Tisdag

Den här dagen har gått i slöhetens tecken. Inte haft ork eller motivation att göra något vettigt, som det har känts i alla fall. Sen att det har blivit lite gjort ändå är en annan sak. Man har ju sina krav på sig själv, och vet hur pass man kan prestera, och hålle rman inte den nivån så känns det slappt. Även om andra uppfattar en som jävligt ambitiös.
Har sökt ett jobb. Hittade ett jobb till jag tänker söka, men behöver fixa lite referenser först, och fundera ut löneanspråk och andra otrevligheter.
Var på ett föredrag på eftermiddagen om hur fackförbunden fungerar och dess historia, samt vad de gör och varför man bör vara med. Höll på att krevera. Har ju hört allt detta innan, vet vad det handlar om och har min egen uppfattning. När sedan facken inte har hand om a-kassorna längre så känns det ännu mer omotiverat att gå med bara för att vara solidarisk och betala pengar. Men det är mina åsikter, vilket jag höll inne med. Fick hålla koll på de andra i gruppen eftersom våran lärare inte kunde vara med då han dubbelbokat sig, och jag fick ansvaret att se till att det hölls igång en siskussion och att de andra gjorde vad de skulle. Men vill folk inte prata så är det svårt att få dom delaktiga. Var grymt irriterad ett tag där, trött, röksugen och det kröp i hela kroppen.

Bara för att jag ser till att göra det som behövs göras, och har ställt upp och hjälpt dom andra med olika småsaker, och påmint om att raster och annat är slut, så måste jag helt plötsligt vara nån slags ledare för gruppen. Idag var inte en bra dag för att vara ledare.

Efter att jag kommit hem drog Linus iväg till Hästveda för att bada och fiska, men jag orkade bara inte följa med. Kände mig verkligen trött och gnällig där en stund. Var skönt att bara sitta hemma i lugn och ro utan att göra ett dugg.

Så jag har varit ganska off hela dagen...

Imorgon blir det lite andra måsten. Har lovat sonen ett besök på Nisses för att handla lite, och det ska vi ta efter jobbet. Sen på vägen hem blir det inom Cheapy eller nåt liknande för att skaffa en mollijox för att kunna koppla vattenslangen till kranen, annars blir det svårt att tvätta...

Annat som hänt idag är att elen är fixad. Jag har fungerande eluttag i taket igen. Hallen blev väldigt ljus, kan jag säga... haha. Ovan känsla, levt i mörker i ett och ett halvt år nu ju. Det roligaste var att jag hade sagt att jo, det var bara för vaktisarna att gå in, men att vara medvetna om att det fanns hundar hemma.
De hade gått in, och Spike, lille dvärgschnauzern hade morrat vansinnigt på dom och tyckt att de inte hörde hemma här. Den store lunsen hade inte gjort ett dugg eller brytt sig nämnvärt.

Vilka vakthundar man har va! Bara inte det kommer ut till allt och alla som ränner i trapphuset. Fast vaktmästarna lär ju knappast prata runt o det, och nu har de träffat hundarna lite mer, och insett hur farliga de inte är. Så då kanske jag slipper rekommendationer om att avyttra kamphunden, vilket jag har hört att andra här har fått göra. Nä, ska inte hhamna där. Mina hundar uppträder inte aggressivt, och går alltid kopplade (inte alltid den lille, men han kommer oftast på inkallning). Så det är nog ingen fara...

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på film innan det är dags att sova lite.

*over and out*

Sovdags!

Vandrar in i sovrummet för att kolla till hundarna. Spike ligger duktigt och myser i korgen...


Men Disel lyser med sin frånvaro...Hittar honom dock invirad i täcket... Skrälle!

Ännu en måndag

Måndag, måndag, måndag... Var försvinner tiden?
Hade Linus barnkalas i helgen, i lördags för att vara exakt. Så vi bakade, fixade tårta, kladdkaka och muffins och grejer. Gott gott, och med bra hjälp av lillebrorsan. Efterkalaset stack han hemåt igen och tog med sig Spike som då fick en minisemester ute i Vinslöv.

Söndagen var lugn, jobbade lite på eftermiddagen och hade filmkväll på kvällen. Disel funderade över var Spike hade försvunnit och var lite övergiven, inte helt glad och ännu mer kontaktsökande än vanligt.

