej och en ny hund idag på promenaden. Jättekul! Alla hundar blev som tokiga och tyckte det var lika kul som vi. Det var en väldigt söt liten sheltie. Hoppas dom kommer fler gånger.
Så har jag tittat på Cleopatra, film från 1999. Den var nästan tre timmar lång. Filmen var bra, men böckerna, som jag läste sommaren på Ryhov, var bättre. Klart det är svårt att göra spelfilm av flera tjocka böcker som handlar om så mycket. Allt kan inte tas med, sagan om ringen är ju ett bra exempel på det.

Blev en del nålbindande under filmens gång dessutom, riktigt skönt att sitta och pilla med det samtidigt. Sockarna börjar ta form. Kan nog bli färdiga imorgon.

Nu blir det till att mysa ner mig i sängen och hoppas på att få ha täcket ifred, och imorgon blir det upp med tuppen och fixa lite här hemma, och ner och handla lite så jag kan baka lite kärleksmums. Korkat namn på en kaka iof, men försvinnande god är den. Får ju celebert besök imorrn förmiddag, så då är det ju klart att man måste bjuda på nåt gott till kaffet. :-)

Natti natti folk och fä!

jaha?

Varför är min blogg så spännande idag? Och igår med för all del...
Kan ju lämna en liten uppdatering iaf.
*Det vräker ner regn.*Grannens balkong är fortfarande en djungel.*Det är hundpromenad idag.*Disels mage är bättre idag.*Isis ligger och solar under sin värmelampa.*Inga problem på jobbet idag.*Linus är med en kompis idag också.Och:*Tvättkorgen är full igen.
:-P

måndag morgon

Tänk om man slapp gå upp, och istället kunde stanna i sängen. Hade varit toppen, men det går tyvärr inte. 
 
Sov ganska bra i natt, och det var behövligt. Väldigt behövligt. Fler sådana nätter tack.
 
 
 
 
Bilder från i lördags. Och nedersta från igår.
 

Dagens fråga:

 
Och sms-trafiken funkar fortfarande inte som den ska. Mycket märkligt. Men men, folk får väl ringa om de vill ha tag på mig istället. Fast det kanske inte heller funkar. Jaja, blir väl smsbomb om dom nånsin blir levererade.

Vardagsmystik

Trevligt när det händer saker. Haha. Som idag.
Jobb, lunch på stan, tack för sällskapet by the way, hem och pyssla lite och nu är det snart dax för en tur till stan igen. Föräldramöte står på schemat.
 
Och medan jag sitter här och avnjuter en kopp té tittar jag ut genom fönstret och noterar att grannen mitt över har en djungel på balkongen. Mysigt värre! Lite avis.
Så tittar jag lite närmare och håller på att sätta téet i halsen...
Hahaha...
 
Börjar fundera på vad det kan vara för gröna växter. Änglatrumpeter, säger jag till mig själv direkt och spontant.
 
Men varför i allsindar har man hela balkongen full av änglatrumpeter? En ganska giftig växt...
 
Febril tankeverksamhet råder. Sen kommer jag på att jag hört nån stans att man kan utvinna narkotika av änglatrumpeter. Kan det vara därför balkongen svämmar över av dom? Jag menar, varför har man annars balkongen full av giftiga växter???
 
Spännande det här. Får väl hålla lite koll och se vad som händer. En vacker dag kanske polisen står här nere och växterna är borta. Så fall kan man ju gissa sig till vad det handlade om.
 
Tänk om grannarna odlar narkotika på balkongen! :-P  Ja, det här får jag allt hålla koll på. Spännande!

yes!

Ledighetsansökan blev godkänd, så nu blir det verkligen äventyr! Ska bli så jäkla kul och behövligt.
 
Och det är skönt att ha en icke allmän blogg att skriva i också, så att folk inte kan förstöra, störa eller förvränga vad som händer och fötter. Skönt att slippa bry sig om vad folk tycker och tänker. Det folk inte vet om har de heller inte ont av. Dessutom har inte hela världen med att göra vad jag och någon annan gör. Folk kan misstänka, sura och käfta bäst de vill. Inget nosigt psykfall har med detta att göra. :-D
 
Jag tror livet börjar gå på väldigt rätt håll nu, och det känns riktigt bra. Och till helgen är det Gudahagens Vikingamarknad. Förhoppningsvis blir det en tur dit även i år.

Åh!

 
 
Red roses for a blue lady
 
 
Dessutom ska jag åka bort helgen efter min födelsedag, nån som vill vara hundvakt till den store jycken, hojta till! Fredag morgon till måndag kväll, första helgen i oktober. Tack på förhand!

Bye bye bitches!

Hushållsarbete idag. Måttligt roligt, men väldigt nödvändigt.

Massa förvirrade tankar, förkylning och magont som ett brev på posten.

Och troligtvis beslutat mig för att lägga den här bloggen på is lite grann, eller inte ha den så väldigt aktiv iallafall. Får se vad jag gör med den senare. Kanske lusten att skriva i den återvänder igen.

Tills dess så är det andra forum som gäller. Facebook är ett av dem. C ya there!
Och har ni nu inte min fb och ändå vill fortsätta följa mig, skicka ett mess, kommentar eller vad som helst så löser vi troligen det hela på allra bästaste vis.

So long!