Lathet och så vidare...


Ja, varför nu detta då?

Jo, jag kollade runt och läste lite här och lite där, och så slog det mig att det är mycket som folk helt enkelt inte orkar göra, även om det är inplanerat sedan en tid tillbaka. Nej, de är trötta, orkar inte, det har varit så mycket annat.

Det mest intressanta är att personerna jag refererar detta till inte ens arbetar heltid. Ett av fallen gällde en biopremiär på kvällen som personen var för trött för att gå på. Vad hade personen gjort tidigare på dagen? Ja, inte något hysteriskt ansträngande iaf. Personen var inte trött, utan snarare lite lat och lite bekväm.

Visst har vi alla varit lite lata och bekväma ibland, men vi vet också hur det känns att jobba en hel dag eller till och med dygnsvis. Därför retar man sig lite på folks om inte "orkar" något efter en dag som definitivt inte har bestått av tungt arbete, utan snarare fluffiga kuddar, lite fotografering, shopping och massa tid framför datorn. Sånt som vanligt folk faktiskt gör efter 8 timmars arbete.

"Jag unnar mig det här för att det arbete jag gör är så viktigt" är en annan kommentar man kan störa ihjäl sig på. Ofta sagt av personer med högre positioner. Vad gör dom som är så sabla viktigt, och för den lönen? Åker de inte på betald konferens till varmare breddgrader och kommer hem solbrända så kan de sitta och bedriva pajkastning i något som heter riksdagen. Eller allra helst regeringen, ja, det finns nåt som heter så också.

Varför är dessa människor så mycket mer värdefulla än alla andra som sliter med samma sak varje dag, som inte har råd att åka på semester och som kämpar med drömmen om att ha en sommarstuga? Utan alla dessa grå personer som jobbar och sliter varje dag hade inte de fina kostymerna haft sina arbeten heller. De hade inte kunnat flexa lite hit och dit, få betalda resor, massa förmåner och dessutom massa underbar lön efter att de slutat jobba. Plus att sitta med på massa möten och grejer, fast de inte är där.

I vilket företag kan man fortsätta få lön efter att man slutat jobba om man har varit anställd i en åtta-tio år? Så jävla idiotiskt så det finns inte...

Och hos vilket annat företag kan man lika lättvindigt göra av med massa pengar som inte ens är ens egna? Och sitta på en utdragen frukost och bara prata goja om ingenting för att sedan skrattande bränna massa miljoner på att försöka förverkliga dessa tokiga idéer man hittat på under frukosten?

Att inte närvara vid sammankomsterna, vad de nu sysslar med i riksdagen, när beslut ska fattas, är ren och skär jävla helvetes lathet.

För att inte tala om hela jävla EU. Vilket skämt. Ett otäckt sådant. Storebror ser dig. Lilla landet långt bort i norr som ingen bryr sig om verkar helt plötsligt ha något som stora landet i söder tycker är farligt och giftigt. Landet i mitten kommer på att det ska förbjudas, och så börjar kacklande skator från alla de håll sitta i ring och skorra, ända tills de har håvat in glittret och sitter feta i sina bon. Landet i norr får inte ha sin surströmming men landet i mitten får fortfarande lov att ha lika hög alkoholkonsumtion utan att det anses skadligt.

Jag fattar inte...

Eller jo... Man ska vara kändis eller politiker. Då kan man göra som man vill och behöver inte bekymra sig för pengar. Inte sina egna och inte andras. Samvete? Äh, det lämnade vi ju på dagis för fan! Minns du inte det? Det är dags att växa upp, börja roffa åt dig, annars blir du överkörd och betyder ingenting alls. Du blir en i den stora grå massan som ska bära det här landet på sina bara skuldror, slita ihjäl dig utan ett tack och hålla käften om vad du tycker.

Förtryck av de svaga är det som för utvecklingen vidare, det som demokratin bygger på, och det som utgör demokratin.

Inte förrän folk börjar stå upp för sin sak, tala om hur de tänker och engagera sig kan vi få en förändring på detta. Folk är till och med så jävla lata att de inte orkar ta sig till vallokalerna och rösta när det är val. Det är jobbigt, det regnar, det hinns inte med. Ligger på soffan istället. Det spelar ju ändå ingen roll vad jag röstar på, det gör ingen skillnad, eller hur?

Nä, det är klart, tänker alla på det viset så blir det ingen skillnad. Tänk nu bara så här: Vissa politiker reagerade starkt på SD efter valet. Betedde sig lite löjligt och var tillbaka i sandlådan. Åmade om omval, fusk och liknande. Vad i hela friden hade hänt om nästan hela landets befolkning hade röstat på ett parti som alla andra i riksdag och regering skydde som pesten?
Personligen tror jag de hade gapat om tekniska fel, fusk, omval etc etc. Istället för att helt enkelt låta demokratin ha sin gång.

Genom folks lathet blir det bara sämre och sämre för oss alla... Vare sig det gäller världspolitiken eller det allmänna gnällandet som vi i Sverige är så duktiga på. Det är vad jag tror i alla fall.

Får väl avsluta med att vi har hittat lite björnbär ikväll igen, jag och sonen. Gott gott! Och mer blir det imorgon om vi har tur...

*over and out*

Kommentarer
Postat av: Amy

Haha, den bilden har jag också. Eller rättare sagt, det är ett foto jag lagt upp. Det finns en sån skylt utanför Lekia i Markaryd :D

2011-08-20 @ 16:53:26
URL: http://hannahsmorsa.se
Postat av: Alex Fson

Bilden är tagen utanför Konsum i Mryd... =)

2011-08-20 @ 18:05:27
URL: http://alexfson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0