Lördag

Äventyr idag var det ja. Riktigt trevligt, och väldans tur med vädret, för när det regnade så befann vi oss i skogen, där träden tog emot den värsta blötan.
 
Först blev det en tur till Mölleröd och titta på militärhistoria, militära fordon och stridsuppvisning mellan Tyskland och de allierade ifrån WW2, och sen blev det en tur i skogen och plocka björnbär. Hittade en hel del med stora mogna kolsvarta bär som smakade alldeles underbart. De ligger i frysen nu för att få den där slutgiltiga touchen av frost som gör dom så oemotståndliga, och senare blir det björnbärspaj av dom.
 
 
 
 
Och två rejäla motorer drogs igång inför publik också. Den första, ifrån en 303a, var inte allt för mycket att hetsa upp sig för, men när den stora motorn med tolv gigantiska pipor ifrån en stridsvagn drogs igång och varvades lite får jag erkänna att jag fick gåshud och bara njöt av ljudet. Stornjöt. Fem meter ifrån den, utan hörselskydd. Underbart. Blundade till och med för att kunna känna ljudet ännu mer. Ja, kalla mig töntig, men vi alla går igång på olika saker, och jag bara älskar ljudet av stora stridsvagnsmotorer. Kan fortfarande känna vibrationerna i kroppen om jag blundar och tänker tillbaka.
 
Träffade även en gammal vän därute. En vän som jag inte sett på alldeles för länge och vi sa att det är dags att ta upp kontakten igen eftersom vi saknar varandra. Ska se till att höra av mig nån dag, och kanske hälsa på. Det vore trevligt. Eller så går vi ut och fikar eller nåt.
 
Nu ropar sängen på mig. Ett sista bloss bara innan det är dags att krypa ner under täcket. Inte behöver jag frysa heller för mina duktiga grabbar har värmt upp znarkofagen eftersom de har legat där och trynat en stund redan. Men är man trött så är man, och orka hålla sig vaken i onödan när man kan ramla ner i sängen och sova... Jag håller med. Helt klart.

spännande dag...

Oliiiidligt spännande... Eller nåt.
Brottas med med min never ending to-do-list. Funderar på om jag har tillräckligt med proppar hemma för att våga starta dammsugaren... 
 
Jaja... I-landsproblem, jag vet. :-P
 
Diskberget är omhändertaget.
Tvättmaskinen satt i arbete.
Blommorna vattnade.
Hundpromenad avklarad.
Hallen undanplockad.
Kattlådan rensad.
Kärleksmums under bakning.
Dasset städat.
 
Snart blir det soffmys med film och popcorn och sen lite sömn föratt inte vara värsta trötta ufot imorgon, då det är dax för lite äventyr i det gröna. :-D Och hundarna får allt ta och stanna hemma imorgon. Lugnast så. 
 
Och DÄR levererades dagens asgarv också. 23.10 noterat klockslag. Tackar. Ett gott skratt förlänger livet. Nu kan jag sova gott i natt med.
 
Natti natti!

torsdag

Vad ska man säga? Haft en trevlig dag, och framför allt kväll. Känns som att stjärnorna lyser på mig. Eller nattlysande moln iaf.
 
Blondes do have more fun. I think. :-D
 
 
 
 

nya inköp

Handlade lite nödvändiga prylar igår. Gympaskor till sonen, omslagspapper till sonens skolböcker, ny datormus och så blev det en vända in till New Yorker. Gillar deras kläder...
 
 

Fredag

Fredag igen. Inte klokt vad tiden går...
Sonen hade med en massa böcker från skolan som ska kläs, så det lär vi få sysselsätta oss med i helgen. Liten förkyld tröttnos som kom hem från skolan idag, och nu sover han sött. Blev en sen kväll hos en kompis ikväll, så både unge och hundar är trötta. Inte för att det gör mig något att de är trötta dock... Haha. Och det var en trevlig kväll. Inte fel alls.
 
 

Torsdag

Spännande dag idag. Sonen kommer hem från skolan och är ännu mer förkyld än han var innan. Tur det bara är en dag kvar denna veckan, så det får han allt se till att klara. Lite hostmedusin innan läggdax dessutom, så får vi se vad det blir av det imorgon.
 
