Funderingar och magic moments

Livet kan vara underbart. Eller vackert. Eller fruktansvärt. Ensamt. Kärleksfullt. Vad som helst. Livet kan delas upp i olika bitar. Allt från år till sekunder, händelser, minnen, tankar, fantasier, farhågor, rädslor, känslor, blickar och uttryck.
 
Vissa ögonblick stannar kvar längre i våra minnen än andra ögonblick. Vissa stunder vill vi bara glömma, förtränga, sudda ut. Vissa stunder plockar vi fram ur minnet som en godisbit när vi blir sugna på något gott.
 
Vi har även stunder, minnen om man så vill, som ingenting någonsin kan besudla. Små magic moments som är beständiga mot allting annat, oavsett vad. Oftast är dessa magic moments  något som gör oss glada eller ger oss en speciell känsla. Av exempelvis upprymdhet, stolthet, mod, glädje eller vad man vill nu vill. Det kan vara vackra stunder, roliga stunder, gripande stunder, det kan till och med vara sorgliga stunder. Man kan hämta kraft ur väldigt många olika saker, både positivt och negativt. En negativ kraftkälla behöver inte nödvändigtvis generera negativ energi, utan vi kan faktiskt vända på steken och få något positivt ur det negativa.
 
Ett sådant här magic moment kan involvera en annan person. Det kan vara en vacker situation, som utan för den sakens skull behöver vara nämnvärt bildskön. Skönheten ligger innanför ramen för tavlan, men inte i detaljerna, färgerna eller penseldragen.
 
Jag har några sådana här magic moments. Några olika. Och det jag tänker på just nu, det som dök upp i huvudet först, är en väldigt vacker situation. En oförställd situation, där det inte finns något annat än sanning och enkelhet. Det finns frid men paradoxalt nog även frustration. Det finns skönhet i det enkla, oförställda, och ingenting kan förmörka detta. Ingenting. Det är en situation som berör mig, och som jag vill se och uppleva igen och igen och igen, bara för att kunna njuta av skönheten, ärligheten och glädjen i att se detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0