Hundar på armen

I söndags skulle jag bara inom Pressbyrån på stationen och handla lite nervmedel. Cig alltså. Binder hunden vid fönstren nedanför rulltrapporna och går in.
Ställer mig i kön.

Tjejen framför mig verkar lite stressad och så ser jag att hon har en dvärgpinscherliknande hund på armen. Med sig inne på Pressbyrån!

Nåt litet skit med täcke och gud vet vad.

Eftersom jag inte kan hålla truten så frågar jag killen i kassan om min hund också får följa med in.

-Nej.

-Varför?

-Hundar får inte vara här inne.

-Men säg det till henne då.

Han menade på att det inte var lönt. Hon skulle ändå bara struntat i det.

-Men min hund är en likadan fast med lite päls på  kroppen.

Det hjälpte inte. Min dvärgschnauzer fick inte komma in på Pressbyrån.


Det han menade, killen i kassan, var ju att dessa plastbimbos ändå inte bryr sig om vad som är tillåtet. De tar sin leksak med sig oavsett. Jag blev jättearg på detta och sa lite mer inte så väl valda saker så att typ hela butiken stannade till och lyssnade. Det var någon harang om hur onödigt det var att göra så, om att hon borde lämnat sin hund utanför, om att hundar inte ska sitta på armen med kläder på sig och om att de inte är undantag från förbudsskyltarna. Samt att det var orättvist att min hund fick sitta och vänta där ute helt själv, istället för att följa med in och välja vilken bulle han vill ha.

Folket där fattade min poäng även om ingen sa så mycket. Killen i kassan höll med mig, det märktes.

Hade jag jobbat där hade varenda plastbimbo med handväskehund åkt ut direkt. Utan att få handla. Så jävla svårt att lämna hunden utanför är det inte. Är man rädd att den ska bli stulen får man väl låta bli att handla, eller lämna hunden hemma.
Alternativt uppträda i flock, vilket fjortisar och bimbos annars är väldigt bra på. Då kan de passa varandras leksaker medan de handlar sina jävla nötter eller cigaretter.

Så får han inte välja bulle på Pressbyrån så får han väl ha det gott hemma. Orättvis värld vi lever i.

*over and out*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0