Så blev det en promenad i skogen idag igen med Steffi och tillhörande husse. Så jäkla skön promenad! Alla tre hundarna fick springa lösa nästan hela promenaden, på över en timme. Inte ens Disel sprang bort, inget bråk och det var så kul att se både Disel och Steffi lösa och lyckliga. De behöver socialisera sig med andra hundar båda två, och får inte gå lösa hur som helst heller. Spike hade jag inte ens med nåt koppel till, räknade kallt med att han skulle hålla sig i skinnet, vilket han också gjorde. Min underbara lilla schnauzer!
 
 
 
Sen blev det iväg till MC-träff och titta på massa massa motorcyklar. En del jättefina, en del överbyggda, en del mindre fina. Och en del man knappt ens skulle vilja ha kört ens om man fick betalt för det. Mest var det Harley Davidsson, men en eller två Ducati såg jag faktiskt, sen var resten i stort sett Kawasaki, Suzuki, Honda och BMW.
 
 
Fick inte fångat på bild hur många motorsyklar det var, men det var mycket mer än vad som syns på bilderna. Väldigt mycket mer... Och det var riktigt trevligt att gå och titta.
 
Och så fick jag besked om att fredagens planer inte blir av, så det blir till att hitta på något annat istället. Soffmys antagligen, om Linus är dålig. Vi får se vad som händer helt enkelt.

sötnöt

Japp, Lilla valpisen växer som ogräs! 
 
 
 

igelkott

 

tisdag

Första skoldagen verkar ha avlöpt bra för min underbara parvel. Och det bästa av allt var att han inte hade några läxor tyckte han.
 
Dagen avlöpte dock inte helt enligt planerna och ett samtal nu ikväll bekräftade vissa misstankar jag haft under dagen. Känns inget vidare faktiskt. Hade önskat att jag fick veta tidigare, och inte så här i efterhand, men folk kanske inte ville oroa mig i onödan, vad vet jag? Hade jag inte haft förmågan att känna på mig saker hade jag fortfarande inte vetat.
 
Önskar ibland att jag inte kunde känna på mig saker, livet hade nog blivit enklare då. Nåväl, nu är det som det är, oavsett vad jag tycker om saken. :-(
 
Fick handlat hundmat idag iaf. Tur det, annars hade jyckarna fått äta kattmat. Inte för att de hade misstyckt till det, men ändå...
 
Imorgon blir en tidig morgon, för jag har råkat dubbelboka mig på både jobb och akupunktur, så för att hinna med allt blir det till att kliva ur sängen fy svinskit tidigt. Jag som avskyr att lämna sängen...  Inget att göra åt. Bara till att låssas vara pigg, glad och utvilad. Och hoppas att jag slipper mardrömmar i natt igen. Blev iaf inte skräckslagen, men obehaget var ganska stort. 
 
Och så är fredag kväll uppbokad. Ska iväg och grilla. Ska bli trevligt. Funderade lite löst på utgång i Kristianstad på fredag, men grilla låter mycket bättre. Särskilt med folk jag inte umgåtts så mycket med på sistone.
 
Naughty night, bitches!
 
Avslutar dagen lite bättre Tack och lov. Det behövde jag. Aldrig fel att prata lite med nån som bryr sig. Tack och kram på dig!

måndag

Veckorna går för snabbt. Imorgon börjar min lille plutt i fjärde klass. Mellanstadiet alltså. Jisses!
Snart dax att skaffa en kotte till om det ska bli några fler, innan åldersskillnaden blir allt för jättestor. Är ju inte så käckt att hinna bli pensionär innan alla ungar tagit studenten. Stackars unge så fall.
 
Har jobbat klart på jobbet för idag, men så dök det upp lite extra jobb jag får ta itu med under eftermiddagen. Det hinns inte med imorgon, då det ska firas födelsedag. 
 
Ikväll är det som vanligt promenad med ljungdalas hundar, och jag hoppas att fler dyker upp än sist. Det är himla trevligt att samlas och gå ihop. Inte bara bra för hundarna, utan även för oss med två ben. Får se om det blir hem och dricka kaffe hos nån efteråt. Hade varit trevligt det också. 
 
Och så måste jag ta mig i kragen och sticka ut och plocka björnbär snart... Innan de tar slut. Men det blir inte idag inte. 
 
Har bestämt mig angående onsdagarna också. Jag gör det. Jag går dit och går med. Och hoppas att det är trevligt folk där. Ett par stycken känner jag ju redan. 
 