Idag var det tillbaka till ordinarie sysselsättning, sökte fem jobb som jag inte är kvalificerad för och sen skulle vi hämta tvättmaskin. Intressant företag det, men det gick bra. Nu ska jag bara skaffa fram en liten tätning till uttagsdosan, så kan jag koppla in den sen. Hur svårt kan det vara? Kanske skaffa ett duschdraperi till så att maskinen inte blir dyblöt när man duschar.
Ringa vaktis och påpeka elfelen här i lägenheten kanske också borde göras, för jag är uppriktigt trött på att inte uttagen fungerar i hallen och vardagsrummet. Intressant att jag har bott här i ett och ett halvt år utan att orka ta tag i det... Men är man ljusskygg så är man... :P

Fick även med mig Spike hem idag, så nu är vi alla samlade igen. Skönt... Disel har varit hos T idag, eftersom jag int evarit hemma på hela dagen, och det första han hade gjort var visst att rulla sig i nåt bajs så hon var tvungen att tvätta av hundskrället. Skithund!!! Usch! Men annars hade det gått bra med allting, och när hunden var på väg hem och in i trapphuset var han mycket lycklig. Drog och slet hela vägen upp och var totalt hajpad över att vara hemma igen. Haha.. Skönt att han visar glädje över att komma hem, och att han vet att han hör hemma här nu.
Spike blev dock mindre glad, han trivs ju bäst i Vinslöv, hos mina föräldrar. Vill inte bli av med Spike, så missförstå inte, men om de hade velat ha honom så hade de nog fått ta honom faktiskt. Han har det bättre där, utan alla trappor och med tomten att vara ute på när han vill. Men det är senare problem.

Har fixat över utvalda bilder till ett minneskort och ska plugga in det i den digitala fotoramen också. Kan vara kul att ha den igång igen, men upptäckte tyvärr att det verkar ha blivit en skada på skärmen. :-( Konstigt. Men den tålde kanske inte att bara ligga i en låda i bokhyllan, utan mår bäst av att användas. Inte vet jag, får väl stå ut med lite ränder på skärmen.

Nu blir det te och mackor, för jag fryser som bara den. Kan inte värmen komma snart???

*over and out*

Tiden går...

Gått en vecka sedan jag skrev sist, men tiden går fort när man har roligt. Eller iaf mycket att göra. Bror har tagit studenten, Linus har fyllt år, det har varit kalas i dagarna fyra och Linus har fått en lillasyster. Fast lillasystern är vi inte underrättade om ännu. Eller rättare sagt, Linus har inte fått någon information om detta ifrån sin far. Förstår att det är omvälvande att få tillökning i familjen, och det är klart lätt att glömma bort att berätta sånt för redan födda barn. Det är ju så mycket nytt att tänka på.

Veckan som varit var både lugn, stressig, sjuk, ledig, kalasig och... Tja, innehöll väl lite av allting.
Torsdagen firades Linus hos T och P.
Fredagen var själva födelsedagen, brorsans student och skolavslutningen. Mycket på en gång... Regnet öste ner och det blev inget åkande på stan. Tog oss vidare till Vinslöv och firade där. Både födelsedagsbarn och student.
Lördagen blev kalas för närmast sörjande här hemma hos oss.
Söndagen blev kalas hos en av Linus kompisar som också fyllt år.
Måndagen var tillbaka på kursen igen och fick sluta tidigt. Resulterade i en jättepromenad på ett par timmar, hem, fixa käk och iväg till hundhägnet på Hovdala. Träffade två andra hundar där med. Var duktigt trött på kvällen.
Var i hägnet för ett par dagar sedan också, träffade en annan hund då och två trevliga grabbar. Himla kul att vara där och träffa folk. Nyttigt för hundarna dessutom att få gå lösa i detta stora hägn. De ser knappt gränserna och det är fyllt med gräs. Mer som en stor slagen äng istället för en liten rastgård. Det gillar vi. Synd man behöver bil för att ta sig dit bara.

Idag var det kursen igen. Föreläsning på förmiddagen och mindfulness på eftermiddagen. Vi fick testa detta också. Var tänkt som avslappning tror jag, men jag blev sjukt stressad av det hela. Sen hade jag problem med att komma upp igen efteråt. Inte nyttigt att ligga på rygg på golvet så länge. Fick vända på mig med lite gnissel och morranden, och sedan häva mig upp med rak rygg och bara armstyrka. Dum rygg. Kan man reklamera den?

Givetvis har jag lite störobjekt eller saker jag stör mig på idag också.

1. Folk som inte kan prata tillräckligt högt, så att man hör vad de säger.
2. Behöver jag säga mer än "omplaceringar"?
3. Att folk förutsätter en massa grejer.
4. Inställningen till djurs kroppsdelar
5. Pojke/flicka. Vad jag vet heter det hane eller tik. I de här fallen. Säg/skriv det då.

Det där med att förutsätta saker kanske kräver en förklaring. Fick frågan om hunden var blandras eller pitbull. Svarade inget av det, han är skk-reggad amstaff. VARFÖR måste det vara en pitbull? Eller ens blandras? Sen frågade personen om jag inte var rädd att ta en sån hund. Varför skulle jag vara det? Den var uppvuxen i familjemiljö, var inte hotfull och är väl socialiserad. Så varför vara rädd? Är jag rädd för jag bara över min rädsla på hunden som agerar därefter och kan bli jobbigare att hantera.

