Dagens första irritationsmoment

Upp tidigt, ingen höjdare, sov som som en kamel på extasy i natt. Sömnen ville inte riktigt infinna sig som jag ville. Så till följd av det var jag mer än lovligt trött när det var dags att gå upp. Jaja,s å långt allt väl.

Sen skulle vi cykla till skolan. Så har sonens sandaler försvunnit, och inte hittar han sin väska heller. Efter lite letande och ilskna suckar hittas både sandaler och skolväska i köket. *skakar på huvudet*

Vi cyklar iväg. Jag har ju en villig draghund med mig och det går ganska fort. Längre fram på CYKELVÄGEN går några tjejer på väg till sin skola. I bredd. Flytta sig ur vägen? Nej...  Tills dom fattade att jag hade hund med mig. Men inte heller då flyttar dom sig utan ska tvunget gå i bredd. SAMTIDIGT som deras kroppsspråk talar tydligt om att hundar är det äckligaste som finns på denna jord och borde inte få tillåtas springa på cykelvägar de ska promenera på. De såg faktiskt ut som om det skulle regna blod över dom vilken sekund som helst, samtidigt som de vadade fram i ett hav av spindlar... Bara för en enda hund.

Dessa kulturella skillnader igen. Vi har inga vildhundar i Sverige, vi vaccinerar hundarna och de har heller inga läskiga smittsamma sjukdomar. Och de flesta svenska hundarna är faktiskt väldigt trevliga och socialiserade, dvs inget att vara rädd för. De ska vara en del av samhället, inte bara något äckligt som springer runt, välter soptunnor och sprider sjukdomar. Kanske dags att inse vilket land man befinner sig i, hur det funkar här och att man som förälder inte ska föra allt man vet vidare till sina barn? Saker är faktiskt lite olika från land till land, det GÅR INTE att köra samma rejs som om man vore kvar i det som är känt och tryggt. Dessutom skapade Gud/Allah/Jahve hunden också, så det vore synnerligen osannolikt om man inte kom till paradiset bara för att man blev vidrörd av en hund. Samma sak med grisar. Inget konstigt där. Och nånstans i nån helig text står det dessutom att kristna inte får äta hare och nåt mer djur. Nån som hört det, och ännu roligare, efterlever det? Nä, just det. Tiderna förändras.

Blir så trött. Sen hörde jag några ilskna kommentarer innan jag cyklade vidare. Att jag kunde ha flyttat mig lite. Joho då, det kunde jag. Kunde hållt åt mig om de inte hade gått i bredd och upptagit nästan hela cykelvägen. Hade de tagit hänsyn hade jag också tagit hänsyn.

Men det gjorde de inte så jag fick passera så gott det gick. Och så detta spe för att jag hade hund med mig. Som jag tidigare funderat över, hade det varit en kamel som sprungit kopplad brevid cykeln hade de flyttat sig, inte blivit rädda och till och med kunnat tänka sig att klappa den. Så som vanligt folk gör med hundar.

Denna fina skylt sitter på min ytterdörr. Med bild på min hund dessutom.




Fast en sådan skylt hade varit lite rolig också faktiskt. Man kanske skulle... Hm... Lockande...

Måste tillågga att jag är darwinist. Världen skapades inte på 7 symboliska dagar av en högre makt. Allt började i de stora urhaven, i form av aminosyror som blev bakterier och sedermera blev dinosaurier, felande länkar och människor. Fast människan är nog den felande länken här i världen. Mer om det i ett annat inlägg en annan gång...

 

*over and out*



Hårvårdsprodukter på nätet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0