Nä, dax att sätta fart igen. Går inte för sig att bränna dagsljus i onödan.

okej...

Där blev kvällen genast lite bättre. Me like...
 
Godnatt, folk och fä!

två stiliga grabbar

 

grilla

Det här blir gott. Och så blir det hallon/blåbärspaj sen också. Ännu godare det. Får se om det blir fler bilder här eller bara på Facebook. Bloggen strular när man lägger in bilder från mobilen, och det är en aning störigt...
Förresten, jag har kört tvåhjulig brum-brum idag. :-D Inte åkt, utan kört.

fredagkväll

En snus och tre cig på hela kvällen. Feels good.
Lite feel good känsla här i sängen också faktiskt. Jag och fyra trötta grabbar. Sämre kunde man ha det.
 
Fick dessutom en fantastiskt suverän överraskning med posten idag, och benen blev som gelé när jag öppnat. Me like! Very much.
 
En hyfsat bra dag faktiskt. Vore dumt att klaga känner jag.
 
Funderar mer och mer på onsdagarna också. Det hade varit himla mysigt med lite verkstad, olja och gigantiska motorer, och eftersom jag råkar veta att ett visst fordon på 45 ton står i verkstan för tillfället kliar det lite i fingrarna. Får fundera lite till, och kanske hälsa på och kolla läget på onsdag. Jag vill, men vet inte om jag vågar. Tänk om gubbarna skrattar åt mig! Får se hur jag gör...
 
Nu blir det nedsläckning här. Måste va lite pigg i helgen, både lör och sön bokade. Igen. Känns bra. Gonatti, folk och fä.

torsdag

Hänt idag? Tja. .
Varit på militärmuseet och fått guidad tur av en vän. Så var vi på cirkus nu ikväll. Väldigt liten cirkus och de enda djuren var sex små ponnyer. Var dock imponerad ändå, eftersom det var barn med som artister, och de var grymt duktiga. Men växer man upp i en cirkusfamilj är det kanske inte så konstigt om det ligger i blodet.
 
Nu blir det käk och sen blir det sova. Trött, seg och inte på topp alls. 
 
Godnatt!

onsdag

Då var man klar med dagens jobb, och varit på möte också. Det gick bra och jag fick lite positiv feedback. Jag gör helt rätt. Så det så. Nån som inte håller med kan kyssa mig i baken.
 
Snart hemma och då blir det lite tvätt som ska fixas, och så ska jag fila lite på mitt cv och skicka iväg ett par spontanansökningar, så det blir gjort. Sen får vi se vad som händer mer idag.

Tisdag och regnigt värre

Jävla skitväder idag. Kallt, blåsigt, regnigt, åskigt och lite sol nån gång ibland. Så det har fått bli en pysseldag istället. Diskat och städat lite grann, men det behövs lite mera städning och sortering av grejor känner jag. Dax att rensa ut bland skräpet nu. Varför samlar man på sig så mycket skit? Till och med sonen har rensat lite bland sina grejer, även om det inte blev så mycket mer än en kasse han kunde rensa ut idag. Men mer kommer.
 
Så blev det äntligen uppehåll och vi vågade oss på att ta en skogspromenad med jyckarna. Givetvis öppnar sig himlen och vattnet bara stiger och stiger på vägarna. Hinner inte rinna undan. Så blöt in på bara skinnet och med några mycket ynkliga hundar simmade vi hemåt. Nästan iallafall. In, byta kläder och skor, lämna hundarna och iväg till en kompis för en stor kopp te att värma upp oss med.
 
Vad vi kom på idag är att det luktar faktiskt väldigt gott i skogen när det regnar, björnbären är klara att plockas, och fy fan vad man känner sig duktig när man kommer in igen efter en promenad i busväder. Riktigt skönt att krypa ner i soffan med en kopp te och snacka lite skit.
 
Hinner knappt komma hem förrän en annan kompis hör av sig och behöver terapisamtal för att han är ledsen. Ibland undrar jag om folk är ute efter vänskap eller en terapeut. Men det är bara att bita sig i tungan och hjälpa den stackaren få ordning och reda på tankarna och argumenten. Vi har nu kommit fram till att svenska tjejer är skit, och att engelskor och danskor är bättre. Så det blir nog bra detta med om en stund. Är väl bra man kan vara någon till lite hjälp i alla fall.
 