Angående djurs kroppsdelar så kom samtalet ihop med en annan person in på hundars könsorgan. Hon hade lagt märke till att hennes egen hanhund hade vitt sekret och att min hanhund har det. Hon frågade varför. Inte vet jag, men det kan man inte säga. Man får ju komma på något som låter vettigt. Dessutom är det inte orimligt att anta att det kanske är lite baciller på fel plats så fall och att det kan behövas en rengöring. Så jag vände upp och ner på hunden för att kolla in hur pass det var, klämde och kände lite. Tydligen var det jäääätteäckligt, och hur vågade jag röra där vid...? Usch, dubbelusch! Hon till och med vände sig om. Hennes hund hade jättemycket, sa hon. Hon trodde det var sperma.
Det tror inte jag.
Sa att jag antog det var lite baciller som kommit in där och att det bara var att tvätta rent med nåt bakteriedödande medel. Men nej, usch,  det kunde hon inte tänka sig. Hunden slickade ju sig och höll sig ren, så varför skulle hon göra det åt honom?
Tja, kanske för att hunden inte klarar av att hålla sig tillräckligt ren?

Kanske inte ska ha en hanhund om man inte är beredd på att det kan behövas tvättas lite här och där ibland.
Det fick vi ju göra med hästarna också. Hålla rent i skapet på dom, vare sig det var handjur eller hondjur. (hingst, valack eller sto). Inte direkt så spännande eller sexuellt upphetsande, utan bara en del av den omvårdnaden ett tamdjur behöver.
Blir trött...

Vill heller inte läsa om en liten flikka som söker nytt hem, är så söt så söt, eller allra helst "jag är en flicka/flikka som juh vill komma till ett nytt hem där jag kan..."
Det heter TIK OMPLACERAS PGA... Det var det där med att vara seriös i sin annonsering. *dubbelsuck* Juh? Hör inte hemma i en annons. Det heter "ju", och hör knappt hemma i en annons det heller.

Har nog kräkt av mig lite nu...

*over and out*

Måndag

Hej igen!
Måndag idag. Ny vecka. Tack och lov. Förra veckan var bara kräkmedel i stort sett. Helgen var ännu värre. Fick en släng av magont i fredags, och låg och vred mig och gnydde som jag vet inte vad, med helvetets alla plågor. När man har så ont att man kräks av smärtan så är det inte helt bra faktiskt. Men strunt samma, det är bättre nu. Tyvärr förstörde detta lite av helgens inplanerade grejer. Ingen byamarknad blev det heller, då sonen stack på kalas hos en klasskompis, utklädd till spöke. Samma spökdräkt vi gjorde till Halloween's trick & treat. Super att kunna använda den igen.

Får tacka er två som var oerhört snälla och underbara att komma och hjälpa mig med hundarna i fredags och med hundar och ärenden i lördags. Tack så otroligt mycket! Kan jag återgälda det, bara säg till! <3

Igår kväll blev det filmmys, vilket inte var dumt alls. I morse fick jag oväntat besök av någon som aldrig brukar höra av sig först utan bara dyka upp. Trevligt med besök, men kära du, ibland har jag ett liv också, så SMS är bra.  ;-)

Eftermiddagen spenderades på kurs. Hade nog blivit lite långtråkigt och skinntorrt om den timida och snälla versionen av mig hade vunnit. Så blev inte fallet, utan det blev den som ifrågasätter, påpekar, argumeterar och diskuterar och alltid har något att säga om det mesta. Får se vad som händer imorgon... Börjar redan halv nio där ute, så det får bli en tidig morgon ifall hundarna ska få sitt innan jag sticker.
Jag som avskyr att behöva vakna av väckarklockor, eller lämna sängen över huvudtaget. Ja det löser sig...

Ikväll blev det en långpromenad med T och deras hundar. Trevligt. Övade mycket på lydnad och koppelvett, och eftersom jyckarna hade en del energi att göra av med så var det riktigt bra att göra detta. Var två mycket trötta hundar som krälade uppför trappan sen. Men det är bra, det går framåt. Målet är att båda två ska kunna gå lösa bredvid mig till och från stan. Helst en på varje sida, men får öva individuellt med biffen ett tag. Och man ska skynda långsamt. Det får ta den tid det tar, för jag har inga betänkligheter på om det går eller inte. Klart det går!

Till er som saknar Disel så har jag lite bilder idag. Måste verkligen bli bättre på att ta bilder på lilla Spike också, känns nästan som om han blir bortglömd när det gäller fotandet... Fy på mig.

Trött hund efter promenad och lek i hundrastgården på Hovdala


Mästerfotografen Linus. Tänk er känslan när man vaknar till och tycker det känns ganska trevligt, för att ett par ögonblick senare inse att det bara var jycken...? Smygfotografen Linus var i farten och tog massa kort.


Morgonmys. Resterande två pälsdjur, Spike och Virus, fanns också med, men straxt utanför bildfånget.


Börjar bli på godare tass med varandra, och busar runt ganska rejält. Kul för dom båda eftersom Farbror Schnauzer inte är så busig. Här var det tassfäktning, båda höll på att fäktas med framtassarna mot varandra. Med indragna klor, kanske jag ska tillägga...

*over and out*

RSS 2.0