Imorgon blir det jobb och möte, och lite annat att pilla med, och förhoppningsvis en raid ut i naturen och plocka lite björnbär. Är väldigt sugen på paj med vaniljsås...

Måndag igen ja

Och som vanligt var det måndagspromenad med hundgänget. Var inget jättestort deltagarantal idag, men vädret kanske gjorde sitt. Det såg inte så lovande ut med mörka moln och kall vind. Får hoppas på fler deltagare nästa gång.
 
Hänt mer idag då? Tja, sonen var iväg hos en kompis och lekte, och då tog jag tillfället i akt att hälsa på en av mina kompisar och dricka lite kaffe i lugn och ro. Skönt med folk man alltid hittar något att prata om, och där man inte alltid nödvändigtvis måste prata om sig själva, utan hittar nåt annat ämne istället. Mycket trevligt.
 
Nycklar till ett visst hus har hämtats idag också, och jag blev löjligt glad när jag läste det. Så glad för deras skull, och det ska bli toppen att åka dit och hälsa på. Längtar... Känns faktiskt bra att kunna vara glad för någon annans skull.
 
Och så är jag lite missnöjd med att folk har så svårt att betala det dom är skyldiga. Hur svårt ska det vara när det inte är så stora summor det handlar om? *morr*

helgen

Blev en trevlig helg. Rally i fredags kväll och en längre vandring i jättehärlig natur. Sen till Vinslöv och Kristianstad för att hämta barn och hundar. Känns på flera sätt som att sommaren är slut nu tyvärr. Det gillar jag inte mycket alls.
Nä, hoppas verkligen att solen och värmen kommer tillbaka igen. Har inte lust med en lång, dyster och tråkig höst.
 
 
Och så muppar sig uppladdningen av bilder, så det får räcka med en bild. Orkar inte kladda med det.

nu då?

Solen skiner i Kristianstad också märker jag. Barn- och hundfri! Woohoo!!! Minns knappt när det hände senast.
 
 

...

The house of thousand corpses...
 

vad i hela...

Undrar verkligen vad det är för fel på folk. Mörkrädd är bara förnamnet.

Vet inte ens vad jag säga... Saknar ord. Och blir så trött på detta..

Näe alltså. Kan man kliva av den här planeten och slippa allting?Snälla, säg att man kan det..

ajje

Pajat knät igen. Tjockt, trögt och fyllt med vätska. Har ingen aning om vad jag gjort denna gången. Spännande liv man lever. Det satte så klart stopp för dagens planerade aktiviteter men imorgon får knäet vackert stå ut med lite strövtåg innan det blir en tur till sjukhuset igen.
 
Ikväll blir det godis och film. Det är perfekt att kunna äta vad man vill utan att behöva tänka på vikten. Inte alla förunnat att kunna det.  vet inte vilken film det blir än, men skräckfilm av något slag lär det vara. Finns ett antal att välja på. lika bra att passa på när man ändå befinner ute i ingenstans med höga träd, mörker och enslighet. 

jisses!

Någn har problem. Tycker det är ett riktigt sjukt och destruktivt beteende. Kan ju knappast vara ungens bästa heller. 
 
Är allvarligt oroad över personens psykiska status faktiskt. Följa efter folk ner på kontinenten, bli ombedd att sluta och lägga av, och ändå inte sluta terrorisera folk. Det är sjukt. Personen behöver nog hjälp. Mycket hjälp. 

torsdag

Blandat väder igår. Funderade på en båttur, men sen fick det bli en tur till sjukhuset och efter det kändes det som en bra idé att röra lite på oss, så det blev en promenad bland tätt buskage, sumphål och hör och häpna, svamp! Det var gott minsann, och lite kul att vandra igenom denna totalt igenväxta djungel av vass och olika sorters jättehögt gräs.
 
Idag blir det ett biobesök och så är det dags att ta oss hemåt igen. Har ingen större lust att komma hem men det är väl ett måste skulle jag tro. Jaja... Får hitta på nåt kul snart igen.
En tur eller två till Danmark, mera Malmö och lite Söderåsen är vad jag skulle vilja göra iaf. Får se vad det blir av det. Beror på plånboken. Det är alldeles för lätt att göra av med pengar när man är iväg, även om man inte köper nåt krafs alls.
 
Cig, mat, bio. Yup.

RSS 2.0